• nl
    • en
    • de

Aardbeien vol naalden gevonden in Australië

In Australië zijn drie aardbeientelers waarschijnlijk slachtoffer geworden van een naaldenprikker. In verschillende aardbeien zijn naalden en spelden aangetroffen. De politie heeft ook het vermoeden dat er een naaldenprikker actief is geweest bij de telers.

Aardbeien uit de schappen

Queensland, een regio in Australië, is één van de grootste kwekers van aardbeien in Australië. Jaarlijks gaat er zo’n 130 miljoen Australische dollars (omgerekend ongeveer 80 miljoen euro) om in de aardbeienteelt. Door het nieuws over de naaldenprikker zijn in veel supermarkten de aardbeien uit de schappen gehaald. Dit heeft een negatieve invloed op de prijs van het fruit. Een aantal telers hebben duizenden kilo’s aardbeien weggegooid.

Beloning voor de gouden tip

In Australië zijn ze nu hard op zoek naar de naaldenprikker. De premier van Queensland, Annastacia Palaszczuk, heeft zelfs een beloning van 100.000 Australische dollar beloofd aan de gouden tip. “We laten dit niet over onze kant gaan”, zegt Palaszczuk tegen lokale media. “We moeten er samen iets aan doen. Dit bedreigt niet alleen het leven ons en onze kinderen maar het bedreigt ook een hele bedrijfstak”, meldt het AD.

Zes grote merken

De aardbeien van de telers waar naalden zijn gevonden worden van de markt gehaald. Het gaat om de volgende aardbeienmerken: Berry Obsession, Berry Licious, Love Berry, Donnybrook Berries, Delightful Strawberries en Oasis. De eerste naalden werden in de regio’s Victoria en Queensland in Australië gevonden. Maar er komen steeds meer meldingen uit het heel Australië binnen. De Australiërs die toch aardbeien willen weten, krijgen het advies het fruit eerst te snijden. Zo kunnen ze op tijd zien of er naalden inzitten.

dienst risicomanagement boxarrow-up

Datum

17-09-2018

Categorie

Nieuws

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten