header oranje fruit en groenten

Drinkwater onderzoek

Goede waterkwaliteit vinden we belangrijk in Nederland. Water dat gebruikt wordt om te drinken of om in te zwemmen moet vrij zijn van schadelijke stoffen en mag niet te veel (schadelijke) micro-organismen bevatten. In verschillende wetgevingen is vastgelegd hoe de kwaliteit van water geborgd moet zijn. Wij hebben veel ervaring op het gebied van waterkwaliteit en voeren diverse soorten wateronderzoek uit.

Legionellapreventie

Een preventieve aanpak helpt om ziektegevallen door Legionella te voorkomen. Als eigenaar van een prioritaire instelling in Nederland dien je aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van Legionellabeheersing te voldoen. Dit geldt voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen, sauna’s, hotels, campings, B&B’s en truckstops. Ook zwembaden, badinrichtingen en overige risicovolle waterinstallaties zijn verplicht om aan Legionellapreventie te doen. Dit betekent dat leidingwater halfjaarlijks moet worden bemonsterd door een geaccrediteerd bedrijf en onderzocht op de aanwezigheid van Legionellabacteriën. Daarnaast is een actuele risico-inventarisatie en een beheersplan verplicht, opgesteld door een BRL6010 gecertificeerd bedrijf. Ook moet de waterinstallatie op een correcte en veilige wijze zijn aangelegd. Bij het opstellen of updaten van de risico-inventarisatie en het beheersplan Legionella helpen we graag.

Drinkwater onderzoek in het kort

  • Advies, ondersteuning en nazorg vanuit 1 centrale Nederlandse partner
  • Korte doorlooptijden en kosten-efficiënt
  • Alle laboratoriumtesten in 1 hand

Hulp nodig op het gebied van Drinkwater onderzoek?

mario-willems

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

Neem contact op

Zwembadwater

Als eigenaar van een zwembad in Nederland ben je verplicht om maandelijks de kwaliteit van het zwembadwater te laten controleren door een geaccrediteerd laboratorium. Dit staat beschreven in het Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden. Behalve de maandelijkse controle van de bassins dient ook jaarlijks het suppletiewater te worden onderzocht.

Geaccrediteerde diensten en laboratoria

Met jarenlange ervaring op het gebied van waterkwaliteit, voeren we de verplichte bemonsteringen en analyses uit volgens de juiste frequentie. Onze logistieke dienst is volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025 (L610) geaccrediteerd, waardoor je verzekerd bent van betrouwbare monsterneming en transport van de monsters. Als er bemonsterd moet worden volgens een bepaalde frequentie (bijvoorbeeld halfjaarlijks voor Legionella) signaleert Normec Foodcare wanneer het tijd is voor een bemonstering. In ons NEN-EN-ISO/IEC 17025 (L610) geaccrediteerde laboratorium worden de monsters met snelheid en zorgvuldigheid behandeld. De analyseresultaten worden in een heldere en overzichtelijke rapportage gedeeld. Bij over deze resultaten of de te nemen acties, helpen onze experts graag om de waterkwaliteit in jouw organisatie op orde te krijgen en te houden. Ook bij het opstellen of updaten van de risico-inventarisatie en het beheersplan Legionella helpen we graag.

Betrouwbare hulp bij wateronderzoek voor drinkwater

Hulp nodig bij het laten uitvoeren van wateronderzoek drinkwater? Onze specialisten helpen je graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

mario-willems
Mario Willems

Commercieel Manager

Neem contact op

Eén aanspreekpunt

Voor advies, ondersteuning en nazorg bij werkzaamheidstesten Biociden werken wij met één centraal aanspreekpunt. Hierdoor verzekeren wij je van snelle, eenduidige en effectieve communicatie.

Vergroot jouw kennis

Kennisbank
Ik ben op zoek naar:

Gerelateerde diensten

mario-willems

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Mario Willems

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
mario-willems

Een greep uit onze klanten

HAS Hogeschool
Zwanenberg
Peijnenburg
Hoogvliet
Mcdonalds
Nijland Food
SRC
Warung Catering
Stegeman
Unilever

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

Menu