Hoe komt het dat mijn product niet goed scoort? Wat is zinvol om te verbeteren aan mijn product? Allemaal vragen die je jezelf misschien wel gaat stellen als uit onderzoek blijkt dat een product niet aan de verwachting van de consument voldoet. Deze vragen nemen we allemaal mee in de Penalty Analyse, vanwaar je weer verder kunt met het verbeteren van jouw product.
Na het uitvoeren van een smaaktest kunnen er verschillende uitkomsten uit het onderzoek komen. Misschien maak je de verwachtingen van de consument waar, maar het kan ook voorkomen dat het product niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Ontdek met een Penalty Analyse welk aspect je als eerste moet aanpakken. Wij helpen je professioneel en persoonlijk op weg met het juiste onderzoek. We kunnen voor alle toekomstige, maar ook voor reeds uitgevoerde testen een Penalty Analyse uitvoeren. Vraag ons gerust om advies voor jouw situatie.
Een voorbeeld: het kan voorkomen dat zestig procent van de respondenten een product niet krokant genoeg vindt. Het gemiddelde cijfer kan dan 1,6 punten lager liggen dan het cijfer dat respondenten gaven die de krokantheid als ‘precies goed’ ervaren. Daarnaast geeft in hetzelfde onderzoek dertig procent van de respondenten aan dat ze het product niet zoet genoeg vinden. Deze respondenten geven een gemiddeld cijfer dat 1,2 punten lager ligt dan de mensen die de zoetheid wel ‘precies goed’ vonden. In dit voorbeeld zal dan eerst de krokantheid worden aangepast.
Neem contact op met onze Commercieel Manager Tinka Alaerds
Die vraag krijgen we regelmatig. Maar er is een logische verklaring voor. Bij een Penalty Analyse wordt namelijk vastgesteld hoe groot de ‘penalty’ is voor het niet optimaal scoren op de diagnostische aspecten. Diagnostische aspecten zijn de aspecten met ‘precies goed’ in de antwoordschalen. Zo zie je snel op welke aspecten je het product kunt optimaliseren en zo een hoger cijfer kunt behalen bij de respondenten. Een bijkomend voordeel van de Penalty Analyse is dat je geen energie hoeft te steken in aspecten die nauwelijks zorgen voor een verbetering van het product.
Het Smaakhuis
Zowel korte als uitgebreide smaakonderzoeken.
Online onderzoek
Specifiek gericht op concept- en producttesten.
In-home onderzoek
Geschikt voor zowel food als non-food producten.
Hulp nodig bij het doelgericht verbeteren van je product? Onze specialisten helpen je graag. Op locatie of op afstand, wij staan voor je klaar.
De Normec NormBase is een database met daarin alle door ons uitgevoerde onderzoeken. Elke productcategorie heeft haar eigen norm. Dit biedt een belangrijk kostenvoordeel: aanvullende onderzoeken naar referenten zijn niet nodig. En het is uniek in de markt.
Bereik jij het maximaal aantal consumenten met je productportfolio? Vergroot je bereik voor een gezonde verkoopstijging ...
Productontwikkeling begint vaak met een idee en een concept. Voor een succesvol concept moet de doelgroep van het begin ...
Consumenten kiezen gemiddeld binnen 90 seconden een product in de supermarkt. De verpakking is het eerste wat een consum...
Met het grote aanbod aan producten in de supermarkten zijn de verwachtingen van de consument hoog. Hoe zorg je ervoor da...
Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief
Door bundeling van alle expertises helpt Normec Foodcare met allerhande vraagstukken en oplossingen op het gebied van procesbeheersing, kwaliteit en voedselveiligheid, laboratoriumonderzoek, smaaktesten, QA-automatisering, flexibele inzet van kwaliteitsmanagers en keurmeesters, opleidingen en trainingen, risicomanagement en etiketcontrole.
Wil u meer weten? Neem contact met ons op.
Ben jij enthousiast over deze e-learning module? Bekijk dan de andere e-learning modules en trainingen in ons aanbod. Natuurlijk kan je ons ook altijd bellen voor een adviesgesprek, we horen graag van je!