header oranje fruit en groenten

Normec Foodcare werkt samen met StartLife om FoodTech-startups te ondersteunen

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 582 keer bekeken

StartLife en Normec Foodcare hebben hun krachten gebundeld om innovatieve food (tech) startups te helpen hun impactvolle voedselproducten en -technologieën sneller op de markt te brengen. Door gespecialiseerde kennis en diensten meer toegankelijk te maken voor startups in food, worden zij geholpen om aan alle vereisten te voldoen en bij het behalen van de benodigde certificeringen.

Het behoeft geen uitleg om te begrijpen dat voedselveiligheid en -kwaliteit diepgaande kennis vereist van nogal complexe internationale voedselwetten en -regelgeving. “Als het al een uitdaging is voor grote en ervaren voedselconcerns, stel je dan eens voor hoe moeilijk het is voor relatief onervaren, kleine startups in food”, zegt Loet Rammelsberg, programmadirecteur van StartLife. Daarom verwelkomen we de expertise en ondersteuning van Normec Foodcare van harte.”

Impactgedreven ideeën implementeren

Normec Foodcare startte de samenwerking met StartLife vanuit de ambitie om als kennispartner in de hele keten toegevoegde waarde te leveren op het gebied van voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. “Wij geloven dat niemand het exclusieve recht heeft op een goed idee. Laat staan de impact die het kan hebben. De beste resultaten worden behaald door samen te werken. Daarom bundelen we onze krachten met partners als StartLife ”, vertelt Roger Nass, directeur Sales & Marketing van Normec Foodcare. Loet is het daarmee eens. “We delen de overtuiging dat samenwerking de sleutel is om een impact gedreven idee te laten gedijen. Dat maakt onze beide organisaties een mooie match. ”

Ondertekening startlife header

StartLife en Normec Foodcare bundelen krachten

Nummer 1 in Food & Agri wereldwijd

Gezien de nauwe banden tussen StartLife en Wageningen University & Research is Normec Foodcare trots de samenwerking met het nummer 1 kennisinstituut in Food & Agri wereldwijd uit te breiden. “Met onze aanvullende samenwerking met StartLife kijken we ernaar uit om impactgedreven startups in de voedingsmiddelensector te helpen met oplossingen en advies op gebieden zoals voedselveiligheid, kwaliteit, procesbeheersing, laboratoriumtesten, labelcontrole, wetgeving en training & opleiding”, zegt Roger, “en bijdragen aan het vormgeven van de toekomst van food.”

Logo wageningen universiteit

 

Over Normec Foodcare

Normec Foodcare is ontstaan uit een samenwerking tussen vooraanstaande laboratoria, kennis- en adviesbureaus en inspectie- en opleidingsorganisaties in de foodsector.

Alle met tientallen jaren ervaring. Samen vormen zij Normec Foodcare: kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. Door onze krachten te bundelen helpen we organisaties met foodconsultancy, lab analyses en sensorisch onderzoek om een nog betere bijdrage te leveren aan kwaliteit in de hele keten. Van grondstof tot consument.

logo Normec FoodCare

 

Over StartLife

StartLife is de in Wageningen gevestigde agrifoodtech-accelerator die impactgedreven startups helpt uit te groeien tot toonaangevende ondernemingen. Sinds de oprichting in 2010 heeft StartLife meer dan

300 startups gebouwd, ondersteund en gefinancierd, waarmee het baanbrekende technologieën op het gebied van food en agri heeft voortgestuwd. StartLife biedt een versnellingsprogramma van wereldklasse, topmentoren uit het bedrijfsleven, niet-verwaterende financiering en toegang tot een bloeiende gemeenschap van startups, investeerders, bedrijven en experts.

 

 

roger-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Director Sales & Marketing Roger Nass.

Neem contact op

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

roger-juiste-formaat-website

Meer info over deze samenwerking?

Neem contact op met Roger Nass, director Sales & Marketing Normec Foodcare

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

roger-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief