Voedselveiligheid gegarandeerd. Ook bij wisselingen in personeel

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 497 keer bekeken

Ziekteverzuim, wisselingen in personeel, uitzendkrachten: je zal er regelmatig mee te maken hebben. Als kwaliteitsmanager wil je er zeker van zijn dat de voedselveiligheid op ieder moment gegarandeerd is. Als medewerkers ingezet worden op andere functies, moeten zij hiervoor dus ook voldoende getraind zijn. En dit geldt natuurlijk ook voor uitzendkrachten. Onbegonnen werk? Niet als je onderstaande tips volgt.

Benodigde competenties per functie

Ga allereerst na welke competenties benodigd zijn voor welke functies en maak hier een overzicht van. Door hier inzicht in te hebben weet je precies over welke competenties een medewerker moet beschikken om een functie te kunnen uitoefenen. Stel je voor dat je een productiemedewerker ook in kan zetten op afdeling inpak en ontvangst. Dat geeft een stuk meer flexibiliteit.

Competentieoverzicht per medewerker

Breng in kaart welke medewerkers over welke competenties beschikken. Welke competenties zijn al behaald? En welke moeten nog behaald worden? Zodra je dit in beeld hebt, kun je gaan bepalen wat de medewerkers nog nodig hebben voor hun eigen functie en eventuele inzetbaarheid in andere functies.

Training en opleiding

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de juiste competenties behalen? Bepaal welke opleidingen de medewerkers per functieprofiel moeten volgen en koppel daar de juiste competenties aan. Kijk hierbij ook naar competenties die voor uitzendkrachten van belang zijn. In de ideale situatie komen zij pas je productie binnen, als zij de juiste trainingen hebben behaald.

Automatisch totaaloverzicht?

Het realiseren en bijhouden van een totaaloverzicht is een flinke klus. Daarom ontwikkelden we E-learning software waarin je alle informatie over competenties, functieprofielen, trainingen en medewerkers automatisch verzamelt in één competentiematrix. Hiermee heb je op ieder moment inzichtelijk welke medewerker inzetbaar is in welke functie. Bovendien besteed je het trainen van uitzendkrachten eenvoudig uit aan het uitzendbureau, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Zo behoudt je zelf op ieder moment het overzicht en de voedselveiligheid blijft gegarandeerd.

Meer informatie?

Wil je de inzetbaarheid van medewerkers ook op ieder moment inzichtelijk hebben, zodat jouw klanten verzekerd zijn van voedselveilige producten? Neem contact met ons op en we laten je de mogelijkheden live zien.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

besmettingsbronnen

5 onverwachte besmettingsbronnen binnen je productielocatie

Het is belangrijk om binnen je bedrijf de hygiëne op orde te hebben. Daarom doe je er waarschijnlijk alles aan om de hygiëne te borgen: je hebt goede schoonmaakprocedures, personeel is goed getraind...
28 Juni 2022
Spezifikationsmanagement

5 veelgemaakte fouten op een etiket

De behoefte aan juiste en duidelijke etiketten is de laatste jaren flink gegroeid. De consument wordt namelijk steeds kritischer en wil goed geïnformeerd worden om weloverwogen keuzes te maken. Echte...
10 Maart 2021
dienst-risicomanagement

Voedselfraudebeheersing in de praktijk

Het is voor bedrijven een hele uitdaging om de beste aanpak te bedenken voor voedselfraudebeheersing. Sinds 2018 bevatten alle GFSI-standaarden voor kwaliteitssystemen eisen omtrent beheersing en voor...
28 April 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief