header oranje fruit en groenten

Zo verkrijg je meer inzicht in verbeterpunten

28-10-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 801 keer bekeken

Digitaal inspecteren heeft veel voordelen. Naast tijdsbesparing, krijg je ook veel meer inzicht in verbeterpunten. Dit zorgt voor continue verbetering en een hoge kwaliteitsborging. In deze blog lees je hoe je met real-time trendanalyses snel meer inzicht krijgt en wat dit je oplevert.

Real-time trendanalyses

Als je een inspectieronde loopt met behulp van onze inspectie app, voer je direct afwijkingen en opmerkingen in en maak je foto’s van geconstateerde afwijkingen. Na afloop van je inspectieronde synchroniseer je de resultaten naar de online omgeving. Daarin download je direct een rapportage met al je bevindingen en foto’s. Onder het onderdeel ‘statistieken’ zijn de bevindingen van je inspectieronde meteen doorberekend. Je hebt hiermee dus real-time inzicht in trendgrafieken.

Trendscore voor een algeheel beeld

Onderstaande grafiek toont een voorbeeld van de trendscore voor de productie hygiëne inspectielijst. Hierop is te dat de gemiddelde inspectiescore in de eerste week van 2020 beneden de ‘norm laag’ (rode lijn) was. Naar aanleiding van de eerste inspectierondes zijn via de online inspectie module acties uitgezet binnen de gehele organisatie. Door het organisatie breed oppakken van deze acties, was de score in week 3 al een stuk hoger en kwam deze boven de ‘norm laag’ uit.

 

trendscore digitale inspecties

Snel inzicht in de ‘pijnpunten’

Op basis van de gemiddelde scores per afdeling en groep in de eerste maanden van het jaar zijn diverse verbeteracties opgesteld. In onderstaande grafiek zie je een voorbeeld van de gemiddelde scores per groep. Aangezien de groepen voor ieder bedrijf weer anders zijn, kun je deze per bedrijf specifiek bepalen. Door concreet in beeld te hebben waar de ‘pijnpunten’ liggen binnen het bedrijf, kun je corrigerende en preventieve verbetermaatregelen snel en doeltreffend formuleren.

Score-per-groep-artikel-inzicht-zw-groot

Continue verbetering

Als je de stap van het formuleren van verbetermaatregelen hebt gezet, ben je bezig met continue verbetering binnen je organisatie. De kwaliteitsborging wordt verhoogd en medewerkers worden meer en meer betrokken bij het belang van een hoge kwaliteitsborging. Wat levert dit op? Tevreden klanten, minder recalls en lagere kosten.

Ook meer inzicht in verbeterpunten?

Wil je ook meer inzicht in verbeterpunten binnen jouw organisatie? In 2020 profiteer je van een unieke actie! Bekijk de actie of maak direct een demo afspraak met één van onze accountmanagers.

Op de hoogte blijven van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

foodlab test

Je hebt een Listeria studie afgerond. En nu?

Als voedselproducerend bedrijf ben je (wettelijk) verantwoordelijk om veilige producten op de markt te brengen.  Voedselveiligheidssystemen zijn geïmplementeerd om risico’s en gevaren te eliminere...
09 Oktober 2020
houten boxen

Hoe weet je of houten verpakkingen aan de eisen voldoen?

Houten verpakkingen hebben veel voordelen: ze zijn sterk, duurzaam en te gebruiken voor vele toepassingen. Wereldwijd zijn afspraken gemaakt waar houtverpakkingen aan moeten voldoen. De NVWA heeft bek...
04 November 2020
cherry tomaten

De beste in tomaten

Er is geen AGF-categorie waar de laatste jaren zoveel aandacht aan rassenkeuze en smaak wordt besteed als de tomatencategorie. Vooral cherrytomaatjes zijn populair onder de consumenten. Hoe creëer je...
09 Oktober 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu