Whitepaper: BRC 8

| Gemiddelde leestijd: 1 min
Dit bericht is 1828 keer bekeken

Levert jouw bedrijf producten aan grote retailers in Nederland? Dan is de kans groot dat je een BRC certificaat nodig hebt. Het certificaat krijg je als je het BRC kwaliteitsmanagementsysteem succesvol weet te implementeren. Voor voedselproducerende bedrijven is dit de BRC Global Standard for Food Safety. De BRC 8 is ontwikkeld om de veiligheids-, kwaliteits- en operationele criteria te specificeren die je moet naleven. Op deze manier voldoe je aan de verplichtingen voor wet- en regelgeving en bescherming van de consument. Inmiddels is alweer een nieuwe versie van de BRC norm verschenen.

De definitieve versie van de BRCGS Global Standard for Food Safety versie 8 is in augustus 2018 gepubliceerd. Sinds 1 februari 2019 wordt tegen deze norm getoetst. Op 1 augustus 2022 verscheen versie 9 van de BRCGS standaard. Audits volgens deze nieuwe eisen vinden plaats vanaf februari 2023. Download de whitepaper BRCGS versie 9.

Download whitepaper BRCGS 9

Laat je gegevens achter en download direct de whitepaper

Download de whitepaper

Van BRC 8 naar BRC 9

Met de publicatie van de nieuwe versie blijft de BRCGS norm zich verder ontwikkelen. BRCGS blijft de focus houden op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten.

Daarnaast wordt in de diverse normelementen het onderdeel productauthenticiteit aanvullend benoemd. Ook is voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur een belangrijk thema in de nieuwe BRCGS versie.

Download de whitepaper BRCGS 9
logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Gerelateerde diensten

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief