• Nederlands
    • Engels
    • Duits

BRC Food Safety versie 8 gepubliceerd

De nieuwe BRC Food Safety, versie 8 augustus 2018, is gepubliceerd. De BRC Global Standard for Food Safety is ontwikkeld om de veiligheids-, kwaliteits- en operationele criteria te specificeren die nageleefd dienen te worden in een voedselproducerend bedrijf. Op deze manier voldoen bedrijven aan de verplichtingen met betrekking tot wet- en regelgeving en bescherming van de consument. Vanaf 1 februari 2019 zal er tegen deze norm getoetst worden.

Versie 8

Met de publicatie van versie 8 blijft de BRC Food Safety standaard zich verder ontwikkelen. Versie 8 blijft de focus houden op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, integriteit, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten.

Eisen met betrekking tot High Risk, High Care and Ambient High Care stonden al in de vorige versies verspreid over de standaard. In de nieuwe BRC 8 hebben deze eisen een eigen gedeelte gekregen, waardoor de norm prettiger leest.

Daarnaast blijft de norm sterk inzetten op onderwerpen zoals voedselfraude en Food defense. Het verder ontwikkelen van de voedselveiligheidscultuur door middel van het hebben van een meldingssysteem (bijvoorbeeld een klokkenluidersregeling) is een van de nieuwe elementen.

Ook nieuw is de uitbreiding van de vereisten voor omgevingsmonitoring in productie omgevingen. De vrijwillige module Traded Goods uit issue 7 is in de BRC 8 als standaard opgenomen in hoofdstuk 9. We hebben het grootste deel van de verschillen ten opzichte van versie 7 voor je op een rijtje gezet.

Download

De nieuwe versie is in meerdere talen beschikbaar en is hier te downloaden: https://brcglobalstandards.com/.

Contact

Wens je meer informatie of heb je hulp nodig bij het doorvoeren van BRC versie 8? Je kan altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag.

branche-convenience medewerker boxarrow-up

Datum

02-08-2018

Categorie

Nieuws | Training & Education

Delen

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten