• nl
    • en
    • de

Convenience producten vormen een belangrijke branche in de levensmiddelenindustrie. Vanwege het toenemende gebrek aan tijd bij de consument blijft het aanbod in kant-en-klaarmaaltijden toenemen. Omdat een groot gedeelte van deze vooraf bereide maaltijden slechts gedeeltelijk door de consument verhit wordt, is een voedselveilig bereidingsproces essentieel. Daarom werken we nauw samen met ons laboratorium die analyses uitvoert onder accreditatie volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025 waar microbiologisch onderzoek en challengetesten plaatsvinden. Daarnaast hebben we een test-afdeling waar al uw producten getest kunnen worden door de consument.

Thuis in de markt

Wij verzorgen de kwaliteit en voedselveiligheid voor een belangrijk aantal nationaal en internationaal georiënteerde producenten van convenience producten, waaronder leveranciers van fast food ketens, horecabedrijven, zorginstellingen, luchtvaart- en evenementencatering, sportverenigingen en eindconsumenten. Producenten van convenience producten hanteren veelal een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem zoals BRC, IFS of FSSC 22000. Het is voor ons van het grootste belang dat uw procesbeheersing probleemloos verloopt, waardoor u de gevaren van ziekteverwekkers zoveel mogelijk beperkt.

Voldoen aan de eisen

Verordening (EU) nr. 2073/2005 geeft aan dat levensmiddelenproducenten zich moeten houden aan microbiologische voedselveiligheidscriteria met betrekking tot de aanwezigheid van pathogene micro-organismen. Zo moet er gelet worden op de aanwezigheid van ‘koude bacterie’ Listeria monocytogenes, die de consument ziek kunnen maken als het product niet genoeg verwarmd wordt in de magnetron. Producenten dienen een controleprogramma op te zetten om aan de criteria voor microbiologische proceshygiëne te voldoen. Ook moeten er moeten specifieke studies uitgevoerd worden omtrent de uitgroei van pathogene micro-organismen, met name Listeria monocytogenes.

Wij helpen u graag bij de implementatie van alle genoemde eisen, zodat er in uw bedrijf niets gebeurt wat strijdig is met het beleid van de NVWA. Daarnaast geven we advies op maat aangaande etikettering. Wij zien er op toe dat uw etiketten daadwerkelijk stroken met de analyses, zodat elke specificatie op uw etiket (bijvoorbeeld het genoemde vleescomponent) juist is en er geen aanmerking op gemaakt kan worden door de NVWA.

Een kwaliteitsonderzoek, supermarkt onderzoek of huismerkonderzoek kan u helpen om te bepalen hoe uw product in de markt staat. Het is belangrijk dat huismerken altijd op hetzelfde niveau zijn en dezelfde kwaliteit hebben. Met de onderzoeken van Normec Foodcare kunt u die kwaliteit in de gaten houden en zo waarborgen voor uw klanten.

branche-convenience medewerker boxarrow-up

Meer informatie

Benieuwd wat onze specialisten voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier.

Neem contact op Bekijk onze diensten

Waarom Normec?

  • Normec Foodcare staat voor een persoonlijke en praktische aanpak.
  • Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed op weg helpen naar een betere voedselveiligheid.

Nieuws & Blog berichten uit deze branche

Lees verder boxarrow-up

Trending in food 2019: Grip op het geheel van QA

BlogFoodcare | 21-12-2018

Michel Brinkhorst, Normec Foodcare: “De kracht zit in de bundeling van expertises”. Het QA-vak wordt complexer en de hoeveelheid werk neemt toe. Hoe houd je als QA-manager daar grip op? Normec Foodcare helpt de QA-manager daarbij doordat het alle expertises op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en QA-automatisering heeft samengebracht in één bedrijf. “Zo zijn we niet alleen een sparringpartner op deelgebieden”, zegt directeur Michel Brinkhorst. “We geven QA-managers ook meer grip op het geheel.” “We zien dat QA-managers steeds meer specialistische kennis nodig hebben”, zegt Rick Veldkamp, Business Unit Manager CareNet Online QA Software bij Normec Foodcare. “Ze moeten niet alleen alles weten over voedselveiligheid en kwaliteitszorg. Ze moeten ook een visie hebben op het digitaal inrichten van het kwaliteitszorgsysteem, het specificatiebeheer en zij moeten de wijzigingen bijhouden rondom de wetgeving en de GFSI-standaarden. Voorheen moesten QA-managers zich daarbij laten ondersteunen door verschillende specialistische bureaus. Dit gaf een versnipperd beeld van de situatie.” Brinkhorst: “We hebben dit opgelost door al deze expertises samen te brengen in één bedrijf: Normec Foodcare. De integratie van deze specialismen brengt veel voordelen met zich mee. We kunnen bijvoorbeeld gecombineerde rapporten leveren. Dit geeft een beter inzicht in álle kansen en risico’s van een

Lees verder boxarrow-up

Subsidieregeling voor opleidingen in vleeswarenindustrie

Er is een tijd geleden een nieuw artikel toegevoegd aan het Toetsingskader subsidies Fonds Collectieve Belangen voor de vleeswarenindustrie. Het nieuwe artikel 2.i betreft een cao pilotafspraak over het volgen van een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding. Mbo-opleiding kwaliteitsmedewerker Het volgen van een vakgerichte opleiding wordt met deze pilotafspraak nog gemakkelijker voor medewerkers in de vleeswarenindustrie. Wel is het zo dat enkel mbo-opleidingen vergoed worden met deze pilot. U kunt bijvoorbeeld de mbo4-opleiding Kwaliteitsmedewerker van ons volgen. Hierbij wordt u opgeleid tot kwaliteitsmedewerker en zorgt u ervoor dat de voedselkwaliteit binnen uw vleeswarenbedrijf op orde blijft. Werken op de kwaliteitsafdeling Normec Training & Education biedt samen met SVO de specialistische mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker aan. Deze opleiding bereidt de student voor op het werken op een kwaliteitsafdeling binnen een levensmiddelenbedrijf. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak en de studenten dragen continu bij aan het verbeteren van de kwaliteit waar zij werkzaam zijn. Pilotversie De eerste maanden zal er een pilotversie van het project van het Toetsingskader lopen. Tot 1 februari 2019 kunnen maximaal 50 deelnemers zich aanmelden om deel te nemen. In de pilot gaan de vakbonden testen of een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding een bijdrage kan leveren aan het

Lees verder boxarrow-up

Subsidieregeling voor opleidingen in vleeswarenindustrie

Nieuws | 25-10-2018

Er is een tijd geleden een nieuw artikel toegevoegd aan het Toetsingskader subsidies Fonds Collectieve Belangen voor de vleeswarenindustrie. Het nieuwe artikel 2.i betreft een cao pilotafspraak over het volgen van een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding. Mbo-opleiding kwaliteitsmedewerker Het volgen van een vakgerichte opleiding wordt met deze pilotafspraak nog gemakkelijker voor medewerkers in de vleeswarenindustrie. Wel is het zo dat enkel mbo-opleidingen vergoed worden met deze pilot. U kunt bijvoorbeeld de mbo4-opleiding Kwaliteitsmedewerker van BK Opleidingen & Trainingen volgen. Hierbij wordt u opgeleid tot kwaliteitsmedewerker en zorgt u ervoor dat de voedselkwaliteit binnen uw vleeswarenbedrijf op orde blijft. Werken op de kwaliteitsafdeling BK Opleidingen & Trainingen bieden samen met SVO de specialistische mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker aan. Deze opleiding bereidt de student voor op het werken op een kwaliteitsafdeling binnen een levensmiddelenbedrijf. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak en de studenten dragen continu bij aan het verbeteren van de kwaliteit waar zij werkzaam zijn. Pilotversie De eerste maanden zal er een pilotversie van het project van het Toetsingskader lopen. Tot 1 februari 2019 kunnen maximaal 50 deelnemers zich aanmelden om deel te nemen. In de pilot gaan de vakbonden testen of een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding een bijdrage kan

Lees verder boxarrow-up
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten