header oranje fruit en groenten

Voedselveiligheid gegarandeerd. Ook bij wisselingen in personeel

17-03-2021 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 203 keer bekeken

Ziekteverzuim, wisselingen in personeel, uitzendkrachten: je zal er – zeker in deze tijden van de coronacrisis – regelmatig mee te maken hebben. Als kwaliteitsmanager wil je er zeker van zijn dat de voedselveiligheid op ieder moment gegarandeerd is. Als medewerkers ingezet worden op andere functies, moeten zij hiervoor dus ook voldoende getraind zijn. En dit geldt natuurlijk ook voor uitzendkrachten. Onbegonnen werk? Niet als je onderstaande tips volgt.

Benodigde competenties per functie

Ga allereerst na welke competenties benodigd zijn voor welke functies en maak hier een overzicht van. Door hier inzicht in te hebben weet je precies over welke competenties een medewerker moet beschikken om een functie te kunnen uitoefenen. Stel je voor dat je een productiemedewerker ook in kan zetten op afdeling inpak en ontvangst. Dat geeft een stuk meer flexibiliteit.

Competentieoverzicht per medewerker

Breng in kaart welke medewerkers over welke competenties beschikken. Welke competenties zijn al behaald? En welke moeten nog behaald worden? Zodra je dit in beeld hebt, kun je gaan bepalen wat de medewerkers nog nodig hebben voor hun eigen functie en eventuele inzetbaarheid in andere functies.

Training en opleiding

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de juiste competenties behalen? Bepaal welke opleidingen de medewerkers per functieprofiel moeten volgen en koppel daar de juiste competenties aan. Kijk hierbij ook naar competenties die voor uitzendkrachten van belang zijn. In de ideale situatie komen zij pas je productie binnen, als zij de juiste trainingen hebben behaald.

Automatisch totaaloverzicht?

Het realiseren en bijhouden van een totaaloverzicht is een flinke klus. Daarom ontwikkelden we E-learning software waarin je alle informatie over competenties, functieprofielen, trainingen en medewerkers automatisch verzamelt in één competentiematrix. Hiermee heb je op ieder moment inzichtelijk welke medewerker inzetbaar is in welke functie. Bovendien besteed je het trainen van uitzendkrachten eenvoudig uit aan het uitzendbureau, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Zo behoudt je zelf op ieder moment het overzicht en de voedselveiligheid blijft gegarandeerd.

Meer informatie?

Wil je de inzetbaarheid van medewerkers ook op ieder moment inzichtelijk hebben, zodat jouw klanten verzekerd zijn van voedselveilige producten? Neem contact met ons op en we laten je de mogelijkheden live zien.

normec-foto-placeholder
Auteur: manouk Commercieel Manager
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

header digitaal inspecteren

Inspecteer jij al digitaal?

Inspecties uitvoeren moet. Inspecties zijn namelijk onderdeel van het verificatieprogramma van het kwaliteitssysteem dat jij met jouw bedrijf hebt gekozen. Je voert inspecties uit om te controleren of...
25 Januari 2020
Carenet

Normec Foodcare Online support: de best passende oplossing voor iedere klant

Klanttevredenheid staat bij Normec Foodcare Online hoog in het vaandel. Daarom staat onze afdeling support iedere werkdag voor alle klanten klaar om vraagstukken telefonisch, per mail of via de chat t...
23 Juni 2020

BRC Food

De BRCGS voor Food Safety is een GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaard en is 1998 ontwikkeld door Engelse retailers. BRC Food zorgt voor het beheer van de productveiligheid, integrite...
26 Februari 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu