• Nederlands
    • Engels
    • Duits

Top 3 veelgevraagde oplossingen voor specificaties

Onze accountmanagers bezoeken dagelijks diverse food bedrijven om oplossingen te bieden voor kwaliteitsvraagstukken. Ieder bedrijf is anders en daarom wordt altijd per bedrijf besproken welke vraagstukken er spelen en welke oplossing het best passend is. We hebben voor je op een rij gezet welke oplossingen in de praktijk het meest worden gevraagd op het gebied van productspecificaties.

1. Het aantal handelingen voor het opstellen van productspecificaties verminderen

Het handmatig opstellen en aanpassen van specificaties is een tijdrovende klus. Een grote verzameling aan grondstofspecificaties en recepturen moet je omzetten tot ingrediëntendeclaraties, KWID (kwantitatieve ingrediënten declaratie), voedingswaarden berekeningen en correcte allergenendeclaraties. We zien dat het digitaliseren van dit gehele proces ervoor zorgt dat de rust terugkeert op de kwaliteitsafdeling. Het aantal handelingen voor het opstellen van productspecificaties wordt tot 50% verminderd.

2. De foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties verlagen

Zoals bij vele handmatige processen het geval is, is de foutgevoeligheid bij het handmatig opstellen van productspecificaties erg hoog. Een fout in een berekening of het aanpassen van gegevens is immers zo gemaakt. Een kleine fout kan hele grote gevolgen hebben. Denk daarbij aan een recall vanwege een foutieve allergenendeclaratie. De kosten van een recall zijn aanzienlijk.

Bovendien draagt het niet bij aan een positief imago voor je bedrijf. Specificatie software maakt gebruik van automatische berekeningen. Een kleine aanpassing in een grondstofspecificatie laat je binnen enkele klikken doorberekenen in de productspecificatie. Ook wijzigingen in recepturen laat je eenvoudig doorberekenen in de productspecificatie. Hiermee hebben onze klanten de foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties aanzienlijk verlaagd.

3. Specificaties eenvoudig in meerdere talen opstellen

Vrijwel ieder voedingsmiddelenbedrijf heeft te maken met buitenlandse afnemers. Je ontkomt er dan niet meer aan om specificaties in meerdere talen op te stellen. Dit betekent dat je bij aanpassingen in een specificatie ook altijd de wijzigingen in andere talen moet doorvoeren. Bij het online beheren van specificaties maak je gebruik van één hoofdspecificatie. Als je daar wijzigingen in doorvoert, worden deze automatisch in alle onderliggende vertalingen doorgevoerd. Dit bespaart je tijd en het verlaagt de foutgevoeligheid. Je stelt zo eenvoudig specificaties in alle gewenste talen op. We merken dat dit voor veel food bedrijven een groot voordeel oplevert.

Welke oplossing zoek jij?

Ben jij op zoek naar een digitale oplossing voor jouw specificatiebeheer? Neem gerust contact met ons op, zodat we de oplossingen voor jouw bedrijf met je kunnen bespreken. Of lees meer over de module Specificaties.

digitale vastlegging boxarrow-up

Datum

18-03-2020

Categorie

Blog | CareNet Online

Delen

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten