Top 3 veelgevraagde oplossingen voor specificaties

17-08-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 350 keer bekeken

Bedrijven die specificaties willen digitaliseren, krijgen allereerst een bezoek van onze accountmanager. Tijdens dit bezoek wordt nagegaan welke vraagstukken spelen bij het bedrijf en welke software oplossingen we hiervoor kunnen bieden. In deze blog geven we de top 3 van de veelgevraagde oplossingen voor specificaties.

1. Het aantal handelingen voor het opstellen van productspecificaties verminderen

Als specificatiebeheerder moet je tal van handelingen verrichten om tot een productspecificatie te komen. Denk hierbij aan:

  • Ingrediëntendeclaratie opstellen;
  • KWID (kwantitatieve ingrediënten declaratie) berekenen;
  • Weergave van allergenen;
  • Voedingswaarden berekenen;
  • Weergave in de juiste specificatie lay-out voor de klant.

De oplossing die door onze klanten dan ook het meest gevraagd wordt, is om al deze werkzaamheden te automatiseren. Hiermee wordt het aantal handelingen voor het opstellen van een specificatie verlaagd. Dit zorgt voor meer werkplezier, besparing van tijd en de focus kan juist meer gelegd worden op het voldoen aan de klantwensen.

2. De foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties verlagen

Fouten maken is menselijk. Bij het veelvuldig opstellen, aanpassen en vertalen van specificaties is een foutje zo gemaakt. Het verlagen van de foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties is dan ook een veel gevraagde oplossing tijdens onze demo bezoeken. Door gegevens eenmalig in te voeren en vanuit daar alle gewenste soorten specificaties op te stellen, wordt de foutgevoeligheid aanzienlijk verlaagd.

digitaal kwaliteitssysteem

3. Specificaties eenvoudig in meerdere talen opstellen

Als food bedrijf heb je gegarandeerd te maken met internationale klanten en moet je dus voorzien in specificaties in andere talen. Dit zorgt bij veel bedrijven voor dubbele werkzaamheden. Specificaties moeten in meerdere talen worden opgesteld en bij wijzigingen in grondstoffen of recepturen moeten de aanpassingen in alle talen worden doorgevoerd. Door dit proces te digitaliseren worden specificaties na invoer van de juiste gegevens direct in de gewenste talen verkregen. Aanpassingen hoeven dan slechts op één plaats te worden doorgevoerd.

Welke oplossing zoek jij?

Komen bovenstaande vraagstukken je bekend voor? Of ben je op zoek naar een andere digitale oplossing? We gaan graag met je in gesprek om na te gaan welke oplossing het beste aansluit bij jouw vraagstukken. Neem contact op met ons op. Wij helpen je graag.

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

uitfasering

Verplichte vermeldingen etiket

Een etiket van een levensmiddel bevat allerlei informatie. Sommige informatie is vrijwillig toegevoegd, zoals bijvoorbeeld claims. Sommige informatie is wettelijk verplicht om te vermelden. Wat er pre...
25 Februari 2020
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief