• Nederlands
    • Engels
    • Duits

Handboek Etikettering van levensmiddelen

Afgelopen zomer werd het handboek ‘additieven voor levensmiddelenfabrikanten’ door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) uitgebracht. Nu volgt ook het handboek ‘etiketteren van levensmiddelen’, wat wederom is opgesteld door de NVWA. Dit handboek bevat richtlijnen en achtergrondinformatie bedoeld voor het bedrijfsleven. Het biedt hulp om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen voor etiketten van voorverpakte levensmiddelen.

Het eerste gedeelte van het handboek geeft handvaten voor het vinden van alle regelgeving. Behalve de Europese regelgeving wordt ook helder toegelicht waar de specifieke Nederlandse regelgeving voor etikettering van levensmiddelen staat vermeld. Daarna wordt elk verplicht te vermelden onderwerp verder toegelicht. Bovendien worden er regelmatig tips gegeven door de NVWA. Deze tips bieden houvast om op een juiste manier met de wetgeving om te gaan.  Hoe zat het bijvoorbeeld ook al weer met het gebruik van de benamingen van ingrediënten als paprika-extra en extract van paprika? Specifieke voorbeelden zoals deze worden toegelicht in het handboek.

Hulp nodig?

Zie je ondanks alle handboeken door de bomen het bos niet meer en heb je vragen omtrent wetgeving over voorverpakte levensmiddelen? Neem dan contact met ons op via info@normeclabel.com of 0800 25 22 737.  Wij hebben specialisten in huis die antwoord hebben op al jouw vragen op het gebied van etikettering, specificatiebeheer en de meest recente wet- en regelgeving.

Daarnaast verzorgen wij trainingen over de etikettering van levensmiddelen. Met deze training geven we je meer inzicht in de achtergrond van de Verordeningen (EG) nr. 1169/2011 en de toepassing daarvan in de praktijk. De eerstvolgende training Etiketteren basis met open inschrijving staat gepland op 12 maart. Wil je eerder een training volgen? Wij bieden de training ook  op locatie aan.

boxarrow-up

Datum

13-02-2020

Categorie

Nieuws | Label & Specifications

Delen

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten