Neem deel aan de cursus Voedselwetgeving van Wageningen Academy

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 93 keer bekeken

Als je met voedingsmiddelen werkt binnen je bedrijf, moet je voldoen aan voedselveiligheid wetgeving. Het is voor bedrijven vaak moeilijk om op de hoogte te blijven van wet- en regelgeving en dit toe te passen in de praktijk. Klopt de benaming van je product? Mag je een ingrediënt wel of niet gebruiken in het product? Mag je bepaalde claims gebruiken voor je producten? Wat mag je wel en niet op je website zetten? Het zijn enkel vraagstukken die regelmatig aan de orde komen.

Specialistische kennis hierover is niet altijd binnen je bedrijf aanwezig. Bovendien is het vaak lastig om in de wirwar van wetteksten de juiste informatie te vinden. Ben jij op zoek naar die kennis op het gebied van voedselveiligheid? Dan mag je de cursus Voedselwetgeving niet missen! Deze tweedaagse cursus wordt georganiseerd door Wageningen Academy, in samenwerking met het European Institute for Food Law.

Normec Foodcare

Tijdens cursus worden verschillende onderwerpen behandeld. Denk hierbij aan de algemene levensmiddelenverordening, aansprakelijkheid, levensmiddelenhygiëne, chemische contaminatie, verpakkingsmaterialen, voedselfraude, additieven en etikettering. Deze worden behandeld onder begeleiding van diverse sprekers werkzaam bij o.a. Normec Foodcare, NVWA, Ministerie VWS en de Keuringsraad. Namens Normec Foodcare zal Aldo Evers (Senior Technisch Specialist) de spreker zijn. Aldo zal een presentatie gaan houden over levensmiddelenhygiëne en microbiologische contaminanten. Hierin zal worden ingegaan over de noodzaak van het beheersen van microbiologische contaminanten, een stukje geschiedenis en de huidige wetgeving over microbiologische contaminanten. Daarnaast is er aandacht voor het informatieblad 85 en hoe de diverse hygiënecodes gebruikt kunnen worden.

Praktische informatie

De cursus is ontwikkeld voor kwaliteitsmanagers, voedselveiligheidsspecialisten en regulatory affairs managers. Maar ook advocaten of juristen, die werkzaam zijn in de voedingsmiddelensector kunnen deelnemen aan deze cursus.

  • Datum: 5 en 6 oktober 2023 (tweedaagse cursus)
  • Locatie: Fletcher Hotel de Wageningsche Berg, Wageningen
  • Kosten: €1.695,00 per persoon
  • Taal: Nederlands
  • Inclusief lunches en koffie/thee/water
  • Inclusief diner op 5 oktober
  • Inclusief cursusmateriaal, waaronder “Handbook EU Food Law”
  • Op basis van aanwezigheid ontvang je na afloop een certificaat.

Mogelijkheid om deze cursus te combineren met de “Seminar Farm to Fork Food Laws: what to expect?” op 26 oktober 2023, met een gecombineerde kortingsprijs van € 2.100,-.

Meld je nu aan
Aldo-Evers.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Expertise microbiologie Aldo Evers.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Aldo-Evers.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Expertise microbiologie Aldo Evers

Aldo-Evers.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief