• nl

  Er komen veel handelingen, regels, wetten en eisen kijken bij het importeren en handelen met levensmiddelen. Bij import uit derde landen zijn er met name veel eisen en controles. Normec Foodcare heeft de kennis in huis om u goed op weg te helpen bij het importeren en vervoeren van levensmiddelen.

  Er zijn veel eisen vanuit de NVWA voor de import en het transport van levensmiddelen. Zo moeten diepgevroren producten onder de juiste temperatuur worden vervoerd. Tijdens het order-picken en klaarzetten van producten is het ook van belang dat de producten onder de juiste temperatuur blijven. Onze kwaliteitsmanagers helpen u graag om ervoor te zorgen dat de import goed verloopt en zij helpen u bij het maken van belangrijke keuzes.

  Productspecifieke informatie

  Klanten zijn steeds bewuster bezig met productspecifieke informatie. Naast de eisen van de NVWA, wil een klant dit steeds vaker duidelijk hebben. Als importeur of leverancier van een import product moet de informatie over het product kloppend en gedetailleerd zijn.

  Productspecificatie bij import

  Per grondstofgroep die je vervoerd moeten er specificaties en de eventuele certificaten zijn. De juiste productspecificatie is belangrijk bij import, want afnemers kunnen audits (laten) uitvoeren. Dit kan plaatsvinden bij de toeleverancier om te controleren of de risico’s op een degelijke manier beheerst worden. Positieve uitkomsten van leveranciersbeoordelingen zorgt voor vertrouwen bij de afnemer en kan in de loop van de tijd het aantal controles verminderen.

  Thuis in de branche

  Normec Foodcare werkt bij verschillende handels- en logistieke bedrijven die een breed scala van levensmiddelen verhandelen en transporteren. Daarnaast hebben we kennis over specifieke certificeringen die gebruikt worden in de transportwereld, bijvoorbeeld IFS Logistics en de BRC Storage & Distribution standaard.

  Audits

  Wij bieden de mogelijkheid om leveranciersaudits uit te voeren. De leverancier wordt dan getest op de eisen waar een bedrijf of afnemer aan moet voldoen. Zo is getest of iedere schakel in de keten van voedselveiligheid in orde is.

  branche-handel-import-logistiek boxarrow-up

  Meer informatie

  Bent u benieuwd waar onze kwaliteitsmanagers u op het gebied van import bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

  Neem contact op Bekijk onze diensten

  Waarom Normec?

  • Wij zijn op de hoogte van de laatste eisen, hebben internationale ervaring en zijn ons bewust van wat we doen.

  Nieuws & Blog berichten uit deze branche

  Lees verder boxarrow-up

  IFS Broker

  Blog | 05-09-2018

  Handelaren, handelsagentschappen en importeurs vormen steeds vaker de schakel tussen producenten en retailers. Voor deze bedrijven die zelf niet fysiek met het product in aanraking komen, heeft IFS (International Featured Standards) een specifieke standaard ontwikkeld, IFS Broker. De IFS Broker standaard bevat kwaliteit- en voedselveiligheidseisen die worden gesteld aan de handel in levensmiddelen, verpakkingsmaterialen en producten voor huishoudelijk gebruik en persoonlijke verzorging. Niet verplicht, vaak vereist In 2009 is de IFS Broker standaard ontwikkeld om de voedselveiligheid en kwaliteit van producten te kunnen verzekeren en de kloof tussen productie en distributie te dichten. In oktober 2013 is de tweede versie van deze standaard gepubliceerd. Het is niet verplicht om als handelaar, tussenpersoon of importeur IFS Broker gecertificeerd te zijn. Echter is dit vaak een vereiste opgelegd door handelspartners of afnemers die aan de retail willen leveren. De meeste retailers streven naar volledige transparantie van hun leveringsketen. Middels een IFS Broker certificaat toont een bedrijf aan te voldoen aan de eisen voor kwaliteit en voedselveiligheid. Inhoud standaard De IFS Broker standaard richt zich op de volgende onderdelen: Verantwoordelijkheid van het hoger management Productveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem Management van mensen en middelen Planning en dienstenproces Metingen, analyses en verbeteringen Food/product defense-analyse Deze onderdelen

  © 2018 Normec Foodcare Privacy
  nl
  Offerte aanvragen
  Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

  Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

  Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

  Sluiten
  IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

  Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

  Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

  Sluiten