Alle bedrijven die voedsel bereiden moeten voldoen aan een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op HACCP. Veel MKB’ers in de horeca voldoen hieraan door te werken volgens de hygiënecode voor de horeca. Deze is afgestemd met de NVWA en door je aan de code te houden voldoe je aan de wetgeving. De hygiënecode voor de horeca gaat onder andere over voedselveilig werken, de inrichting van bedrijfsruimtes, persoonlijke hygiëne en training en opleiding van horecamedewerkers.
Voedsel en dranken worden in de horeca vaak aan grote groepen mensen verstrekt. Het bewaken van de voedselveiligheid is dan ook van groot belang. Microbiologische besmettingen kunnen vergaande (imago)schade als gevolg hebben. Het is voor ons erg belangrijk dat jouw kwaliteitssysteem compleet op orde is, zodat je de gevaren van bepaalde ziekteverwerkers (bijvoorbeeld Listeria en Salmonella) zoveel mogelijk beperkt.
Naast de juiste implementatie van de hygiënecode, verzorgen we bij groothorecabedrijven en contractcateraars de periodieke inspecties en microbiologische analyses van producten. Hiervoor hebben wij een speciaal geautomatiseerd inspectiesysteem, waarbij het resultaat per inspectie inzichtelijk wordt gemaakt en digitaal wordt aangeleverd. Het resultaat is een helder overzicht per afdeling, inclusief verbeterpunten. Het microbiologisch onderzoek vindt plaats in een laboratorium waar we nauw mee samenwerken. De microbiologische uitslagen van bemonsterde producten zijn snel bekend en ook wordt de klant voorzien van een heldere analyse en advies.
Naast het implementeren van de hygiënecode, ondersteunen we grote (contract- en inflight) cateraars die hun eigen, op HACCP gebaseerde kwaliteitsbeheerssysteem hanteren. Door bedrijven te helpen voldoen aan de vele geldende eisen, produceren ze volgens de eisen van de NVWA.
Benieuwd wat onze specialisten voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier.
Neem contact op Bekijk onze dienstenRoy de Putter houdt zich sinds januari als Productmanager van Normec CareNet Online bezig met de ontwikkeling en het testen van nieuwe en bestaande modules. Om jullie een kijkje te geven in hoe dit allemaal gaat, neemt Roy je stap voor stap mee in het ontwikkelingsproces. Dit keer vertelt hij over het testen van update versie 1.29. Update cyclus Sinds de lancering van de CareNet applicatie in 2013 voeren wij jaarlijks diverse updates door. Deze updates bestaan uit verbeteringen voor huidige modules , maar ook voor nieuwe modules. De eerste versie was 1.00 en inmiddels zijn we toe aan update versie 1.29. Het proces van ontwikkeling heeft de afgelopen maanden een flinke verbetering doorgemaakt om onze klanten nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn. Roy vertelt: “Om het proces van de ontwikkelingscyclus nog meer te structureren, versnellen en de betrouwbaarheid van updates te waarborgen, werken we sinds begin 2019 met een vaste update cyclus van een aantal weken. De eerste weken van de cyclus bestaan uit de ontwikkelingsfase. Daarna volgen de testweken en de laatste weken zijn voor het doorvoeren van de live update. Op het moment dat ik dit vertel zijn we in de testfase van update
Wanneer je artikelen produceert onder het eigen merk van een retailer (private label) komt het je vast bekend voor: de vraag om een productspecificatie te maken in het specificatiesysteem van jouw klant. Wanneer het om één product en één afnemer gaat is dit te overzien. Maar wat als je een groter scala aan producten onder private label produceert? En ook nog eens voor diverse retailers met elk hun eigen klantspecifieke specificatiesysteem? Daarnaast heeft iedere retailer zijn eigen eisen en wensen met betrekking tot labelling, waar rekening mee gehouden moet worden bij het opstellen en controleren van een etiket. Al met al wordt het een flinke klus om alle informatie op tijd aan te leveren bij de klant, volgens de eisen zoals ze gesteld zijn én om alle gegevens up to date te houden. Normec Label & Specifications heeft diverse etiketteringsspecialisten in dienst die je kunnen ondersteunen bij dit proces. Waar kunnen we je bij ondersteunen Ondersteuning bij het invullen van (online) klantspecifieke specificatiesystemen, zoals SIM (Jumbo, Superunie, …), Trace One (Albert Heijn), Aldi en PIM DAM (Hema). Ondersteuning bij het invullen van online databases, zoals GS1 en PS in foodservice. Opbouwen van een specificatiesysteem met CareNet Online QA Software. Deze
Michel Brinkhorst, Normec Foodcare: “De kracht zit in de bundeling van expertises”. Het QA-vak wordt complexer en de hoeveelheid werk neemt toe. Hoe houd je als QA-manager daar grip op? Normec Foodcare helpt de QA-manager daarbij doordat het alle expertises op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en QA-automatisering heeft samengebracht in één bedrijf. “Zo zijn we niet alleen een sparringpartner op deelgebieden”, zegt directeur Michel Brinkhorst. “We geven QA-managers ook meer grip op het geheel.” “We zien dat QA-managers steeds meer specialistische kennis nodig hebben”, zegt Rick Veldkamp, Business Unit Manager CareNet Online QA Software bij Normec Foodcare. “Ze moeten niet alleen alles weten over voedselveiligheid en kwaliteitszorg. Ze moeten ook een visie hebben op het digitaal inrichten van het kwaliteitszorgsysteem, het specificatiebeheer en zij moeten de wijzigingen bijhouden rondom de wetgeving en de GFSI-standaarden. Voorheen moesten QA-managers zich daarbij laten ondersteunen door verschillende specialistische bureaus. Dit gaf een versnipperd beeld van de situatie.” Brinkhorst: “We hebben dit opgelost door al deze expertises samen te brengen in één bedrijf: Normec Foodcare. De integratie van deze specialismen brengt veel voordelen met zich mee. We kunnen bijvoorbeeld gecombineerde rapporten leveren. Dit geeft een beter inzicht in álle kansen en risico’s van een
Het einde van het jaar nadert en dat betekent tijd voor een jaaroverzicht. Benieuwd wat je in 2018 zoal kon lezen op de site van Normec Foodcare? Wij zetten voor je de vijf best gelezen artikelen van afgelopen jaar op een rijtje. Op onze nieuws- en blogpagina vind je alle artikelen uit 2018. 1. Normec Foodcare: een unieke totale dienstverlening Per 1 september gaat IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group samen verder als Normec Foodcare, specialist in voedselkwaliteit en -veiligheid. Hierdoor kan je bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Lees verder >> 2. GFSI erkende standaarden: veel gehoorde voor- en nadelen Vanuit de praktijk horen we regelmatig voor- en nadelen voor het certificeren volgens bepaalde GFSI erkende standaarden. Voor de BRC, IFS en FSSC 22000 standaard hebben we enkele van deze voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Lees verder >> 3. Keuzestress: welke certificeringsstandaard moet ik kiezen Stel: als kwaliteitsmanager heb je een voorstel gedaan richting het management om jouw bedrijf te laten certificeren voor een certificeringsstandaard. Je zal gegarandeerd de vraag krijgen: welke standaard is dit dan, wat houdt deze in en waarom moeten we daarvoor kiezen? Om goed
Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.
Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.
Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.
Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.