• Nederlands
  • Engels
  • Duits

Omgevingsmonitoringsplan

Met een omgevingsmonitoringplan worden kritische plekken uit de productie omgeving in kaart gebracht. Door middel van swabs, contactafdrukken en andere onderzoeken wordt er in kaart gebracht of er een effectieve reiniging en desinfectie plaatsvind. In het omgevingsmonitoringsplan worden de plekken van de risico’s en de frequentie van de risico’s in kaart gebracht.

 • Wij staan voor een kennisgerichte, snelle en premium-aanpak.
 • Door onze ervaring kunnen wij je goed helpen bij het opstellen van een monitoringsplan.

Risico’s in kaart met een omgevingsmonitoringsplan

Een omgevingsmonitoringsplan helpt  je om risico’s van buitenaf in kaart te brengen. Het plan moet op risico gebaseerd zijn en moet zich richten op pathogenen en bederforganismen. De plannen moeten samen met de bijbehorende procedures gedocumenteerd worden. Een omgevingsmonitoringsplan moet minimaal de volgende onderdelen bevatten:

 • Een monstername protocol: op welke manier worden monsters genomen?
 • Identificatie van bemonsteringslocaties: op welke locaties worden monsters genomen?
 • Frequentie van tests: met welke frequentie worden welke monsters genomen?
 • Doelorganisme(n): op welke pathogenen en bederforganismen worden monsters geanalyseerd?
 • Testmethoden: welke testmethoden worden toegepast voor de analyse van monsters?
 • Registratie en evaluatie van resultaten: hoe worden resultaten en beoordelingen van resultaten vastgelegd?

Een omgevingsmonitoringsplan is onder andere in de conceptversie van BRC Global Standard for Food Safety versie 8 opgenomen. Hier zijn aanvullende eisen aan toegevoegd en naar verwachting wordt er vanaf 2019 tegen deze eisen geaudit.

foodlab boxarrow-up

Meer informatie

Wil je meer informatie over een omgevingsmonitoringsplan? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact op Bekijk alle projecten
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten