banner sinaasappels

Witness-audits

Elk keurmerk heeft zo zijn eigen regels en eisen om aan te voldoen. Wil je zekerheid over de juiste beoordeling van de norm tijdens audits of inspecties? Laat onze specialisten een witness-audit uitvoeren. Zo helpen wij je de interpretatieverschillen van de norm duidelijk te maken en de verbeterpunten voor de certificering instelling of keuringsinstantie te identificeren.

Witness-audits maken inzichtelijk of een certificerende instelling of andere keuringsinstantie in staat is om de toepasselijke norm en daaraan verbonden eisen en voorwaarden, te auditen. Ook maken witness-audits inzichtelijk in hoeverre auditoren of inspecteurs van de betreffende instelling of instantie competent zijn ten aanzien van de betreffende norm. Door het uitvoeren van een witness-audit evalueren we of de processen en procedures van de certificerende instelling doeltreffend zijn en of zij hun auditoren en inspecteurs adequaat trainen. Daarnaast observeren onze witness-audits onafhankelijk of een auditor of inspecteur een audit of inspectie volgens de normen en daaraan verbonden eisen en voorwaarden uitvoert.

Verbeterpunten

De normeigenaar krijgt door een witness-audit inzicht in de mate waarin de doelstelling van de norm via de certificerende instelling of keuringsinstantie worden bewerkstelligd. De hiaten in de auditsystematiek of toepassing van de norm worden inzichtelijk gemaakt. Met de verbeterpunten uit de witness-audit kan de normeigenaar aan de slag om de auditaanpak rondom de norm te verbeteren. Waar nodig kan de normeigenaar met de certificerende instelling of keuringsinstantie in gesprek over een verbeterplan. De uitvoering van het verbeterplan kunnen wij voor je beoordeelden als onderdeel van een follow-up witness-audit.

Onze witness-audits maken inzichtelijk hoe de norm door auditoren of inspecteurs van verschillende instanties de norm en daaraan verbonden eisen en voorwaarden toepassen en interpreteren bij het uitvoeren van de audits of inspecties. De certificerende instelling of keuringsinstantie kan met deze bevindingen aan de slag bij het trainen en instrueren van auditoren en inspecteurs. Voor de normeigenaar leggen deze bevindingen de verschillen in uitvoering tussen meerdere certificerende instellingen of keuringsinstanties bloot.

Witness-audits in het kort

  • Krijg duidelijkheid over interpretatieverschillen van normen
  • Wij voeren een onafhankelijke audit voor je uit

Wij helpen je de interpretatieverschillen van de norm inzichtelijk te maken

Roel-Botden.jpg

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

Neem contact op

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Roel-Botden.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Roel-Botden.jpg

Gerelateerde diensten

Een greep uit onze klanten

Superunie
Storteboom
Hoogvliet
Hilton Food Group
Van Osch
Inproba
Nico Sluis Vleeswaren
Hero
Bakker van Maanen
Hak

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu