• nl
    • en
    • de

Vlees en pluimvee zijn onderhevig aan grote risico’s. Naast het risico van besmetting is er het gevaar van milieuverontreinigende stoffen die via het voer van de dieren in het vlees of in het pluimvee terecht kunnen komen. Daarbij komt dat vlees en pluimvee bederfelijke producten zijn. De vele risico’s brengen een uitgebreide wet- en regelgeving met zich mee in de vleesverwerkende- en pluimvee industrie.

Ketenbeheersing

Door de lange voedselketens kunnen er in verscheidene stadia dingen misgaan. Er zijn dan ook diverse voedselschandalen geweest, zoals de paardenvleesaffaire. Het gevolg van het heersende wantrouwen is dat de overheid de Taskforce Voedselvertrouwen heeft ingezet om het vertrouwen van consumenten in onder andere vlees te herstellen. We begeleiden u graag bij het implementeren van een juiste keten- en leveranciersbeheersing die essentieel is voor de voedselveiligheid van uw product.

Specifieke kennis

Voor het garanderen van de voedselveiligheid is het van belang de risico’s vast te stellen die spelen binnen uw bedrijf, wat we doen aan de hand van een risicoanalyse. De implementatie en handhaving van voedselveiligheidssystemen zoals HACCP, BRC, FSSC 22000 en IFS eisen specifieke kennis die onze ervaren kwaliteitsmanagers in huis hebben. Door de toepassing hiervan beheerst u zoveel mogelijk besmetting van bijvoorbeeld ziekmakende E. coli bacteriën.

Ook dierenwelzijn is een onderwerp waar we ons mee bezig houden. Een groeiend aantal bedrijven in de vleesindustrie streeft naar één of meerdere sterren van de ‘Beter Leven’-standaard van de Dierenbescherming. De kwaliteitseisen die zijn gesteld aan het welzijn van dieren worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Door middel van begeleiding op maat zorgen we ervoor dat uw voedselveiligheidssysteem voldoet aan de eisen die van toepassing zijn.

Uitgebreid netwerk

Door ons grote aantal contacten in de pluimvee- en vleesindustrie, bij belangrijke brancheorganisaties en de grootste internationale afnemers zijn wij bekend met de geldende nationale en Europese wetgeving. Hierdoor komt u tijdens audits door controlerende en certificerende instanties nooit voor verrassingen te staan.

Trainingen

Wij bieden speciale trainingen voor pluimvee- en vleesbedrijven. Een voorbeeld hiervan is onze speciale training voor dierwelzijn voor slachterijen. Deze Animal Welfare-training kan tevens een bijdrage leveren aan uw beleid op het gebied van duurzaamheid. Deze training is Cedeo-erkend en wordt gegeven door onze speciaal hiervoor in het buitenland opgeleide Animal Welfare Officer.

Meer informatie

Benieuwd wat onze kwaliteitsmanagers voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact op Bekijk onze diensten

Waarom Normec?

  • Normec Foodcare helpt u op een professionele en persoonlijke manier verder.
  • Met onze kennis kunnen we de kwaliteitsafdeling en het kwaliteitssysteem optimaliseren.

Nieuws & Blog berichten uit deze branche

Lees verder boxarrow-up

Trending in food 2019: Grip op het geheel van QA

BlogFoodcare | 21-12-2018

Michel Brinkhorst, Normec Foodcare: “De kracht zit in de bundeling van expertises”. Het QA-vak wordt complexer en de hoeveelheid werk neemt toe. Hoe houd je als QA-manager daar grip op? Normec Foodcare helpt de QA-manager daarbij doordat het alle expertises op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en QA-automatisering heeft samengebracht in één bedrijf. “Zo zijn we niet alleen een sparringpartner op deelgebieden”, zegt directeur Michel Brinkhorst. “We geven QA-managers ook meer grip op het geheel.” “We zien dat QA-managers steeds meer specialistische kennis nodig hebben”, zegt Rick Veldkamp, Business Unit Manager CareNet Online QA Software bij Normec Foodcare. “Ze moeten niet alleen alles weten over voedselveiligheid en kwaliteitszorg. Ze moeten ook een visie hebben op het digitaal inrichten van het kwaliteitszorgsysteem, het specificatiebeheer en zij moeten de wijzigingen bijhouden rondom de wetgeving en de GFSI-standaarden. Voorheen moesten QA-managers zich daarbij laten ondersteunen door verschillende specialistische bureaus. Dit gaf een versnipperd beeld van de situatie.” Brinkhorst: “We hebben dit opgelost door al deze expertises samen te brengen in één bedrijf: Normec Foodcare. De integratie van deze specialismen brengt veel voordelen met zich mee. We kunnen bijvoorbeeld gecombineerde rapporten leveren. Dit geeft een beter inzicht in álle kansen en risico’s van een

Lees verder boxarrow-up

Subsidieregeling voor opleidingen in vleeswarenindustrie

Er is een tijd geleden een nieuw artikel toegevoegd aan het Toetsingskader subsidies Fonds Collectieve Belangen voor de vleeswarenindustrie. Het nieuwe artikel 2.i betreft een cao pilotafspraak over het volgen van een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding. Mbo-opleiding kwaliteitsmedewerker Het volgen van een vakgerichte opleiding wordt met deze pilotafspraak nog gemakkelijker voor medewerkers in de vleeswarenindustrie. Wel is het zo dat enkel mbo-opleidingen vergoed worden met deze pilot. U kunt bijvoorbeeld de mbo4-opleiding Kwaliteitsmedewerker van ons volgen. Hierbij wordt u opgeleid tot kwaliteitsmedewerker en zorgt u ervoor dat de voedselkwaliteit binnen uw vleeswarenbedrijf op orde blijft. Werken op de kwaliteitsafdeling Normec Training & Education biedt samen met SVO de specialistische mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker aan. Deze opleiding bereidt de student voor op het werken op een kwaliteitsafdeling binnen een levensmiddelenbedrijf. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak en de studenten dragen continu bij aan het verbeteren van de kwaliteit waar zij werkzaam zijn. Pilotversie De eerste maanden zal er een pilotversie van het project van het Toetsingskader lopen. Tot 1 februari 2019 kunnen maximaal 50 deelnemers zich aanmelden om deel te nemen. In de pilot gaan de vakbonden testen of een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding een bijdrage kan leveren aan het

Lees verder boxarrow-up

Subsidieregeling voor opleidingen in vleeswarenindustrie

Nieuws | 25-10-2018

Er is een tijd geleden een nieuw artikel toegevoegd aan het Toetsingskader subsidies Fonds Collectieve Belangen voor de vleeswarenindustrie. Het nieuwe artikel 2.i betreft een cao pilotafspraak over het volgen van een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding. Mbo-opleiding kwaliteitsmedewerker Het volgen van een vakgerichte opleiding wordt met deze pilotafspraak nog gemakkelijker voor medewerkers in de vleeswarenindustrie. Wel is het zo dat enkel mbo-opleidingen vergoed worden met deze pilot. U kunt bijvoorbeeld de mbo4-opleiding Kwaliteitsmedewerker van BK Opleidingen & Trainingen volgen. Hierbij wordt u opgeleid tot kwaliteitsmedewerker en zorgt u ervoor dat de voedselkwaliteit binnen uw vleeswarenbedrijf op orde blijft. Werken op de kwaliteitsafdeling BK Opleidingen & Trainingen bieden samen met SVO de specialistische mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker aan. Deze opleiding bereidt de student voor op het werken op een kwaliteitsafdeling binnen een levensmiddelenbedrijf. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak en de studenten dragen continu bij aan het verbeteren van de kwaliteit waar zij werkzaam zijn. Pilotversie De eerste maanden zal er een pilotversie van het project van het Toetsingskader lopen. Tot 1 februari 2019 kunnen maximaal 50 deelnemers zich aanmelden om deel te nemen. In de pilot gaan de vakbonden testen of een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding een bijdrage kan

Lees verder boxarrow-up
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten