banner sinaasappels

Exploitant op verpakking

26 September 2019 | Gemiddelde leestijd: 2 min
62 personen hebben dit bericht gelezen

De exploitant onder wiens naam of handelsnaam het levensmiddel in de handel wordt gebracht, is verantwoordelijk voor de voedselinformatie. De naam of handelsnaam en de adresgegevens moeten op de verpakking vermeld worden. Alleen vermelden van een telefoonnummer, emailadres of website is niet voldoende.

Import

Veel producenten en importeurs importeren levensmiddelen uit landen buiten de Europese Unie naar Nederland. In dit geval is het verplicht dat de importeur zijn naam en adres op de verpakking vermeldt. De importeur neemt de verantwoordelijkheid over van de producent van het levensmiddel.

Indien het voorverpakte levensmiddel voor de eindverbruiker (consumentenartikelen, inclusief producten voor grote cateraars) betreft, mogen deze producten niet direct op de Nederlandse markt gebracht worden met alleen een etiket van land van oorsprong / plaats van herkomst. De producten dienen per stuk een etiket in de Nederlandse taal te bevatten, dat voldoet aan Verordening (EU) nr. 1169/2011.

Export

Bij export van levensmiddelen naar landen buiten Nederland en/of buiten de Europese Unie is het belangrijk dat de etiketten in een taal zijn geschreven die gemakkelijk te begrijpen is voor de consumenten in het betreffende land. Doorgaans betekent dit de taal van het land waar het product naartoe wordt geëxporteerd.

Daarnaast dienen de etiketten te voldoen aan de nationale wetgeving van het betreffende land.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Roel-Botden.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Roel-Botden.jpg

Menu