header oranje fruit en groenten

FSSC 22000 versie 5

| Gemiddelde leestijd: 1 min
Dit bericht is 458 keer bekeken

Dit nieuwsbericht verscheen in januari 2020. Benieuwd naar de nieuwste versie van FSSC 22000? Dit en meer lees je in de blog FSSC 22000.

Vanaf 2020 moeten alle bedrijven met een FSSC 22000 certificering het systeem upgraden naar versie 5. In versie 5 zijn enkele nieuwe eisen opgenomen welke moeten worden geïmplementeerd in het kwaliteitssysteem van de organisatie. Tijdens de audit in 2020 wordt dit beoordeeld door de auditor. De meeste wijzigingen komen uit de vernieuwde ISO 22000: 2018 norm.

De audit

De upgrade-audits worden uitgevoerd tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020. Deze zijn waarschijnlijk aangekondigd (afhankelijk van hoe de certificerende instantie het inplant en uitvoert). De upgrade audit zal meer tijd in beslag nemen. Daarom is een nieuwe offerte nodig van de certificerende instantie (CI). Controleer of deze al is gestuurd door de CI. Zo niet, vraag dit spoedig aan. De offerte is nodig om de audit te kunnen inplannen.

Wil je meer weten over het uitvoeren van de upgrade naar FSSC 22000 versie 5? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij helpen je graag.

peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief