Whitepaper

AGF

Verbeter de kwaliteit van groenten en fruit met 4 maatregelen

Bij productkwaliteit gaat het om beheersen en continu verbeteren van kwaliteit. Maar wat is kwaliteit? Een eenvoudige vraag met een complex antwoord. En juist daar zit de noodzaak om aandacht te blijven geven aan kwaliteit van groenten en fruit. Want er blijkt een wereld aan belangen, betrokkenen en bedoelingen te zijn die minstens zo van invloed zijn op de kwaliteit van groenten en fruit als de producteigenschappen en het productieproces. En dat is noodzakelijk om te weten.

In de whitepaper AGF lichten we vier maatregelen toe die je kunt nemen om de kwaliteit van groenten en fruit door de keten heen te verbeteren:

  1. Heb inzicht in de hele keten
  2. Start met voedselveiligheid als basis voor kwaliteit
  3. Zorg voor monitoring van kwaliteit
  4. Heb oog voor smaak

Download whitepaper AGF

Kwaliteit is cruciaal

Ook zonder coronacrisis is het belang van gezonde voeding groot. Juist groenten en fruit spelen daar vanzelfsprekend een grote rol in. In moeilijkere tijden kopen we meer gezonde, verse, basisproducten. AGF kan daarvan profiteren, mits de kwaliteit ervan goed is. De lockdown-maatregelen van de overheid zorgden voor het verdwijnen van miljarden aan omzet in de totale foodmarkt. We gaan niet minder eten, maar wel ánders. En we kopen het massaal bij foodretailers zoals supermarkten. Dat heeft een groot effect op de voedselketen omdat logistieke stromen veranderen. Leveranciers willen meer leveren via supermarkten, voor wie onderscheid maken in kwaliteit cruciaal is.

Auteur: Normec Foodcare
Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak

Gerelateerde diensten