• nl
    • en

Er komen veel handelingen, regels, wetten en eisen kijken bij het importeren en handelen met levensmiddelen. Bij import uit derde landen zijn er met name veel eisen en controles. Normec Foodcare heeft de kennis in huis om u goed op weg te helpen bij het importeren en vervoeren van levensmiddelen.

Er zijn veel eisen vanuit de NVWA voor de import en het transport van levensmiddelen. Zo moeten diepgevroren producten onder de juiste temperatuur worden vervoerd. Tijdens het order-picken en klaarzetten van producten is het ook van belang dat de producten onder de juiste temperatuur blijven. Onze kwaliteitsmanagers helpen u graag om ervoor te zorgen dat de import goed verloopt en zij helpen u bij het maken van belangrijke keuzes.

Productspecifieke informatie

Klanten zijn steeds bewuster bezig met productspecifieke informatie. Naast de eisen van de NVWA, wil een klant dit steeds vaker duidelijk hebben. Als importeur of leverancier van een import product moet de informatie over het product kloppend en gedetailleerd zijn.

Productspecificatie bij import

Per grondstofgroep die je vervoerd moeten er specificaties en de eventuele certificaten zijn. De juiste productspecificatie is belangrijk bij import, want afnemers kunnen audits (laten) uitvoeren. Dit kan plaatsvinden bij de toeleverancier om te controleren of de risico’s op een degelijke manier beheerst worden. Positieve uitkomsten van leveranciersbeoordelingen zorgt voor vertrouwen bij de afnemer en kan in de loop van de tijd het aantal controles verminderen.

Thuis in de branche

Normec Foodcare werkt bij verschillende handels- en logistieke bedrijven die een breed scala van levensmiddelen verhandelen en transporteren. Daarnaast hebben we kennis over specifieke certificeringen die gebruikt worden in de transportwereld, bijvoorbeeld IFS Logistics en de BRC Storage & Distribution standaard.

Audits

Wij bieden de mogelijkheid om leveranciersaudits uit te voeren. De leverancier wordt dan getest op de eisen waar een bedrijf of afnemer aan moet voldoen. Zo is getest of iedere schakel in de keten van voedselveiligheid in orde is.

Meer informatie

Bent u benieuwd waar onze kwaliteitsmanagers u op het gebied van import bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Neem contact op Bekijk onze diensten

Waarom Normec?

  • Wij zijn op de hoogte van de laatste eisen, hebben internationale ervaring en zijn ons bewust van wat we doen.

Nieuws & Blog berichten uit deze branche

Lees verder boxarrow-up
Lees verder boxarrow-up

Allergenenbeheersing met SimplyOK

Bij Normec Label & Specifications zien we regelmatig etiketten voorbij komen waar een waarschuwing voor sporen van allergenen op staan vermeld. Binnen de Europese Unie zijn de regels met betrekking tot het vermelden van allergenen vastgelegd in Verordening (EU) nr. 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten. In de blog Allergenenvermelding op etiketten is meer te lezen over hoe de allergenen vermeld moeten worden. In de verordening is echter niets opgenomen over het vermelden van kruisbesmettingen. Wanneer dient er dan wel of juist niet een waarschuwing geplaatst te worden zoals ‘Kan sporen bevatten van..’ of ‘geproduceerd in een fabriek waar ook…wordt verwerkt’. Betrouwbare allergeneninformatie Allergeneninformatie op etiketten is niet altijd juist, wat resulteert in voedselveiligheidsmeldingen en recalls. Ruim 86 procent van de voedselveiligheidsmeldingen gepubliceerd door de NVWA in 2017 was gerelateerd aan allergenen. Uit een oorzaakanalyse blijkt dat veel recalls veroorzaakt worden door een foutief opgesteld etiket (52%) of door etiketverwisseling (32%). Daarnaast werden ook productiefouten resulterend in een andere productsamenstelling gemeld als oorzaak. Onderbouwde informatie geven over de onbedoelde aanwezigheid van allergenen (kruisbesmetting) is nog moeilijker. Er is geen wettelijke verplichting voor leveranciers van levensmiddelen om kruisbesmetting op het etiket te vermelden. Het is de keuze van de

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlen
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten