header oranje fruit en groenten

Whitepaper: BRC 8

10-10-2019 | Gemiddelde leestijd: 1 min
Dit bericht is 1380 keer bekeken

Levert jouw bedrijf producten aan grote retailers in Nederland? Dan is de kans groot dat je een BRC certificaat nodig hebt. Het certificaat krijg je als je het BRC kwaliteitsmanagementsysteem succesvol weet te implementeren. Voor voedselproducerende bedrijven is dit de BRC Global Standard for Food Safety. De BRC 8 is ontwikkeld om de veiligheids-, kwaliteits- en operationele criteria te specificeren die je moet naleven. Op deze manier voldoe je aan de verplichtingen voor wet- en regelgeving en bescherming van de consument.

De definitieve versie van de BRC Global Standard for Food Safety versie 8 is in augustus 2018 gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2019 wordt deze norm getoetst.

Inhoud whitepaper

De grootste verschillen ten opzichte van versie 7 hebben we voor je op een rijtje gezet in een whitepaper. Ook geven we je tips over hoe wij je kunnen helpen met de aanpassing van je kwaliteitssysteem en de implementatie hiervan naar aanleiding van de BRC versie 8 eisen.

Downloaden whitepaper BRC 8

Laat je gegevens achter en download direct de whitepaper.

BRC 8

BRC Global Standard for Food Safety versie 8 is augustus 2018 gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2019 wordt er tegen deze norm getoetst. Met de publicatie van versie 8 blijft de BRC Food Safety standaard zich verder ontwikkelen. Versie 8 blijft de focus houden op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedelveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, integriteit, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten.

Aanpassingen ten opzichte van versie 7

Eisen met betrekking tot High Risk, High Care and Ambient High Care stonden al in de vorige versie. In de nieuwe BRC hebben deze eisen een eigen gedeelte gekregen, waardoor de norm prettiger leest. Daarnaast blijft de norm sterk inzetten op onderwerpen zoals voedselfraude en Food defense. Het verder ontwikkelen van de voedselveiligheidscultuur door middel van een meldingssysteem (bijvoorbeeld

 

een klokkenluidersregeling) is een van de nieuwe elementen.  Ook nieuw is de uitbreiding van de vereisten voor omgevingsmonitoring in productie omgevingen. De vrijwillige module Traded Goods uit issue 7 is als standaard opgenomen in hoofdstuk 9. Versie 8 is in meerdere talen beschikbaar en hier te downloaden: https://brcglobalstandards.com/.

Downloaden whitepaper BRC 8

Laat je gegevens achter en download direct de whitepaper

Nu downloaden

BRC Food

De BRC Global standard voor Food Safety is een GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaard. Deze is in 1998 ontwikkeld door Engelse retailers. Als je BRC gecertificeerd bent, weten je potentiële en huidige klanten direct dat jouw producten veilig, legaal en van hoge kwaliteit zijn. Dit brengt jouw bedrijf in een goede onderhandelingspositie. Andere voordelen van het BRC certificaat zijn:

  • Door een groot aantal retailers en levensmiddelenbedrijven over de hele wereld is het BRC certificaat erkend (en verplicht)
  • Verbetert de veiligheid en kwaliteit van jouw product
  • Reduceert kosten door het verminderen van recalls
  • GFSI-erkend
  • Handig bij het exporteren van producten
logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

Menu