Vele voordelen ‘in the cloud’

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 505 keer bekeken

Het werken met cloud applicaties biedt voor bedrijven veel voordelen. Een cloud applicatie wordt ook wel Software as a Service (SaaS) genoemd. Dit is software die als een online dienst wordt aangeboden. De gegevens die door de gebruikers worden opgeslagen, staan niet op de harde schijven of servers van het eigen bedrijf, maar op externe servers. Aangezien deze externe opslagplek niet zichtbaar is, wordt hiervoor de term ‘cloud’ (wolk) gebruikt.

Geen aanpassingen in hardware/software

Maar wat zijn nu de voordelen van werken met cloud applicaties? Om met een cloud applicatie zoals de QA softaware van Normec Foodcare Online te kunnen werken, dien je alleen de beschikking te hebben over een up-to-date browser en een internetverbinding. Er hoeven dan ook geen verdere kosten gemaakt te worden voor investeringen in hardware en software.

Volledig ontzorgd

Onze QA Software is een voorbeeld van een private cloud applicatie. Dit houdt in dat gebruikers werken in een afgeschermde online database en zij zelf mogen bepalen wie hier toegang tot heeft. Hierdoor hebben de gebruikers de volledige controle over de eigen database en de data die ze invoeren en zijn zij volledig eigenaar van deze data. Tegelijkertijd worden gebruikers volledig ontzorgd, doordat de beveiliging en de kwaliteit van de applicatie door ons wordt beheerd.

Flexibel werken op iedere gewenste locatie

Cloud werken past helemaal in de huidige trend van thuis werken en werken op afstand. Omdat je data overal ter wereld beschikbaar is en op iedere gewenste computer, laptop of tablet geopend kan worden, ben je als organisatie flexibeler dan ooit.

Betrouwbare beveiliging

De gegevens die in een online applicatie worden ingevoerd, worden ondergebracht in een beveiligd datacenter. In het eerder verschenen artikel “Goede beveiliging van data en server van groot belang” kun je lezen hoe deze beveiliging en de opslag van automatische back-ups volgens zeer hoge standaarden gerealiseerd is.

Automatisch razendsnelle updates

Het vernieuwen en bijwerken van software is vaak een tijdrovende en kostbare klus. Daarnaast moeten updates vaak handmatig worden uitgevoerd door eigen medewerkers of externe partijen. Cloud computing maakt gebruik van online software die tussentijds automatisch en razendsnel wordt bijgewerkt. Hiermee bespaar je als gebruiker tijd en geld.

Meer informatie over cloud werken?

Wil je meer weten over cloud werken en de voordelen hiervan? Neem gerust contact met ons op, zodat we je vragen hierover kunnen beantwoorden. Onze consultants staan voor je klaar.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

besmettingsbronnen

5 onverwachte besmettingsbronnen binnen je productielocatie

Het is belangrijk om binnen je bedrijf de hygiëne op orde te hebben. Daarom doe je er waarschijnlijk alles aan om de hygiëne te borgen: je hebt goede schoonmaakprocedures, personeel is goed getraind...
28 Juni 2022
Spezifikationsmanagement

5 veelgemaakte fouten op een etiket

De behoefte aan juiste en duidelijke etiketten is de laatste jaren flink gegroeid. De consument wordt namelijk steeds kritischer en wil goed geïnformeerd worden om weloverwogen keuzes te maken. Echte...
10 Maart 2021
dienst-risicomanagement

Voedselfraudebeheersing in de praktijk

Het is voor bedrijven een hele uitdaging om de beste aanpak te bedenken voor voedselfraudebeheersing. Sinds 2018 bevatten alle GFSI-standaarden voor kwaliteitssystemen eisen omtrent beheersing en voor...
28 April 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief