header oranje fruit en groenten

PCQI certificerende training

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 402 keer bekeken

Alle bedrijven die voeding naar de Verenigde Staten exporteren zijn verplicht te voldoen aan de eisen van de FDA, vastgelegd in de FSMA verordening. Het bedrijf dient onder andere een gecertificeerde Preventive Controls Qualified Individual (PCQI) for Human Food aangesteld te hebben. Met de PCQI certificerende training word je in 2,5 dag PCQI gecertificeerd.

De FSMA is op 4 januari 2011 door President Obama ondertekend met als doel de volksgezondheid in de VS te beschermen. Door eisen te stellen aan het voedselveiligheidssysteem, wordt er geprobeerd het aantal voedselincidenten terug te dringen. De verordening beschrijft onder andere dat het voedselveiligheidssysteem (onder toezicht) opgesteld en geverifieerd dient te worden door een gekwalificeerd persoon: een Preventive Controls Qualified Individual (PCQI).

PCQI

Een Preventive Controls Qualified Individual is iemand die met succes een bepaalde training heeft voltooid in de ontwikkeling en toepassing van ‘risk-based preventive controls’, minstens gelijkwaardig aan het door de FDA erkende curriculum, of iemand die op een andere manier is gekwalificeerd door werkervaring met de ontwikkeling van een voedselveiligheidssysteem en deze toe te passen. Het bedrijf dient volgens de FMSA één of meerdere Preventive Controls Qualified Individuals aan te stellen die hieraan voldoen. Het is verstandig om de training te laten volgen door een leidinggevende in jouw organisatie of een persoon met gevorderde kennis of ervaring op kwaliteitsgebied.

Certificerende training

Met de training PCQI voldoe je aan de eisen van de FDA. Met een door de FSMA vastgesteld programma van 2,5 dag word je PCQI gecertificeerd. Onze trainers zijn getraind door de FSPCA en zijn FDA-erkend. De training geven we meerdere keren per jaar.  Schrijf je nu in voor de PCQI training of bekijk de actuele data.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief