header oranje fruit en groenten

BRC Food Safety versie 8 gepubliceerd

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 1217 keer bekeken

De nieuwe BRC Food Safety, versie 8 augustus 2018, is gepubliceerd. De BRC Global Standard for Food Safety is ontwikkeld om de veiligheids-, kwaliteits- en operationele criteria te specificeren die nageleefd dienen te worden in een voedselproducerend bedrijf. Op deze manier voldoen bedrijven aan de verplichtingen met betrekking tot wet- en regelgeving en bescherming van de consument. Vanaf 1 februari 2019 wordt er tegen deze norm getoetst.

Versie 8

Met de publicatie van versie 8 blijft de BRC Food Safety standaard zich verder ontwikkelen. Versie 8 blijft de focus houden op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, integriteit, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten.Eisen met betrekking tot High Risk, High Care and Ambient High Care stonden al in de vorige versies verspreid over de standaard. In de nieuwe BRC 8 hebben deze eisen een eigen gedeelte gekregen, waardoor de norm prettiger leest.Daarnaast blijft de norm sterk inzetten op onderwerpen zoals voedselfraude en Food defense. Het verder ontwikkelen van de voedselveiligheidscultuur door middel van het hebben van een meldingssysteem (bijvoorbeeld een klokkenluidersregeling) is een van de nieuwe elementen. Ook nieuw is de uitbreiding van de vereisten voor omgevingsmonitoring in productie omgevingen. De vrijwillige module Traded Goods uit issue 7 is in de BRC 8 als standaard opgenomen in hoofdstuk 9.

De grootste verschillen ten opzichte van versie 7 hebben we voor je op een rijtje gezet in een whitepaper:

Whitepaper BRC 8

Download

De nieuwe versie is in meerdere talen beschikbaar en is hier te downloaden: https://brcglobalstandards.com/.

Contact

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het doorvoeren van BRC versie 8? Je kan altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Zaki Al Salihi

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

zaki-juiste-formaat-website.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief