Kennisevent Etikettering

| Gemiddelde leestijd: 1 min
Dit bericht is 414 keer bekeken

Op 25 mei 2023 vindt het gratis Kennisevent Etikettering plaatst. Onze labelling specialisten praten je graag bij over alle ins en outs aangaande etikettering. Het Normec Foodcare Kenniscentrum verwelkomt je op dit event dat start om 12.00 uur in Den Bosch (Mövenpick ‘s-Hertogenbosch). Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in en verzeker je van deelname.

Programma

12.00 uur: Lunch
Om 12.00 uur starten we met een netwerklunch. Praat bij met andere food professionals onder het genot van een hapje en drankje. Dieetwensen of allergieën? Vermeld deze bij je aanmelding.

13.00 uur: Opening Kennisevent Etikettering
Senior Labelling Specialist Naomi van der Velden en Manager Knowledge & Projects Grietje van Weert trappen het officiële gedeelte van event af om 13.00 uur. Zij blikken terug op onlangs gewijzigde wetgeving voor etikettering en vertellen welke wijzigingen je dit jaar kunt verwachten.

Infosessie 1: Een dag als labelling specialist
Onze labelling specialisten controleren dagelijks tal van etiketten. Welke vraagstukken komen we in de praktijk zoal tegen? En wat zijn de valkuilen in de wet- en regelgeving en hoe voorkom je deze? Naomi van der Velden vertelt je er alles over.

Infosessie 2: Nutri-Score
Hoewel het Nutri-Scorelogo nog niet is ingevoerd in Nederland, kun je het al wel op diverse verpakkingen terugvinden. Ondanks een herziening verschillen zowel de methode als de criteria om voedingsmiddelen te beoordelen nog steeds van de Schijf van Vijf. Wat is de actuele status van het Nutri-Scorelogo in Nederland? Dat vertelt Senior Labelling Specialist Krista Baar.

Sparringsessie: Clean label
Fabrikanten gebruiken steeds vaker alternatieve ingrediënten voor E-nummers, zoals plantenextracten, gefermenteerde suikers, fruitextracten of bamboevezels. Zijn deze ingrediënten toegestaan en hoe moeten ze gedeclareerd worden? Onder leiding van Labelling Specialist en Teamleider Nienke van Lokven gaan we in groepen aan de slag met deze vraagstukken.

Infosessie 3: Onderbouwing van claims en beweringen op verpakkingen
Wellicht ken je de voedings- en gezondheidsclaims uit Verordening 1924/2006. Maar steeds vaker staan er ook andere beweringen op verpakkingen. Bijvoorbeeld over duurzaamheid of de geschiktheid voor veganisten. Hoe deze claims moeten worden onderbouwd, hoor je van Labelling Specialist en Teamleider Isabel Widdershoven.

16.30 uur: Afsluiting en mogelijkheid tot netwerken
Om 16.30 uur sluiten we het officiële gedeelte af. Nog even verder praten? Na afloop heb je de mogelijkheid om te netwerken met andere food professionals.

monique-juiste-formaat-website (2)

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Monique van de Ven.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

monique-juiste-formaat-website (2)

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Monique van de Ven

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

monique-juiste-formaat-website (2)

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief