7 Voordelen van QA-software

| Gemiddelde leestijd: 4 min
Dit bericht is 1402 keer bekeken

Je wilt natuurlijk een goed en veilig product leveren aan je klanten. Daarvoor moet de kwaliteitsborging binnen je bedrijf top geregeld zijn. Wil je kwaliteitszaken beter borgen en als kwaliteitsmanager altijd het overzicht houden? Online QA software biedt de oplossing. In deze blog lees je de 7 voordelen van onze QA-software.

1. Voor en door kwaliteitsmanagers

Onze QA-software is ontwikkeld door kwaliteitsmanagers en levensmiddelentechnologen met jarenlange ervaring in alle voedselbranches en zorgsectoren. Zij weten als geen ander voor welke uitdagingen een kwaliteitsmanager dagelijks staat. Met onze QA-software zijn de lopende processen transparant en vergroot je de betrokkenheid van de medewerkers. Gegevens die betrekking hebben op kwaliteit en voedselveiligheid zijn direct beschikbaar en overzichtelijk. Zo ligt de kwaliteitsborging niet meer alleen bij de kwaliteitsmanager, maar creëer je draagvlak binnen de gehele organisatie.

2. Gebruiksvriendelijk

De software is zo opgezet en ingericht dat deze eenvoudig door alle medewerkers binnen je organisatie te gebruiken is. Als gebruiker benader je de software via een persoonlijke bedrijfswebsite. Per module plannen we een implementatiedag met je in. Tijdens deze dag richten onze consultants de software voor je in en verzorgen ze een training voor de medewerkers in jouw bedrijf die met de applicatie gaan werken. Zij adviseren je over de optimale werkwijze voor jouw bedrijf. Zo ben je na deze dag volledig op de hoogte van de mogelijkheden en werkwijze. Heb je na deze dag nog vragen? Dan staat de support afdeling dagelijks voor je klaar. Ook lees je alles 24/7 na op onze uitgebreide supportpagina. En wil je extra support voor de uitrol binnen je organisatie? Ook dat regelen we voor je.

Inspectie app

3. Kostenbesparing door sneller en efficiënter werken

Met onze QA-software zie je op ieder moment wat er op gebied van kwaliteitsborging gebeurt binnen jouw bedrijf. Met de geautomatiseerde statistieken en grafieken definieer je eenvoudig doelstellingen (KPI’s), voer je verificaties uit en monitor je bedrijfsprestaties real-time. Data wordt direct omgezet naar bruikbare informatie. Dit levert je bij het digitaliseren van inspecties bijvoorbeeld tot 60% tijdsbesparing op. Die tijd kun je weer besteden aan structurele kwaliteitsacties, zodat je bijvoorbeeld het aantal klachten vermindert en recalls voorkomt. Daarnaast is de organisatie op deze wijze beter in staat om op ieder moment klaar te zijn voor eventuele onaangekondigde audits.

4. Betaling naar gebruik

Als je met onze software aan de slag gaat, heb je geen kosten vooraf. Je betaalt naar gebruik en profiteert zo direct van je investering. Door de rechtenstructuur binnen de applicatie bepaal je zelf op ieder moment welke medewerker toegang krijgt tot welke documenten. Gaat de medewerker uit dienst of wil je nieuwe medewerkers toevoegen? Dat heb je helemaal zelf in de hand. Wij passen maandelijks de kosten voor je aan op basis van je gebruik.

5. Betrouwbaar

Voedselveiligheidsnormen zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000 stellen steeds strengere eisen aan databeheer. Met onze cloud applicatie voldoe je eenvoudig aan deze eisen. Documenten zijn goed beveiligd en altijd en overal beschikbaar. Onze systemen voldoen namelijk aan de hoogste beveiligingseisen. Onderhoud en updates worden automatisch verzorgd door ons eigen development team. Zo ben je altijd verzekerd van de nieuwste versie van onze software.

6. Keuze uit verschillende modules met de alles-in-één applicatie

Met QA-software maak je de kwaliteitsborging binnen het hele bedrijf transparant. Vanuit één centrale online QA-applicatie volg je precies wat er op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid gebeurt binnen het bedrijf. Onze QA-software bestaat uit de modules inspecties, E-learning, handboek, specificaties, registraties, actielijst en verslagen. Welke modules je wilt gebruiken, bepaal je helemaal zelf.

7. Geschikt voor zowel MKB als multinational

De software is geschikt voor ieder food bedrijf, van zzp’er tot MKB bedrijf tot multinational. Onze QA-software is namelijk in te richten op basis van de eigen bedrijfsstructuur. Dit kunnen zowel kleine bedrijven zijn, als bedrijven met meerdere vestigingen waarbij je op corporate niveau kunt zien hoe de verschillende vestigingen scoren ten opzichte van elkaar. De instapkosten zijn relatief laag, waardoor de QA-software ook voor kleine bedrijven geschikt is om serieuze stappen te kunnen maken in de kwaliteitsborging.

Voordelen in de praktijk ervaren?

Benieuwd hoe gebruikers het werken met onze QA software ervaren? Lees bijvoorbeeld hoe Zwanenberg trainingen voor medewerkers stroomlijnt, hoe digitalisering van inspecties heeft gezorgd voor meer inzicht en hogere scores voor StarCuisine en hoe Wijnen Square Crops zorgde voor een betere en efficiëntere borging van het kwaliteitssysteem.

Vrijblijvende demo

Wil je de mogelijkheden live bekijken? Onze specialisten verzorgen graag een vrijblijvende demo bij jou op locatie. Neem contact met ons op of lees meer over QA-software.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

De herkomst van de pitloze druif

De laatste jaren zijn er veel nieuwe druivensoorten commercieel beschikbaar gekomen. De consument heeft tegenwoordig keuze uit veel verschillende rassen. Deze hebben ieder hun eigen eigenschappen en k...
12 Januari 2022

Zo voorkom je een voedselinfectie door virussen

Besmetting van voedsel met virussen vormt een groot voedselveiligheidsprobleem. Bij een voedselinfectie denkt men vaak vooral aan pathogene bacteriën zoals Salmonella. Maar het norovirus was in 2020 ...
28 Juni 2022
Aviko patat productie

50% tijdreductie voor Aviko B.V. met inspectie module

Aviko B.V. heeft meerdere productielocaties binnen Europa die allen gecertificeerd zijn volgens dezelfde voedselveiligheidsnormen- en auditstandaarden van klanten. Er was behoefte aan een digitaal sys...
13 September 2019

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief