• nl
    • en
    • de

Niet alleen het product zelf bepaalt de voedselveiligheid, ook de verpakking ervan heeft hier invloed op. Omdat verpakkingen levensmiddelen kunnen besmetten en de consument de aanwezigheid van schadelijke stoffen niet zelf kan vaststellen, gaat er veel aandacht uit naar de veiligheid van verpakkingsmateriaal. Zo heeft een aantal stoffen in het verleden tot incidenten en recalls geleid. Om de risico’s van verpakkingen en eventuele incidenten te beperken, helpen we verpakkingsbedrijven bij het opstellen en verbeteren van voedselveiligheidssystemen.

Strenge eisen

Producenten van levensmiddelen eisen dat het aangeleverde verpakkingsmateriaal altijd aan de gestelde eisen voldoet. Verpakkingen en gebruiksartikelen moeten daarbij ook traceerbaar zijn om zo het terugroepen van producten met gebreken, de voorlichting van de consument en de vaststelling van de aansprakelijkheid te vereenvoudigen.

Procesbeheerssystemen

Onze jarenlange ervaring in de levensmiddelenindustrie heeft ervoor gezorgd dat we de wettelijke eisen en standaarden kennen als geen ander. Onze kwaliteitsmanagers stellen voor verpakkingsbedrijven voedselveiligheidssystemen op die aan alle geldende regels voldoen. U kunt zich hiervoor ook laten certificeren. Hiervoor is met name de standaard BRC Packaging and Packaging Materials (BRC-IoP) van toepassing. Deze norm is speciaal ingevoerd voor producenten van verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen.

Ook moeten levensmiddelenverpakkingen van kunststof voldoen aan bepaalde basisrichtlijnen, die vastgelegd zijn in de Verordening (EU) nr. 10/2011. Ons laboratorium kan migratietesten verrichten om te zien of stoffen vanuit de verpakking naar het levensmiddel worden overgebracht.

Een slechte verpakking kan ook veel afbreuk doen aan de belevenis van de consument. De verpakking is het eerste wat een consument ziet als hij met uw product in aanraking komt. Het is dan ook zaak dat u ervoor zorgt de verpakking aansluit op de verwachting van de consument. Om aan de verwachting te kunnen voldoen, kunt u een verpakkingsonderzoek laten doen door Normec Foodcare. Uw verpakking wordt dan grondig onder de loep genomen en voorgelegd aan potentiele klanten. Aan de hand daarvan wordt een grondige analyse gemaakt en weet u waar u staat met uw verpakking.

Meer informatie

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier?

Neem contact op Bekijk onze diensten

Waarom Normec?

  • Normec Foodcare biedt specialisten die u op een adequate manier verder kunnen helpen.

Nieuws & Blog berichten uit deze branche

Lees verder boxarrow-up

Trending in food 2019: Grip op het geheel van QA

BlogFoodcare | 21-12-2018

Michel Brinkhorst, Normec Foodcare: “De kracht zit in de bundeling van expertises”. Het QA-vak wordt complexer en de hoeveelheid werk neemt toe. Hoe houd je als QA-manager daar grip op? Normec Foodcare helpt de QA-manager daarbij doordat het alle expertises op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en QA-automatisering heeft samengebracht in één bedrijf. “Zo zijn we niet alleen een sparringpartner op deelgebieden”, zegt directeur Michel Brinkhorst. “We geven QA-managers ook meer grip op het geheel.” “We zien dat QA-managers steeds meer specialistische kennis nodig hebben”, zegt Rick Veldkamp, Business Unit Manager CareNet Online QA Software bij Normec Foodcare. “Ze moeten niet alleen alles weten over voedselveiligheid en kwaliteitszorg. Ze moeten ook een visie hebben op het digitaal inrichten van het kwaliteitszorgsysteem, het specificatiebeheer en zij moeten de wijzigingen bijhouden rondom de wetgeving en de GFSI-standaarden. Voorheen moesten QA-managers zich daarbij laten ondersteunen door verschillende specialistische bureaus. Dit gaf een versnipperd beeld van de situatie.” Brinkhorst: “We hebben dit opgelost door al deze expertises samen te brengen in één bedrijf: Normec Foodcare. De integratie van deze specialismen brengt veel voordelen met zich mee. We kunnen bijvoorbeeld gecombineerde rapporten leveren. Dit geeft een beter inzicht in álle kansen en risico’s van een

Lees verder boxarrow-up

Subsidieregeling voor opleidingen in vleeswarenindustrie

Er is een tijd geleden een nieuw artikel toegevoegd aan het Toetsingskader subsidies Fonds Collectieve Belangen voor de vleeswarenindustrie. Het nieuwe artikel 2.i betreft een cao pilotafspraak over het volgen van een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding. Mbo-opleiding kwaliteitsmedewerker Het volgen van een vakgerichte opleiding wordt met deze pilotafspraak nog gemakkelijker voor medewerkers in de vleeswarenindustrie. Wel is het zo dat enkel mbo-opleidingen vergoed worden met deze pilot. U kunt bijvoorbeeld de mbo4-opleiding Kwaliteitsmedewerker van ons volgen. Hierbij wordt u opgeleid tot kwaliteitsmedewerker en zorgt u ervoor dat de voedselkwaliteit binnen uw vleeswarenbedrijf op orde blijft. Werken op de kwaliteitsafdeling Normec Training & Education biedt samen met SVO de specialistische mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker aan. Deze opleiding bereidt de student voor op het werken op een kwaliteitsafdeling binnen een levensmiddelenbedrijf. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak en de studenten dragen continu bij aan het verbeteren van de kwaliteit waar zij werkzaam zijn. Pilotversie De eerste maanden zal er een pilotversie van het project van het Toetsingskader lopen. Tot 1 februari 2019 kunnen maximaal 50 deelnemers zich aanmelden om deel te nemen. In de pilot gaan de vakbonden testen of een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding een bijdrage kan leveren aan het

Lees verder boxarrow-up

Subsidieregeling voor opleidingen in vleeswarenindustrie

Nieuws | 25-10-2018

Er is een tijd geleden een nieuw artikel toegevoegd aan het Toetsingskader subsidies Fonds Collectieve Belangen voor de vleeswarenindustrie. Het nieuwe artikel 2.i betreft een cao pilotafspraak over het volgen van een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding. Mbo-opleiding kwaliteitsmedewerker Het volgen van een vakgerichte opleiding wordt met deze pilotafspraak nog gemakkelijker voor medewerkers in de vleeswarenindustrie. Wel is het zo dat enkel mbo-opleidingen vergoed worden met deze pilot. U kunt bijvoorbeeld de mbo4-opleiding Kwaliteitsmedewerker van BK Opleidingen & Trainingen volgen. Hierbij wordt u opgeleid tot kwaliteitsmedewerker en zorgt u ervoor dat de voedselkwaliteit binnen uw vleeswarenbedrijf op orde blijft. Werken op de kwaliteitsafdeling BK Opleidingen & Trainingen bieden samen met SVO de specialistische mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker aan. Deze opleiding bereidt de student voor op het werken op een kwaliteitsafdeling binnen een levensmiddelenbedrijf. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak en de studenten dragen continu bij aan het verbeteren van de kwaliteit waar zij werkzaam zijn. Pilotversie De eerste maanden zal er een pilotversie van het project van het Toetsingskader lopen. Tot 1 februari 2019 kunnen maximaal 50 deelnemers zich aanmelden om deel te nemen. In de pilot gaan de vakbonden testen of een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding een bijdrage kan

Lees verder boxarrow-up
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten