• nl
    • en
    • de

In de Europese wetgeving (General Food Law) is vastgelegd dat levensmiddelenbedrijven verantwoordelijk zijn voor de producten die zij inkopen en op de markt brengen. De voedselveiligheid van deze producten moet dan gegarandeerd zijn. Voor bakkerijen is het onder andere van belang dat ze verifiëren of leveranciers voedselveilige grondstoffen leveren.

Thuis in de markt

We werken samen met een aanzienlijk aantal industriële bakkerijen, producenten van bakkerijgrondstoffen en de maalindustrie in het midden- en grootsegment. Door onze jarenlange ervaring weten we wat er speelt in de markt en zijn we vertrouwd met de normen van AIB (American Institute of Baking), BRC-, IFS-, FSSC 22000 en HACCP-systemen en hygiënecodes. Daarnaast zijn we bekend met Riskplaza en de ingrediëntendatabank van Specplaza.

Omdat het perfect functioneren van voedselveiligheidssystemen essentieel is, doen we er alles aan onze partners te helpen bij het ontwikkelen en handhaven ervan. Hierdoor worden potentiële bedreigingen als schimmels van toxinen, productvreemde delen, transvetzuren, genetisch gemodificeerde organismen en fysische verontreiniging beheerst. Ook traceerbaarheid en gevarenanalyse maken deel uit van deze systemen, zodat achterhaald kan worden welke risico’s in welke fase van het proces kunnen voorkomen.

Voedselallergie

Voedselallergie is een onderwerp dat steeds meer in de schijnwerpers staat. Vanwege de grote gevolgen die een allergie kan hebben, bent u verplicht de consument in te lichten over de (mogelijke) aanwezigheid van allergenen in uw product.

We helpen bakkerijen bij het inperken van kruisbesmetting van veelvoorkomende allergenen binnen het productieproces. Daarnaast geven we advies over het opstellen van een juiste productspecificatie met betrekking tot allergenen. Ook als het gaat om niet voorverpakte levensmiddelen kunnen wij u advies geven over hoe u hier op de juiste manier mee op kunt gaan.

De juiste afwegingen

Bedrijven in de levensmiddelenindustrie moeten beslissingen maken. Zo krijgen veel bakkers te maken met de keuze wel of niet te produceren aan de hand van de FSSC 22000 standaard, met als doel het continu verbeteren van het voedselveiligheidssysteem en dus de prestaties van het bedrijf. Onze kwaliteitsmanagers helpen u meer inzicht te krijgen in dit soort zaken en bij het maken van belangrijke beslissingen.

Benieuwd hoe uw doelgroep het product ervaart? Normec Foodcare kan voor u verschillende onderzoeken uitvoeren om er zo achter te komen hoe de consument denkt over uw product.

branche-bakkerijen-banket-en-zoetwaren medewerkers boxarrow-up

Meer informatie

Benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Neem contact op via het formulier.

Neem contact op Bekijk onze diensten

Waarom Normec?

  • Onze medewerkers gaan op een persoonlijke en professionele manier te werk.
  • Zij helpen u kundig en efficiënt verder.

Nieuws & Blog berichten uit deze branche

Lees verder boxarrow-up

Trending in food 2019: Grip op het geheel van QA

BlogFoodcare | 21-12-2018

Michel Brinkhorst, Normec Foodcare: “De kracht zit in de bundeling van expertises”. Het QA-vak wordt complexer en de hoeveelheid werk neemt toe. Hoe houd je als QA-manager daar grip op? Normec Foodcare helpt de QA-manager daarbij doordat het alle expertises op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en QA-automatisering heeft samengebracht in één bedrijf. “Zo zijn we niet alleen een sparringpartner op deelgebieden”, zegt directeur Michel Brinkhorst. “We geven QA-managers ook meer grip op het geheel.” “We zien dat QA-managers steeds meer specialistische kennis nodig hebben”, zegt Rick Veldkamp, Business Unit Manager CareNet Online QA Software bij Normec Foodcare. “Ze moeten niet alleen alles weten over voedselveiligheid en kwaliteitszorg. Ze moeten ook een visie hebben op het digitaal inrichten van het kwaliteitszorgsysteem, het specificatiebeheer en zij moeten de wijzigingen bijhouden rondom de wetgeving en de GFSI-standaarden. Voorheen moesten QA-managers zich daarbij laten ondersteunen door verschillende specialistische bureaus. Dit gaf een versnipperd beeld van de situatie.” Brinkhorst: “We hebben dit opgelost door al deze expertises samen te brengen in één bedrijf: Normec Foodcare. De integratie van deze specialismen brengt veel voordelen met zich mee. We kunnen bijvoorbeeld gecombineerde rapporten leveren. Dit geeft een beter inzicht in álle kansen en risico’s van een

Lees verder boxarrow-up

Subsidieregeling voor opleidingen in vleeswarenindustrie

Er is een tijd geleden een nieuw artikel toegevoegd aan het Toetsingskader subsidies Fonds Collectieve Belangen voor de vleeswarenindustrie. Het nieuwe artikel 2.i betreft een cao pilotafspraak over het volgen van een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding. Mbo-opleiding kwaliteitsmedewerker Het volgen van een vakgerichte opleiding wordt met deze pilotafspraak nog gemakkelijker voor medewerkers in de vleeswarenindustrie. Wel is het zo dat enkel mbo-opleidingen vergoed worden met deze pilot. U kunt bijvoorbeeld de mbo4-opleiding Kwaliteitsmedewerker van ons volgen. Hierbij wordt u opgeleid tot kwaliteitsmedewerker en zorgt u ervoor dat de voedselkwaliteit binnen uw vleeswarenbedrijf op orde blijft. Werken op de kwaliteitsafdeling Normec Training & Education biedt samen met SVO de specialistische mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker aan. Deze opleiding bereidt de student voor op het werken op een kwaliteitsafdeling binnen een levensmiddelenbedrijf. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak en de studenten dragen continu bij aan het verbeteren van de kwaliteit waar zij werkzaam zijn. Pilotversie De eerste maanden zal er een pilotversie van het project van het Toetsingskader lopen. Tot 1 februari 2019 kunnen maximaal 50 deelnemers zich aanmelden om deel te nemen. In de pilot gaan de vakbonden testen of een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding een bijdrage kan leveren aan het

Lees verder boxarrow-up

Subsidieregeling voor opleidingen in vleeswarenindustrie

Nieuws | 25-10-2018

Er is een tijd geleden een nieuw artikel toegevoegd aan het Toetsingskader subsidies Fonds Collectieve Belangen voor de vleeswarenindustrie. Het nieuwe artikel 2.i betreft een cao pilotafspraak over het volgen van een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding. Mbo-opleiding kwaliteitsmedewerker Het volgen van een vakgerichte opleiding wordt met deze pilotafspraak nog gemakkelijker voor medewerkers in de vleeswarenindustrie. Wel is het zo dat enkel mbo-opleidingen vergoed worden met deze pilot. U kunt bijvoorbeeld de mbo4-opleiding Kwaliteitsmedewerker van BK Opleidingen & Trainingen volgen. Hierbij wordt u opgeleid tot kwaliteitsmedewerker en zorgt u ervoor dat de voedselkwaliteit binnen uw vleeswarenbedrijf op orde blijft. Werken op de kwaliteitsafdeling BK Opleidingen & Trainingen bieden samen met SVO de specialistische mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker aan. Deze opleiding bereidt de student voor op het werken op een kwaliteitsafdeling binnen een levensmiddelenbedrijf. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak en de studenten dragen continu bij aan het verbeteren van de kwaliteit waar zij werkzaam zijn. Pilotversie De eerste maanden zal er een pilotversie van het project van het Toetsingskader lopen. Tot 1 februari 2019 kunnen maximaal 50 deelnemers zich aanmelden om deel te nemen. In de pilot gaan de vakbonden testen of een functie- of ontwikkelingsgerichte opleiding een bijdrage kan

Lees verder boxarrow-up
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten