banner sinaasappels

Top 3 veelgevraagde oplossingen voor specificaties

23-03-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
90 personen hebben dit bericht gelezen

Onze accountmanagers bezoeken dagelijks diverse food bedrijven om oplossingen te bieden voor kwaliteitsvraagstukken. Ieder bedrijf is anders en daarom wordt altijd per bedrijf besproken welke vraagstukken er spelen en welke oplossing het best passend is. We hebben voor je op een rij gezet welke oplossingen in de praktijk het meest worden gevraagd op het gebied van productspecificaties.

1. Het aantal handelingen voor het opstellen van productspecificaties verminderen

Het handmatig opstellen en aanpassen van specificaties is een tijdrovende klus. Een grote verzameling aan grondstofspecificaties en recepturen moet je omzetten tot ingrediëntendeclaraties, KWID (kwantitatieve ingrediënten declaratie), voedingswaarden berekeningen en correcte allergenendeclaraties. We zien dat het digitaliseren van dit gehele proces ervoor zorgt dat de rust terugkeert op de kwaliteitsafdeling. Het aantal handelingen voor het opstellen van productspecificaties wordt tot 50% verminderd.

2. De foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties verlagen

Zoals bij vele handmatige processen het geval is, is de foutgevoeligheid bij het handmatig opstellen van productspecificaties erg hoog. Een fout in een berekening of het aanpassen van gegevens is immers zo gemaakt. Een kleine fout kan hele grote gevolgen hebben. Denk daarbij aan een recall vanwege een foutieve allergenendeclaratie. De kosten van een recall zijn aanzienlijk.

Bovendien draagt het niet bij aan een positief imago voor je bedrijf. Specificatie software maakt gebruik van automatische berekeningen. Een kleine aanpassing in een grondstofspecificatie laat je binnen enkele klikken doorberekenen in de productspecificatie. Ook wijzigingen in recepturen laat je eenvoudig doorberekenen in de productspecificatie. Hiermee hebben onze klanten de foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties aanzienlijk verlaagd.

3. Specificaties eenvoudig in meerdere talen opstellen

Vrijwel ieder voedingsmiddelenbedrijf heeft te maken met buitenlandse afnemers. Je ontkomt er dan niet meer aan om specificaties in meerdere talen op te stellen. Dit betekent dat je bij aanpassingen in een specificatie ook altijd de wijzigingen in andere talen moet doorvoeren. Bij het online beheren van specificaties maak je gebruik van één hoofdspecificatie. Als je daar wijzigingen in doorvoert, worden deze automatisch in alle onderliggende vertalingen doorgevoerd. Dit bespaart je tijd en het verlaagt de foutgevoeligheid. Je stelt zo eenvoudig specificaties in alle gewenste talen op. We merken dat dit voor veel food bedrijven een groot voordeel oplevert.

Welke oplossing zoek jij?

Ben jij op zoek naar een digitale oplossing voor jouw specificatiebeheer? Neem gerust contact met ons op, zodat we de oplossingen voor jouw bedrijf met je kunnen bespreken. Of lees meer over de module Specificaties.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

SRC

Tijdsbesparing van 60 tot 80% voor Special Refining Company B.V.

Special Refining Company B.V. werkt nu bijna vier jaar met de module Handboek. Eind 2017 is het bedrijf daarnaast gestart met het uitvoeren van digitale inspecties en audits via de module Inspecties. ...
13 Mei 2020
regelgeving voedselveiligheid

Dit zijn de belangrijkste weetjes over het verhandelbaarheidsrapport

Klanten en retailers stellen steeds hogere eisen aan de producten van hun leveranciers. Zowel op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit als conformiteit van de vermeldingen op de verpakking. Zi...
21 Maart 2019
van-Dijk-Banket

Van Dijk Banket houdt tijd over voor andere verbeterprojecten

Van Dijk Banket krijgt regelmatig veel productaanvragen binnen. Het bedrijf stelt binnen enkele dagen nieuwe recepturen samen en levert de klanten proefmonsters met de bijbehorende specificaties. De s...
12 Mei 2020

Gerelateerde diensten

martijn-website

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu