• Nederlands
    • Engels
    • Duits

Waarom geen gebruik maken van Internet Explorer?

Om onze online applicatie te gebruiken, hoef je geen software te installeren op je eigen computer. Je benadert de applicatie namelijk via een webbrowser met de URL die we voor je aanmaken. Het enige wat wel vereist is, is een up-to-date browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox. Het gebruik van Internet Explorer raden we af. Maar waarom eigenlijk?

Allereerst de vraag: wat is een webbrowser?

Een webbrowser of internetbrowser is een computerprogramma waarmee je webpagina’s bekijkt of online applicaties benadert. Voorbeelden van webbrowsers zijn Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox.

Een voorbeeld uit de praktijk

We ontvangen een supportvraag van een klant. Een specifieke knop in de applicatie werkt niet. We openen de applicatie in de Google Chrome browser en zien dat de betreffende knop prima functioneert. Het blijkt dat de klant een verouderde Internet Explorer browser gebruikt. Een andere browser wordt door de ICT afdeling van onze klant niet ondersteund. Bij het simuleren van dezelfde actie in Internet Explorer zien we inderdaad dat de knop daarin niet werkt. De klant bespreekt dit met de eigen ICT afdeling, zodat zij een up-to-date browser installeren en het bedrijf weer optimaal gebruik kan maken van onze software.

Microsoft: Internet Explorer niet voor moderne applicaties

Dat je voor moderne applicaties beter geen gebruik kunt maken van Microsoft Internet Explorer, onderschrijft zelfs Microsoft zelf. Chris Jackson, Principal Program Manager bij Microsoft, schreef begin dit jaar een blog met als titel “De gevaren van het gebruik van Internet Explorer als je standaard browser”. Hierin legt hij uit dat Internet Explorer niet verder doorontwikkeld wordt. Het wordt alleen in stand gehouden voor verouderde bedrijfstoepassingen die gemaakt zijn om toe te passen in Internet Explorer en dus niet meer werken in moderne browsers. Jackson geeft aan dat ontwikkelaars tegenwoordig niet meer testen in verouderde browsers zoals Internet Explorer, maar dat zij de testen alleen uitvoeren in moderne browsers. Hij schrijft dat als je de nieuwste applicaties wilt gebruiken, je beter kunt kiezen voor een moderne browser.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze online QA software of een gratis demo inplannen? Neem dan direct contact met ons op.

browsers boxarrow-up

Datum

31-07-2019

Categorie

Blog | CareNet Online

Delen

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten