header oranje fruit en groenten

Kwaliteitsmanager maakt goede (door)start met QBIF

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 456 keer bekeken

De leergang Quality and Business Improvement in Food (QBIF) wordt al jaren verzorgd door HAS hogeschool en Normec Foodcare. Ook het afgelopen jaar is deze succesvol afgerond. Ondanks enkele aanpassingen in de planning en lesvorm door corona, zijn alle modules volledig behandeld en afgerond. Tijdens de leergang werkten de cursisten zowel aan technische en theoretische kennis als aan persoonlijke vaardigheden.

Deze QBIF was anders dan anders, maar het is toch gelukt. Op 22 juni hebben 13 cursisten het certificaat voor de leergang QBIF in ontvangst mogen nemen. Eén van hen is Michael Nan, kwaliteitsmanager bij Meatstreet. Hij heeft het certificaat van de QBIF op zak en kan met zijn opgedane kennis werken aan de kwaliteit bij Meatstreet. Zijn uitdaging: zorgen dat de uiteindelijke consument een veilig stukje vlees kan eten.

De ontwikkeling van een kwaliteitsmanager

In 2012 is Michael in de vleesindustrie terechtgekomen. Hij wilde in eerste instantie studeren, maar besloot te gaan werken. Een goede opleiding en de juiste papieren bleken toch belangrijk. Dit heeft hem doen besluiten om een deeltijdstudie te gaan volgen aan de HAS hogeschool. Op dit moment is Michael vier jaar werkzaam bij Meatstreet en is doorgegroeid naar de functie van kwaliteitsmanager. Bij Meatstreet is hij verantwoordelijk voor drie vestigingen: Beverwijk, Born en Schagen. Omdat hij al de deelstudie vleestechnologie volgde, was de QBIF voor hem als kwaliteitsmanager een logische stap. Tijdens zijn werkzaamheden ontstond namelijk behoefte aan meer kennis en verdieping.

De cursist aan het woord

Michael startte in 2019 en heeft alle modules succesvol doorlopen: “Met name de lessen Quality Control vond ik top. Hier kan ik mee verder. Over Voedselwetgeving had ik wel meer willen weten, maar dat was dan ook het enige.” Hij heeft veel opgestoken van de module Business Improvement en het deel Interne Audits. Daarover vertelt hij: “Dat heeft mij veel technieken bijgebracht. Zo heb ik geleerd om niet meteen met een oordeel te komen en hoe ik objectief kan zijn”. Het werken in een team tijdens de opleiding vond Michael soms best lastig, omdat niet iedereen altijd even hard meewerkte. Michaël: “Maar uiteindelijk leer je daar ook heel veel van.”

Theorie en praktijk

De docenten zijn mensen met veel kennis en ervaring. Zij maken de vertaalslag van de theorie naar de praktijk en vertellen daarbij hoe zij het zouden doen. Michael vervolgt: “Degenen die eruit sprongen waren Wendy, met altijd een boeiend verhaal en Sjoerd, die van droge theoretische stof toch een leuke les kon maken. Peter gaf mij nieuwe inzichten; een frisse wind. Top hoe hij dit deed!”

Nieuwe QBIF start in september

Wil jij ook meer kennis en diepgang op het gebied van kwaliteit in de voedingssector? Meld je aan voor de leergang QBIF welke start in september 2022.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Teamleider Training & Education Sjoerd Remmers

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sjoerd-Remmers-1.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief