Voedselveiligheid gegarandeerd. Ook bij wisselingen in personeel

17-03-2021 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 423 keer bekeken

Ziekteverzuim, wisselingen in personeel, uitzendkrachten: je zal er regelmatig mee te maken hebben. Als kwaliteitsmanager wil je er zeker van zijn dat de voedselveiligheid op ieder moment gegarandeerd is. Als medewerkers ingezet worden op andere functies, moeten zij hiervoor dus ook voldoende getraind zijn. En dit geldt natuurlijk ook voor uitzendkrachten. Onbegonnen werk? Niet als je onderstaande tips volgt.

Benodigde competenties per functie

Ga allereerst na welke competenties benodigd zijn voor welke functies en maak hier een overzicht van. Door hier inzicht in te hebben weet je precies over welke competenties een medewerker moet beschikken om een functie te kunnen uitoefenen. Stel je voor dat je een productiemedewerker ook in kan zetten op afdeling inpak en ontvangst. Dat geeft een stuk meer flexibiliteit.

Competentieoverzicht per medewerker

Breng in kaart welke medewerkers over welke competenties beschikken. Welke competenties zijn al behaald? En welke moeten nog behaald worden? Zodra je dit in beeld hebt, kun je gaan bepalen wat de medewerkers nog nodig hebben voor hun eigen functie en eventuele inzetbaarheid in andere functies.

Training en opleiding

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de juiste competenties behalen? Bepaal welke opleidingen de medewerkers per functieprofiel moeten volgen en koppel daar de juiste competenties aan. Kijk hierbij ook naar competenties die voor uitzendkrachten van belang zijn. In de ideale situatie komen zij pas je productie binnen, als zij de juiste trainingen hebben behaald.

Automatisch totaaloverzicht?

Het realiseren en bijhouden van een totaaloverzicht is een flinke klus. Daarom ontwikkelden we E-learning software waarin je alle informatie over competenties, functieprofielen, trainingen en medewerkers automatisch verzamelt in één competentiematrix. Hiermee heb je op ieder moment inzichtelijk welke medewerker inzetbaar is in welke functie. Bovendien besteed je het trainen van uitzendkrachten eenvoudig uit aan het uitzendbureau, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Zo behoudt je zelf op ieder moment het overzicht en de voedselveiligheid blijft gegarandeerd.

Meer informatie?

Wil je de inzetbaarheid van medewerkers ook op ieder moment inzichtelijk hebben, zodat jouw klanten verzekerd zijn van voedselveilige producten? Neem contact met ons op en we laten je de mogelijkheden live zien.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

specificatiebeheer

Infographic check je etiket

Je hebt een nieuw product ontwikkeld en vraagt je af of het etiket wel compleet is. Voldoet het aan de wetgeving? Mis ik niets? Wat er precies op het etiket moet staan, is vastgelegd in Verordening (E...
13 Maart 2020
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief