header oranje fruit en groenten

Voer efficiënte audits uit via de inspectie app

05-11-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 597 keer bekeken

Veel bedrijven profiteren inmiddels van efficiënte inspecties via de inspectie app op tablet of smartphone. Maar wist je dat je via de app ook eenvoudig interne audits en leveranciersaudits kunt uitvoeren? We bieden volledige auditlijsten aan voor de GFSI erkende BRC, IFS en FSSC 22000 normen. Het is ook mogelijk om je eigen interne auditlijst binnen de inspectie module te realiseren.

Toetsing op de norm

Bij gebruik van de volledige BRC, IFS of FSSC 22000 standaarden zie je de normelementen terugkomen in de auditlijst binnen je app. Per normelement vul je in of deze conform is of dat er bijvoorbeeld in geval van de BRC standaard een minor, major of critical wordt gescoord. Zodra een minor, major of critical wordt gescoord, moet de afwijking (of de afwijkingen) in de app geformuleerd worden.

Per normelement voeg je daarnaast een onbeperkt aantal opmerkingen toe waarin je beschrijft wat je gezien en beoordeeld hebt en wat je bevindingen zijn. Via de fotofunctie leg je al het bewijsmateriaal vast. Erg handig tijdens de audit is de inspreekoptie. Daarmee spreek je de bevindingen direct in, zodat je niet onnodig veel tijd kwijt bent met het typen van de tekst. Jouw focus ligt volledig op het goed uitvoeren van de audit.

Auditrapportage

Na afloop van de audit is je auditrapportage meteen klaar. Hierin zie je precies welke normelementen conform zijn en welke afwijkingen geconstateerd zijn. Ook de bewijslast is binnen de rapportage opgenomen. Je hoeft dus geen tijd meer te stoppen in het uitwerken van de rapportage. Je deelt deze daarna ook gemakkelijk met andere afdelingen binnen de organisatie.

branche-dranken

Concrete acties formuleren

Aan de geconstateerde afwijkingen koppel je verbeteracties. Deze zet je via de online actielijst uit binnen de gehele organisatie, zodat iedereen zijn steentje bij kan dragen. Door te filteren op de auditrapportage heb je de afhandeling van de verbeteracties voor deze audit snel inzichtelijk.

Overige audits

Op dezelfde wijze realiseer je ook andere soorten interne audits, zoals BLK audits, AIB audits en leveranciersaudits. Heb je zelf een eigen indeling voor de interne audit? Deze is ook te realiseren binnen de inspectie module. Onze consultants adviseren je graag over de optimale toepassing hiervan.

Jouw audits via de app?

Wil jij graag audits via de app op de tablet of smartphone uitvoeren? We helpen je graag om dit te realiseren. Maak een afspraak voor een vrijblijvende demo of plan een afspraak met één van onze consultants en we komen samen tot de beste oplossing voor jouw bedrijf.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

foodlab test

Je hebt een Listeria studie afgerond. En nu?

Als voedselproducerend bedrijf ben je (wettelijk) verantwoordelijk om veilige producten op de markt te brengen.  Voedselveiligheidssystemen zijn geïmplementeerd om risico’s en gevaren te eliminere...
09 Oktober 2020
houten boxen

Hoe weet je of houten verpakkingen aan de eisen voldoen?

Houten verpakkingen hebben veel voordelen: ze zijn sterk, duurzaam en te gebruiken voor vele toepassingen. Wereldwijd zijn afspraken gemaakt waar houtverpakkingen aan moeten voldoen. De NVWA heeft bek...
04 November 2020
cherry tomaten

De beste in tomaten

Er is geen AGF-categorie waar de laatste jaren zoveel aandacht aan rassenkeuze en smaak wordt besteed als de tomatencategorie. Vooral cherrytomaatjes zijn populair onder de consumenten. Hoe creëer je...
09 Oktober 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu