• nl

PCQI certificerende training

Alle bedrijven die voeding naar de Verenigde Staten exporteren zijn verplicht te voldoen aan de eisen van de FDA, vastgelegd in de FSMA verordening. Het bedrijf dient onder andere een gecertificeerde Preventive Controls Qualified Individual (PCQI) for Human Food aangesteld te hebben. Met de PCQI certificerende training van BK Opleidingen & Trainingen wordt u in 2,5 dag PCQI gecertificeerd.

De FSMA is op 4 januari 2011 door President Obama ondertekend met als doel de volksgezondheid in de VS te beschermen. Door eisen te stellen aan het voedselveiligheidssysteem, wordt er geprobeerd het aantal voedselincidenten terug te dringen. De verordening beschrijft onder andere dat het voedselveiligheidssysteem (onder toezicht) opgesteld en geverifieerd dient te worden door een gekwalificeerd persoon: een Preventive Controls Qualified Individual (PCQI).

PCQI

Een Preventive Controls Qualified Individual is iemand die met succes een bepaalde training heeft voltooid in de ontwikkeling en toepassing van ‘risk-based preventive controls’, minstens gelijkwaardig aan het door de FDA erkende curriculum, of iemand die op een andere manier is gekwalificeerd door werkervaring met de ontwikkeling van een voedselveiligheidssysteem en deze toe te passen. Het bedrijf dient volgens de FMSA één of meerdere Preventive Controls Qualified Individuals aan te stellen die hieraan voldoen. Het is verstandig om de training te laten volgen door een leidinggevende in uw organisatie of een persoon met gevorderde kennis of ervaring op kwaliteitsgebied.

Certificerende training

Met de training PCQI – certificerende training van BK Opleidingen & Trainingen voldoet u aan de eisen van de FDA. Met een door de FSMA vastgesteld programma van 2,5 dag wordt u PCQI gecertificeerd. Onze trainers zijn getraind door de FSPCA en zijn FDA-erkend. De training geven we meerdere keren per jaar. Benieuwd wanneer? Bekijk hier de actuele data.

Schrijf je hier in voor deze training.

controleren voedselwaren boxarrow-up

Datum

16-05-2018

Categorie

Nieuws

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nl
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten