• nl
    • en
    • de

BRC versie 8: is jouw bedrijf er klaar voor?

Vanaf 1 februari 2019 worden de eerste bedrijven gecertificeerd volgens versie 8 van de BRC standaard. De nieuwe BRC Global Standaard for Food Safety, versie 8, is in augustus 2018 gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2019 zal er tegen deze norm getoetst worden. 

In de nieuwe versie blijft de focus op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, integriteit, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten. De eisen met betrekking tot High Risk, High Care and Ambient High Care hebben een eigen gedeelte gekregen in de nieuwe versie, waardoor de norm prettiger leest.

Daarnaast blijft de norm sterk inzetten op onderwerpen zoals voedselfraude en Food defense. Het verder ontwikkelen van de voedselveiligheidscultuur door middel van het hebben van een meldingssysteem (bijvoorbeeld een klokkenluidersregeling) is een van de nieuwe elementen. Ook nieuw is de uitbreiding van de vereisten voor omgevingsmonitoring in productie omgevingen.

We helpen je graag op weg om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid de audit in gaat.

Gebruik de handige online BRC checklist

We hebben de normeisen van de BRC 8 standaard voor je omgezet tot een complete actielijst. In de actielijst kun je eisen die niet voor jouw bedrijf van toepassing zijn direct verbergen. Ook zie je meteen of de aanpassing naar verwachting veel of weinig tijd in beslag zal nemen en welke soort aanpassing benodigd is. Heb je hulp nodig? Klik op het vraagteken om te zien hoe Normec Foodcare je van dienst kan zijn of op welke wijze digitalisering met behulp van de online software van Normec CareNet Online je kan helpen. Met deze actielijst kun je direct praktijkgericht aan de slag binnen je bedrijf.

Naar de BRC 8 checklist

BRC 8 versus BRC 7

Via deze link kun je de verschillen tussen BRC versie 7 en 8 nog eens teruglezen.

Meer weten over BRC 8?

Wilt u meer weten over BRC 8? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 073 553 06 75

dienst risicomanagement boxarrow-up

Datum

04-02-2019

Categorie

Nieuws | Foodcare | CareNet Online

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten