Mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker nu als regio-opleiding

02 November 2021 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 492 keer bekeken

Ben jij op zoek naar een BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg)-opleiding over voeding en kwaliteit in jouw regio? De mbo niveau 4 BBL-opleiding Kwaliteitsmedewerker bieden we vanaf nu aan als regio-opleiding. Hiervoor werken we samen met SVO vakopleiding food en Yuverta mbo. 

Samen leren en verbeteren

De mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker is bedoeld voor medewerkers die werken binnen de kwaliteitsdienst en die meer willen leren over kwaliteitssystemen, voedselveiligheid en het uitvoeren van audits. Meerdere medewerkers van verschillende bedrijven kunnen zich aanmelden voor deze opleiding om van elkaars praktijksituaties te leren.

Continu verbeteren

Je gaat als kwaliteitsmedewerker voor kwaliteit en zoekt altijd naar verbetermogelijkheden. Je controleert de kwaliteit in het hele proces: van grondstoffen tot eindproduct. Je onderzoekt, onderhoudt en verbetert kwaliteitssystemen en weet goed hoe je jouw boodschap moet overbrengen bij je collega’s. Zo verbeter je met de opleiding Kwaliteitsmedewerker continu de organisatie waarvoor je werkt. Tijdens de opleiding krijg je les van professionals op het gebied van kwaliteitszorg.

Theorie en praktijk

De mbo niveau 4 opleiding Kwaliteitsmedewerker is te volgen in de BBL-variant. Je gaat tijdens deze opleiding één dag per week naar school en werkt vier dagen bij een erkend leerbedrijf. Zo worden theorie en praktijk gecombineerd en doe je direct praktijkervaring op. Studenten met werkervaring en/of de juiste vooropleiding kunnen de opleiding in gemiddeld 1,5 jaar afronden.

Over Normec Foodcare

Normec Foodcare is ontstaan uit een samenwerking tussen vooraanstaande laboratoria, kennis- en adviesbureaus en inspectie- en opleidingsorganisaties in de foodsector. Allen met tientallen jaren ervaring. Samen vormen wij Normec Foodcare: kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. Door alle krachten te bundelen helpt Normec Foodcare organisaties met foodconsultancy, lab analyses, sensorisch onderzoek en training om een nog betere bijdrage te leveren aan kwaliteit in de hele keten. Van grondstof tot consument.

Over SVO

SVO is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector. We verzorgen al vele jaren samen met SVO de mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker.

Over Yuverta

Yuverta verzorgt mbo-opleidingen, onder andere op gebied van voeding. Samen met het bedrijfsleven en de overheid geeft Yuverta vorm en inhoud aan het onderwijs. Dankzij de samenwerking tussen Normec Foodcare, SVO en Yuverta bieden we de BBL-opleiding Kwaliteitsmedewerker nu ook aan in jouw regio.

Meer informatie?

Lees meer over deze opleiding of neem direct contact met ons op.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief