• nl
    • en
    • de

30.000 euro boete en taakstraf voor fraude met eieren

Tegen een eierenhandelaar uit Mijnsheerenland is een boete van 30.000 euro geëist. Het Openbaar Ministerie eist de boete omdat de eierenhandelaar op grote schaal eieren zou hebben voorzien van een vals herkomstnummer. De oorspronkelijke herkomst van de eieren was onduidelijk en een deel van de eieren had een te hoog firpronilgehalte. Naast de geldboete moet de leidinggevende van het bedrijf 100 uur werkstraf uitvoeren en kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.

De eierhandelaar is in juni 2018 doorzocht door de opsporingsdienst van de NVWA (NVWA-IOD). Tijdens de doorzoeking werden 280.000 ongestempelde eieren aangetroffen. Uit de administratie van het bedrijf was de herkomst van de eieren ook niet te herleiden, heeft de verdachte tegen de NVWA verklaard.

De NVWA-IOD heeft uit een aantal eieren monsters genomen. In die monsters bleek bij een aantal eieren een te hoog fipronilgehalte te zitten. Dit komt vermoedelijk doordat de eieren van een bedrijf komen waar fipronil is gebruikt als bestrijdingsmiddel tegen bloedluis. Eieren met een te hoog fipronilgehalte moeten verplicht worden vernietigd.

Bron: FoodHolland

man in lab boxarrow-up

Datum

19-02-2019

Categorie

Nieuws | Sensory

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten