header oranje fruit en groenten

Label Rouge

01 Maart 2019 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 230 keer bekeken

Label Rouge is een Franse productiemethode volgens strikte voorschriften, die rekening houdt met het welzijn van het pluimvee en het milieu en bestaat sinds 1965. De productiemethode borgt het welzijn van de dieren, de eerbied voor het milieu en de smaakkwaliteit en is door de Franse overheid erkend. De criteria verschillen per product en gelden voor de gehele keten; alle product-stappen worden dus gecontroleerd. Label Rouge is een keurmerk voor de pluimvee industrie en is beschikbaar voor vleeskippen, leghennen (eieren), kwartels, kalkoenen, parelhoenen, eenden en ganzen.

De productiemethode van Label Rouge-gevogelte staat voor het welzijn van de dieren, het milieu en een goede smaakkwaliteit. Per pluimveesoort zijn eisen opgesteld met betrekking tot het houderij systeem (zoals leefruimte, stal formaat, uitloop, aantal dieren per m2), voer, slachtleeftijd, eindproduct (traceerbaarheid, kwaliteitseisen) en houdbaarheid van het eindproduct.

Elk Label Rouge product moet de Label Rouge gecertificeerde eigenschappen vermelden en een uniek identificatienummer bevatten. Die unieke nummer per enkelvoudig product zorgt voor de traceerbaarheid van het product en kan de gehele geschiedenis van het dier kan volgen, van de geboorte tot aan het schap in de winkel
Om in aanmerking te komen voor het Label Rouge Keurmerk moet de hele keten aan de eisen van de standaard voldoen en hiervoor gecertificeerd worden.
De kwaliteitseisen, zoals die door Label Rouge zijn opgesteld aan het welzijn van de dieren, zijn in afspraken met de producent vastgelegd en ze worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Meer informatie over dit keurmerk is te vinden op: www.volaillelabelrouge.com.

peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
peter-juiste-formaat-website

Menu