IFS schorst TÜV Nord Cert voor 3 maanden

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 274 keer bekeken

IFS vermeldde op 19 december 2022 in haar nieuwsbrief dat de certificerende instelling (CI) TÜV Nord Cert GmbH gedurende 3 maanden geschorst is door IFS Integrity Program. Wat betekent dit?

Wat betekent de schorsing voor je certificaat?

  • TÜV Nord Cert mag gedurende een periode van 3 maanden geen IFS-certificaten afgeven; er mag geen certificeringsbeslissing worden genomen.
  • TÜV Nord Cert mag geen audits plannen of uitvoeren tijdens de periode van schorsing.
  • Is tijdens de schorsingsperiode door TÜV Nord Cert GmbH een audit gepland bij jouw bedrijf? Dan moet je bedrijf door TÜV Nord Cert worden gecontacteerd. Er moeten regelingen worden getroffen met een alternatieve goedgekeurde en geaccrediteerde CI.
  • De door de TÜV Nord Cert toegepaste processen moeten worden herzien om de geldigheid van de momenteel afgegeven certificaten te waarborgen.

Waarom is TÜV Nord Cert geschorst?

IFS Quality Assurance Management borgt met het IFS Integrity Program de kwaliteit van IFS-audits of -assessments. Hiervoor worden onder andere integriteitscontroles uitgevoerd bij gecertificeerde bedrijven en kantooraudits bij CI’s.

TÜV Nord Cert is geschorst op basis van de voorschriften van bijlage 4, versie 3 van de kaderovereenkomst. Deze versie van bijlage 4 is van kracht sinds 1 mei 2017. Hierin is opgenomen dat CI’s en auditors negatieve punten kunnen krijgen bij het overtreden van de IFS-regels. Als een CI 30 of meer negatieve punten heeft gekregen, leidt dit tot een schorsing van 3 maanden. TÜV Nord Cert heeft 30 negatieve punten gekregen sinds de introductie van versie 3 van bijlage 4 en is daarom nu voor een periode van 3 maanden geschorst.

IFS vermeldt daarnaast dat TÜV Nord Cert de niet-geaccrediteerde IFS Global Market Programs wel mag blijven uitvoeren.

peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief