Nieuws

Quality Assurance: de beste zorg voor jouw QA en QC

productielijn controleren

Quality Assurance: de beste zorg voor jouw QA en QC

Per juli is Bureau voor Kwaliteitszorg verder gegaan als Quality Assurance. Hiermee zijn ze onderdeel geworden van Normec Foodcare. Met de overname groeit de organisatie hard tot dé marktleider in de kwaliteitszorg.

De ontwikkelingen bij Quality Assurance (voorheen Bureau voor Kwaliteitszorg) staan alles behalve stil: een overname, de snelle groei én een naamswijziging. Per juli heeft de organisatie een naamswijziging ondergaan en is onderdeel geworden van Normec Foodcare, de voedselkwaliteit en -veiligheidsexpert in de Benelux.

Flexibele kwaliteitsmanagers

De geschiedenis van Quality Assurance gaat ver terug. In 1994 werd Bureau voor Kwaliteitszorg opgericht door de opkomst van HACCP systemen. Naast de vestiging in Den Bosch  kwamen er verschillende vestigingen bij waaronder kantoren in Woerden en Zwolle. Recentelijk is ook het kantoor in Den Bosch verhuisd naar een groter pand. In een korte periode is Quality Assurance hard gegroeid. Door samenwerkingen met onder andere Kader werd het dienstenpakket uitgebreid met bijvoorbeeld milieumanagement (ISO 14001), energiemanagement (ISO 50001) en duurzaamheid (MVO, CO2).

“Onze flexibele kwaliteitsmanagers zijn een tijdbesparende oplossing waarbij de kwaliteit omhoog gaat”

Ook het aantal medewerkers is flink gegroeid. Waar ze bij de oprichting ooit begonnen met een paar medewerkers, werken er nu iedere dag meer dan 50 projectmanagers aan veelzijdige en uitdagende projecten. Door de schaarste op de arbeidsmarkt is het vinden van een goede kwaliteitsmanager een uitdaging. Wij weten net als jij dat het veel tijd en kennis kost om kwaliteitssystemen goed op orde te hebben. Om te zorgen dat werknemers zich op hun eigen werkzaamheden kunnen focussen, is het inzetten van onze flexibele kwaliteitsmanagers een tijdbesparende oplossing waarbij de kwaliteit omhoog gaat.

Persoonlijke en op maat gemaakte zorg

Kwaliteit van het hoogste niveau typeert ook de organisatie. Jij als klant hebt bij Bureau voor Kwaliteitszorg altijd centraal gestaan. Na de overname door Normec Foodcare is dat zo gebleven. Quality Assurance creëert waarde voor de klant door altijd de beste, meest persoonlijke op maat gemaakte zorg te regelen in kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid. Onze kwaliteitsmanagers worden onderdeel van een organisatie, maar werken toch zelfstandig en onafhankelijk aan concrete en haalbare oplossingen.

Sparringpartner

Het opzetten van een traceerbaarheidssysteem, het hygiëneniveau van medewerkers verhogen, een allergenenbeheerssysteem implementeren en leveranciersbeheersing zijn voor ons dagelijkse kost. Wij zorgen ervoor dat gestelde eisen op het gebied van kwaliteit of voedselveiligheid worden geïmplementeerd bij de klanten waar we mogen komen. Ook bieden wij hoogopgeleiden specialisten aan die als sparringpartner of coach kunnen optreden.

Normec Foodcare: totaalontzorging

Door de ruime ervaring in verschillende branches, past Quality Assurance goed in het concept ‘totaalontzorging’ waar Normec Foodcare voor staat. Naast food consultancy, zijn ze marktleider in smaakonderzoek in Nederland en België en zijn ze leidend specialist in microbiologische analyses. De groei van Quality Assurance vormt hiermee een goed voorbeeld van de groei die Normec Foodcare als geheel doormaakt.

Heb je vragen over onze diensten of kunnen wij je ergens bij helpen? Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Het laatste nieuws

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Brightlands NovaBite: een uniek expertisecentrum voor sensorischonderzoek en productoptimalisatie

Abiolab heeft een nieuwe naam

Abiolab heeft een nieuwe naam

Fruit Logistica, een beurs gevuld met innovatie en samenwerking

Fruit Logistica, een beurs gevuld met innovatie en samenwerking