banner sinaasappels

Whitepaper: BRC 8

10-10-2019 | Gemiddelde leestijd: 1 min
139 personen hebben dit bericht gelezen

Levert jouw bedrijf producten aan grote retailers in Nederland? Dan is de kans groot dat je een BRC certificaat nodig hebt. Het certificaat krijg je als je het BRC kwaliteitsmanagementsysteem succesvol weet te implementeren. Voor voedselproducerende bedrijven is dit de BRC Global Standard for Food Safety. De BRC 8 is ontwikkeld om de veiligheids-, kwaliteits- en operationele criteria te specificeren die je moet naleven. Op deze manier voldoe je aan de verplichtingen voor wet- en regelgeving en bescherming van de consument.

De definitieve versie van de BRC Global Standard for Food Safety versie 8 is in augustus 2018 gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2019 zal deze norm getoetst worden.

De grootste verschillen ten opzichte van versie 7 hebben we voor je op een rijtje gezet. Ook geven we je tips over hoe wij je kunnen helpen met de aanpassing van je kwaliteitssysteem en de implementatie hiervan naar aanleiding van de nieuwe BRC-eisen.

Downloaden whitepaper

Laat je e-mailadres achter en download meteen de whitepaper.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Checklist BRC 8

Wil jij weten aan welke onderdelen van BRC 8 jij al voldoet? Vul dan de checklist in en weet waar je staat.

Hulp nodig bij BRC 8?

peter-juiste-formaat-website

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

Neem contact op

BRC 8

BRC Global Standard for Food Safety versie 8 is augustus 2018 gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2019 wordt er tegen deze norm getoetst. Met de publicatie van versie 8 blijft de BRC Food Safety standaard zich verder ontwikkelen. Versie 8 blijft de focus houden op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedelveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, integriteit, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten.

Aanpassingen ten opzichte van versie 7

Eisen met betrekking tot High Risk, High Care and Ambient High Care stonden al in de vorige versie. In de nieuwe BRC 8 hebben deze eisen een eigen gedeelte gekregen, waardoor de norm prettiger leest. Daarnaast blijft de norm sterk inzetten op onderwerpen zoals voedselfraude en Food defense. Het verder ontwikkelen van de voedselveiligheidscultuur door middel van een meldingssysteem (bijvoorbeeld een klokkenluidersregeling) is een van de nieuwe elementen.  Ook nieuw is de uitbreiding van de vereisten voor omgevingsmonitoring in productie omgevingen. De vrijwillige module Traded Goods uit issue 7 is in de BRC 8 als standaard opgenomen in hoofdstuk 9. Download hier de nieuwe versie in een andere taal: https://brcglobalstandards.com/.

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

SRC

Tijdsbesparing van 60 tot 80% voor Special Refining Company B.V.

Special Refining Company B.V. werkt nu bijna vier jaar met de module Handboek. Eind 2017 is het bedrijf daarnaast gestart met het uitvoeren van digitale inspecties en audits via de module Inspecties. ...
13 Mei 2020
Martijn medewerker Normec Foodcare

Voor ieder bedrijf een passend advies

Werken in de food sector, werken met ICT én het in contact komen met verschillende soorten mensen; dit totaalpakket heeft ervoor gezorgd dat Martijn van de Wiel enkele maanden geleden bij ons aan de ...
22 Augustus 2019
van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket houdt tijd over voor andere verbeterprojecten

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De s...
12 Mei 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu