header oranje fruit en groenten

Food & Business Challenge was een verrassende ervaring

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 391 keer bekeken

Van maandag 25 tot en met donderdag 28 januari heeft Normec Foodcare deelgenomen aan de Food & Business Challenge. In deze challenge zijn ruim honderd derdejaars studenten van HAN University of Applied Sciences Nijmegen de strijd met elkaar aangegaan.

In totaal hebben zeven verschillende opdrachtgevers, bedrijven uit de foodsector, een probleemstelling voorgelegd. In groepjes van ongeveer vijf studenten werd gewerkt aan de beste oplossing. Dit betekende voor Normec Foodcare dat vier groepen aan de slag gingen met de probleemstelling.

De resultaten werden op donderdagmiddag 28 januari gepresenteerd. Ieder bedrijf mocht voor haar challenge op donderdag de winnaar kiezen. Daarnaast was er een overall Challenge, waarbij door de docenten van de HAN een winnaar werd gekozen van alle groepen die meededen.

De eerste dag – Kick off

Op maandag 25 januari zijn we gestart met de Food & Business Challenge. Op deze dag hebben we Normec Foodcare voorgesteld en de probleemstelling uitgelegd. Hierbij ging het om: Het ultieme voedselveiligheids- en kwaliteitsdashboard. De studenten gingen enthousiast aan het werk. Aan het eind van deze dag werden al een aantal verrassende oplossingen gemaild.

Dag 2 De vervolgopdracht

Op dinsdagochtend hebben we weer een kort contactmoment gehad. Op dat moment kregen de studenten de vervolgopdracht: Het motivatiedashboard. Hiermee konden de studenten aan de slag tot en met donderdagochtend. Op donderdagmiddag werd de uitwerking door de studenten gepresenteerd via Microsoft Teams.

De Challenge – Het resultaat

Op donderdag werd het resultaat gepresenteerd door de vier groepen. We begonnen met de ‘Quality Warriors’. Deze groep bestond uit Jos Zijlman, Shiwen Chang, Senna Klabbers, Neele van Sleeuwen en Hella Wijnhoven. Zij hebben verrassende ideeën naar voren gebracht wat net weer een andere kijk gaf op het motiveren van medewerkers.

De tweede groep ‘The Orange Girlbosses’ bestond uit Anouk Janssen, Roos Reijmers, Merel Hendriks, Mirthe Schurkens en Simone Blonk. Zij hadden een mooi moodboard samengesteld en een strak dashboard. Daarbij hadden zij gekozen voor twee motivatietheorieën. Deze hebben ze in de vorm van een veldonderzoek in de praktijk getoetst.

De derde groep ‘4Man Sterk’ bestond uit Dennis Jacobs, Fabian van Berlo, Martijn Legel en Julianne Ouwenheel. Ook deze groep had mooie ideeën om medewerkers te motiveren en presenteerde een strak ontwerp.

Groep 4, de ‘Normecca’s’ bestond uit Gijs te Bogt, Tim van Kessel, Ron van Kuppeveld, Mo van Savooijen en Gilles Zuidwijk. Deze groep had verfrissende ideeënom medewerkers te motiveren, wat weer net een andere kijk op het geheel gaf.

De winnaar

Na de vier mooie en duidelijke presentaties was de keuze moeilijk, welke groep was nou de beste en heeft de Challenge gewonnen van Normec Foodcare? Uiteindelijk is de keuze gevallen op: The Orange Girlbosses. De combinatie van het ontwerp en de inhoudelijke onderbouwing maakte dat deze groep toch echt als beste naar voren kwam.

Een verrassende ervaring

We werden verrast door de hoeveelheid werk die door de verschillende groepen in de vier dagen tijd verzet is. Er werd uitgebreid literatuuronderzoek en veldonderzoek verricht. Daarnaast werden de resultaten omgezet tot een strak vormgegeven ontwerp. Ondanks dat de challenge volledig online moest plaatsvinden vanwege de Corona maatregelen, is er optimaal samengewerkt. We vonden het erg leuk om aan deze challenges te mogen deelnemen vanuit Normec Foodcare.

Marlous-van-Drunen.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Marketing & Communicatie Marlous van Drunen.

Neem contact op

Gerelateerde diensten

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief