• Nederlands
    • Engels
    • Duits
Vlees en pluimvee

Vlees en pluimvee

Vlees en pluimvee zijn onderhevig aan grote risico’s. Naast het risico van besmetting is er het gevaar van milieuverontreinigende stoffen die via het voer van de dieren in het vlees of in het pluimvee terecht kunnen komen. Daarbij komt dat vlees en pluimvee bederfelijke producten zijn. De vele risico’s brengen een uitgebreide wet- en regelgeving met zich mee in de vleesverwerkende- en pluimvee industrie.

Ketenbeheersing

Door de lange voedselketens kunnen er in verscheidene stadia dingen misgaan. Er zijn dan ook diverse voedselschandalen geweest, zoals de paardenvleesaffaire. Het gevolg van het heersende wantrouwen is dat de overheid de Taskforce Voedselvertrouwen heeft ingezet om het vertrouwen van consumenten in onder andere vlees te herstellen. We begeleiden je graag bij het implementeren van een juiste keten- en leveranciersbeheersing die essentieel is voor de voedselveiligheid van jouw product.

Specifieke kennis

Voor het garanderen van de voedselveiligheid is het van belang de risico’s vast te stellen die spelen binnen jouw bedrijf, wat we doen aan de hand van een risicoanalyse. De implementatie en handhaving van voedselveiligheidssystemen zoals HACCP, BRC, FSSC 22000 en IFS eisen specifieke kennis die onze ervaren kwaliteitsmanagers in huis hebben. Door de toepassing hiervan beheers je zoveel mogelijk besmetting van bijvoorbeeld ziekmakende E. coli bacteriën.

Ook dierenwelzijn is een onderwerp waar we ons mee bezig houden. Een groeiend aantal bedrijven in de vleesindustrie streeft naar één of meerdere sterren van de ‘Beter Leven’-standaard van de Dierenbescherming. De kwaliteitseisen die zijn gesteld aan het welzijn van dieren worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Door middel van begeleiding op maat zorgen we ervoor dat jouw voedselveiligheidssysteem voldoet aan de eisen die van toepassing zijn.

Uitgebreid netwerk

Door ons grote aantal contacten in de pluimvee- en vleesindustrie, bij belangrijke brancheorganisaties en de grootste internationale afnemers zijn wij bekend met de geldende nationale en Europese wetgeving. Hierdoor kom je tijdens audits door controlerende en certificerende instanties nooit voor verrassingen te staan.

Trainingen

Wij bieden speciale trainingen voor pluimvee- en vleesbedrijven. Een voorbeeld hiervan is onze speciale training voor dierwelzijn voor slachterijen. Deze Animal Welfare-training kan tevens een bijdrage leveren aan je beleid op het gebied van duurzaamheid. Deze training is Cedeo-erkend en wordt gegeven door onze speciaal hiervoor in het buitenland opgeleide Animal Welfare Officer.

Keurmerken

logo skal logo beter leven keurmerk label rouge logo milieukeur logo rondeel IKB logo
logo halal logo demeter logo keten duurzaam rundvlees duurzaam varkensvlees logo varken van morgen logo

Meer informatie

Benieuwd wat onze kwaliteitsmanagers voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact op Bekijk onze diensten

Waarom Normec?

  • Normec Foodcare helpt je op een professionele en persoonlijke manier verder.
  • Met onze kennis kunnen we de kwaliteitsafdeling en het kwaliteitssysteem optimaliseren.

Nieuws & Blog berichten uit deze branche

Lees verder boxarrow-up

De wereld van E-nummers

Je ziet ze op bijna elk etiket vermeld staan: E-nummers. Maar wat zijn E-nummers eigenlijk en wat is de functie ervan? Labeling Specialist Sanne legt het uit. E-nummers zijn additieven die door de Europese Unie zijn toegelaten in voedingsmiddelen voor  menselijke consumptie. Het zijn stoffen die worden toegevoegd aan producten om bijvoorbeeld het uiterlijk of de houdbaarheid te verbeteren. Volgens de wet (Verordening (EG) Nr. 1333/2008 inzake levensmiddelenadditieven) is een levensmiddelenadditief: “Elke stof, met of zonder voedingswaarde, die op zichzelf gewoonlijk niet als voedsel wordt geconsumeerd en gewoonlijk niet als kenmerkend voedselingrediënt wordt gebruikt, en die voor technologische doeleinden bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen bewust aan deze levensmiddelen wordt toegevoegd, met als gevolg of redelijkerwijs te verwachten gevolg dat de stof zelf of bijproducten ervan, direct of indirect, een bestanddeel van die levensmiddelen worden;” Waarom zitten E-nummers in voedingsmiddelen? Alle additieven hebben altijd een functie in het eindproduct. Dit kunnen bijvoorbeeld antiklontenmiddelen, kleurstoffen, zoetstoffen en conserveermiddelen zijn. Op het etiket worden de additieven aangeduid met de naam van de categorie die past bij de functie in het levensmiddel. Of het wordt aangeduid met de voornaamste functie als het additief tot meer dan één

Lees verder boxarrow-up

NVWA en Marktplaats werken samen tegen de verkoop van verboden spullen

NieuwsFoodcare | 24-01-2019

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Marktplaats slaan de handen in een tegen de handel in illegale producten. Hiervoor is een samenwerkingsdocument met afspraken getekend waaronder het zoveel mogelijk weren van advertenties met verboden producten op Marktplaats. Gezamenlijk zetten de partijen zich in voor betere voorlichting en toezicht op de handel in verboden consumentenproducten en levensmiddelen, voedingssupplementen, chemicaliën, dieren, diensten en planten. Marktplaats zal op zijn beurt kopers en aanbieders nog beter wijzen op het feit dat aangeboden producten en diensten moeten voldoen aan relevante wetgeving zoals de Europese General Food Law en de Warenwet. De NVWA besteed extra aandacht aan verboden goederen die een groot risico vormen voor consument, dier of natuur. Wanneer NVWA-inspecteurs verboden aanbod aantreffen op Markplaats, melden zij dat aan de handelssite. Marktplaats zorgt ervoor dat de betreffende advertenties worden verwijderd en de verkoper wordt op de melding van de NVWA gewezen. Een gedefinieerde trefwoordenlijst, opgesteld door beide partijen, zorgt ervoor dat verboden aanbiedingen automatisch worden verwijderd. Ook worden de accounts van aanbieders tegen wie de NVWA meerdere meldingen heeft gedaan door de handelssite geblokkeerd. Het afgelopen jaar is de procedure getest in een pilot op basis van gewasbeschermingsmiddelen en invasieve exoten. In 2 maanden

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten