header oranje fruit en groenten

Penalty Analyse

Hoe komt het dat mijn product niet goed scoort? Wat is zinvol om te verbeteren aan mijn product? Allemaal vragen die je jezelf misschien wel gaat stellen als uit onderzoek blijkt dat een product niet aan de verwachting van de consument voldoet. Deze vragen nemen we allemaal mee in de Penalty Analyse, vanwaar je weer verder kunt met het verbeteren van jouw product.

Na het uitvoeren van een smaaktest kunnen er verschillende uitkomsten uit het onderzoek komen. Misschien maak je de verwachtingen van de consument waar, maar het kan ook voorkomen dat het product niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Ontdek met een Penalty Analyse welk aspect je als eerste moet aanpakken. Wij helpen je professioneel en persoonlijk op weg met het juiste onderzoek. We kunnen voor alle toekomstige, maar ook voor reeds uitgevoerde testen een Penalty Analyse uitvoeren. Vraag ons gerust om advies voor jouw situatie.

Zo werkt het

Een voorbeeld: het kan voorkomen dat zestig procent van de respondenten een product niet krokant genoeg vindt. Het gemiddelde cijfer kan dan 1,6 punten lager liggen dan het cijfer dat respondenten gaven die de krokantheid als ‘precies goed’ ervaren. Daarnaast geeft in hetzelfde onderzoek dertig procent van de respondenten aan dat ze het product niet zoet genoeg vinden. Deze respondenten geven een gemiddeld cijfer dat 1,2 punten lager ligt dan de mensen die de zoetheid wel ‘precies goed’ vonden. In dit voorbeeld zal dan eerst de krokantheid worden aangepast.

Penalty Analyse in het kort

  • Voor de Penalty Analyse voeren we smaaktests uit met consumenten
  • Door de score per onderdeel krijg je inzicht in de eigenschappen
  • Je weet snel welk onderdeel van je product je kunt verbeteren
  • Je voorkomt dat je energie steekt in onderdelen die amper voor verbetering zorgen

Wij helpen je bij het verbeteren van jouw product op de belangrijkste punten

tinka-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

Neem contact op

Drie onderzoeksmethodes

Betrouwbare hulp bij Penalty Analyse

Hulp nodig bij het doelgericht verbeteren van je product? Onze specialisten helpen je graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor je klaar.

tinka-juiste-formaat-website
Tinka Alaerds

Commercieel Manager

Neem contact op

Normec NormBase

De Normec NormBase is een database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Elke productcategorie heeft haar eigen norm. Dit biedt een belangrijk kostenvoordeel: aanvullende onderzoeken naar referenten zijn niet nodig. En het is uniek in de markt.

Lees meer >

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Ervaringen van onze klanten

Gerelateerde diensten

tinka-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

tinka-juiste-formaat-website

Een greep uit onze klanten

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief