• nl
    • en
    • de

Herziening ISO 22000:2005

In de gehele keten worden nieuwe uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid ervaren. Dit heeft geleid tot herziening van de huidige ISO 22000 standaard. Naar verwachting wordt de nieuwe versie eind 2018 gepubliceerd. Er zijn wijzigingen voorgesteld om de leesbaarheid van de standaard te verbeteren.

Voorgestelde wijzigingen

Om de leesbaarheid van de standaard te verbeteren, zullen voornamelijk kleine wijzigingen worden doorgevoerd. In de praktijk zullen deze wijzigingen weinig tot geen gevolgen hebben voor de implementatie van de standaard. Er is een en ander gewijzigd in onder andere de structuur van de standaard. Daarnaast zullen onderstaande onderwerpen in de standaard worden verduidelijkt:

  • High level structuur

Om het voor bedrijven die meer dan één management systeem hebben gemakkelijker te maken, zal de nieuwe versie van de ISO 22000 dezelfde structuur volgen als alle andere ISO normen.

  • Risico-aanpak:

De standaard bevat nu een andere benadering van het begrip ‘risico’ en maakt onderscheid in risico, als beoordeling van de gevaren op operationeel niveau, via HACCP én Organisatie risico (kansen en bedreigingen).

  • PDCA cyclus:

De norm verduidelijkt de Plan-Do-Check-Act cyclus (Deming Cirkel), door het hebben van twee aparte cycli die in de standaard samen werken:

-cyclus die betrekking heeft op het management system

-cyclus die betrekking heeft op de principes van HACCP

  • Operationeel proces:

Een duidelijker omschrijving met betrekking tot de belangrijkste termen zoals Critical Control Points (CCP’s), de Operational Prerequisite Programmes (OPRPs) en de Prerequisite Programmes (PRPs) is gewenst.

controleren voedselwaren boxarrow-up

Datum

20-06-2019

Categorie

Nieuws | Quality Assurance

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten