banner sinaasappels

Voor ieder bedrijf een passend advies

22-08-2019 | Gemiddelde leestijd: 4 min
128 personen hebben dit bericht gelezen

Werken in de food sector, werken met ICT én het in contact komen met verschillende soorten mensen; dit totaalpakket heeft ervoor gezorgd dat Martijn van de Wiel enkele maanden geleden bij ons aan de slag is gegaan als accountmanager. In deze functie bezoekt hij bedrijven om onze software te demonstreren en een passende automatiseringsoplossing te bieden. Hij deelt zijn eerste ervaringen met ons.

Resultaatgerichtheid

Martijn is zijn loopbaan gestart in de psychologie. Hij kwam er al snel achter kwam dat hij hier met name vanwege zijn resultaatgerichtheid te weinig voldoening uit haalde. Hij gooide het roer om en kwam terecht in de functie van recruitment consultant voor de food sector bij Professionals in Food. “De food sector sprak me erg aan vanwege de diversiteit aan producten, processen en soorten mensen. Ook merkte ik tijdens mijn vorige functie dat het salesproces mij – vanwege mijn resultaatgerichtheid – steeds meer aansprak. Ik wilde mij daarin verder ontwikkelen”, vertelt Martijn.

Affiniteit met food en ICT

De combinatie van een salesfunctie in de food sector en het werken voor een softwarebedrijf maakt dat voor Martijn alles in één functie samenkomt. “Ik heb altijd al affiniteit gehad met ICT. Ik vind het interessant om uit te zoeken hoe alle functionaliteiten van de software precies werken en op welke wijze dit praktisch en efficiënt ingezet kan worden.” Het feit dat het QA software betreft, vindt Martijn ook een mooie bijkomstigheid. “Kwaliteitszorg is een serieuze aangelegenheid. Bedrijven moeten de certificering rond krijgen en zetten alles op alles om dit te bereiken. Tijdens de demo’s die ik geef heb ik te maken met kwaliteitsmanagers die bijvoorbeeld de zaken vanuit de theoretische kant benaderen terwijl er bij de directie weer andere belangen spelen. Ik vind het interessant om met verschillende soorten mensen in contact te komen en mijn adviesrol te pakken.”

Er is veel groei zichtbaar, zowel binnen het team als in de ontwikkeling van de applicatie.

De eerste ervaringen binnen het team

In zijn voorgaande functie bij Professionals in Food heeft Martijn diverse collega’s van Normec CareNet Online al leren kennen. “Ik wist vooraf al dat ik goed met dit team overweg zou kunnen. Dat heeft mij ook de doorslag gegeven om over te stappen naar dit bedrijf.” Tijdens de eerste maanden in zijn nieuwe functie ervaart Martijn dat iedereen binnen het team gedreven is om naar een volgend niveau te komen. “Er is veel groei zichtbaar, zowel binnen het team als in de ontwikkeling van de applicatie. Ik had vooraf een dergelijke snelle groei niet verwacht. Er heerst een goede flow waar iedereen in meedraait.”

Veel vrijheid

Wat Martijn erg aanspreekt is de vrijheid die hij krijgt binnen zijn rol als accountmanager. Binnen de geschetste kaders krijgt hij de kans om zichzelf te ontwikkelen en zijn eigen weg hierin te vinden. “Onze Business Unit Manager legt veel verantwoordelijkheden bij mij neer. Dit is juist iets wat bij mij past. Ik vind het prettig om te weten waar ik naartoe moet werken en hier dan zelf de invulling aan te geven. Ik laat het zelf wel weten als ik meer informatie nodig heb. De vrijheid uit zich niet alleen in de invulling van werkzaamheden, maar ook in een eigen indeling van mijn werkdagen.”

Verwachtingen vooraf

De gebruiksvriendelijkheid van onze software heeft Martijn erg verrast. “Ik had vooraf niet verwacht dat de software zó gebruiksvriendelijk zou zijn. Het is heel complex om software te bieden waarmee alle soorten bedrijven binnen en buiten de food branche kunnen werken. Ieder bedrijf heeft weer te maken met andere standaarden, uitdagingen en wensen. Het pakket is ook voor alle verschillende lagen van bedrijven gebruiksvriendelijk, terwijl de ontwikkeling aan de achterzijde (het gedeelte wat de klant niet ziet) behoorlijk complex is.”

Ik had vooraf niet verwacht dat de software zó gebruiksvriendelijk zou zijn.

Een passende oplossing voor ieder bedrijf

Na afloop van een demo vindt Martijn het belangrijk om het gevoel te hebben dat mensen begrijpen hoe onze software in elkaar steekt. “Ik ben tevreden als ze de brede toepasbaarheid inzien en als ik ze heb kunnen enthousiasmeren. Ik steek veel tijd in de inventarisatie van specifieke behoeften van het bedrijf om zo tot een passend advies te komen. Met een vleugje humor en ‘afspraak is afspraak’ bouw ik graag een goede klantrelatie op.”

Afspraak inplannen?

Wil je samen met Martijn bespreken welke automatiseringsoplossingen we hebben voor jouw bedrijf? Plan dan hier direct je demo.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

laptop

Goede beveiliging van data en server van groot belang

Diverse certificeringsschema’s, zoals BRC en IFS, stellen steeds hogere eisen aan opslag van data en beschikbaarheid van back-ups. Wij beschouwen de beveiliging en opslag van data daarom ook als een...
25 Juli 2016
food audit

“Ober, welke gerechten zijn koemelkvrij?”

Als chef-kok ben je waarschijnlijk bijna dagelijks bezig met het bedenken van nieuwe recepturen ter uitbreiding of aanpassing van de menukaart. Een nieuwe receptuur betekent ook een mogelijke aanpassi...
17 Augustus 2017
branche-dranken

BRC versie 8: tijd voor de stap naar digitalisering?

Onlangs is een conceptversie* van de BRC Global Standard for Food Safety versie 8 gepubliceerd. Uitgave van de definitieve versie van de standaard staat gepland voor augustus 2018 en vanaf februari 20...
17 April 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu