header oranje fruit en groenten

Handboek Etikettering van levensmiddelen

13 Februari 2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 373 keer bekeken

Afgelopen zomer werd het handboek ‘additieven voor levensmiddelenfabrikanten’ door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) uitgebracht. Nu volgt ook het handboek ‘etikettering van levensmiddelen’, wat wederom is opgesteld door de NVWA. Dit handboek bevat richtlijnen en achtergrondinformatie bedoeld voor het bedrijfsleven. Het biedt hulp om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen voor etiketten van voorverpakte levensmiddelen.

Het eerste gedeelte van het handboek geeft handvaten voor het vinden van alle regelgeving. Behalve de Europese regelgeving wordt ook helder toegelicht waar de specifieke Nederlandse regelgeving voor etikettering van levensmiddelen staat vermeld. Daarna wordt elk verplicht te vermelden onderwerp verder toegelicht. Bovendien worden er regelmatig tips gegeven door de NVWA. Deze tips bieden houvast om op een juiste manier met de wetgeving om te gaan.  Hoe zat het bijvoorbeeld ook al weer met het gebruik van de benamingen van ingrediënten als paprika-extra en extract van paprika? Specifieke voorbeelden zoals deze worden toegelicht in het handboek.

Hulp nodig bij etikettering van levensmiddelen?

Zie je ondanks alle handboeken door de bomen het bos niet meer en heb je vragen omtrent wetgeving over voorverpakte levensmiddelen? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen.  Wij hebben specialisten in huis die antwoord hebben op al jouw vragen op het gebied van etikettering, specificatiebeheer en de meest recente wet- en regelgeving.

Training volgen

Daarnaast verzorgen wij trainingen over de etikettering van levensmiddelen. Met deze training geven we je meer inzicht in de achtergrond van de Verordeningen (EG) nr. 1169/2011 en de toepassing daarvan in de praktijk. In onderstaand overzicht zie je wanneer welke training wij geven.

peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief