header oranje fruit en groenten

Top 3 veelgevraagde oplossingen voor specificaties

17-08-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 133 keer bekeken

Bedrijven die specificaties willen digitaliseren, krijgen allereerst een bezoek van onze accountmanager. Tijdens dit bezoek wordt nagegaan welke vraagstukken spelen bij het bedrijf en welke software oplossingen we hiervoor kunnen bieden. In deze blog geven we de top 3 van de veelgevraagde oplossingen voor specificaties.

1. Het aantal handelingen voor het opstellen van productspecificaties verminderen

Als specificatiebeheerder moet je tal van handelingen verrichten om tot een productspecificatie te komen. Denk hierbij aan:

  • Ingrediëntendeclaratie opstellen;
  • KWID (kwantitatieve ingrediënten declaratie) berekenen;
  • Weergave van allergenen;
  • Voedingswaarden berekenen;
  • Weergave in de juiste specificatie lay-out voor de klant.

De oplossing die door onze klanten dan ook het meest gevraagd wordt, is om al deze werkzaamheden te automatiseren. Hiermee wordt het aantal handelingen voor het opstellen van een specificatie verlaagd. Dit zorgt voor meer werkplezier, besparing van tijd en de focus kan juist meer gelegd worden op het voldoen aan de klantwensen.

2. De foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties verlagen

Fouten maken is menselijk. Bij het veelvuldig opstellen, aanpassen en vertalen van specificaties is een foutje zo gemaakt. Het verlagen van de foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties is dan ook een veel gevraagde oplossing tijdens onze demo bezoeken. Door gegevens eenmalig in te voeren en vanuit daar alle gewenste soorten specificaties op te stellen, wordt de foutgevoeligheid aanzienlijk verlaagd.

digitaal kwaliteitssysteem

3. Specificaties eenvoudig in meerdere talen opstellen

Als food bedrijf heb je gegarandeerd te maken met internationale klanten en moet je dus voorzien in specificaties in andere talen. Dit zorgt bij veel bedrijven voor dubbele werkzaamheden. Specificaties moeten in meerdere talen worden opgesteld en bij wijzigingen in grondstoffen of recepturen moeten de aanpassingen in alle talen worden doorgevoerd. Door dit proces te digitaliseren worden specificaties na invoer van de juiste gegevens direct in de gewenste talen verkregen. Aanpassingen hoeven dan slechts op één plaats te worden doorgevoerd.

Welke oplossing zoek jij?

Komen bovenstaande vraagstukken je bekend voor? Of ben je op zoek naar een andere digitale oplossing? We gaan graag met je in gesprek om na te gaan welke oplossing het beste aansluit bij jouw vraagstukken. Neem contact op met ons op. Wij helpen je graag.

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing Normec Foodcare Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

kwaliteitsmanagement software

Kwaliteitsmanagement software: waarom het jou helpt

Op je kwaliteitsafdeling heb je te maken met diverse eisen uit wet- en regelgeving en certificeringsnormen, zoals BRC, IFS en FSSC 22000. Met voortdurende veranderingen in deze eisen wordt het takenpa...
28 December 2020
specificatiebeheer

Lettergrootte op een etiket

Verpakkingen van voorverpakte levensmiddelen zijn er in verschillende soorten en maten. Elk voorverpakt levensmiddel dient voorzien te zijn van een etiket met de verplichte voedselinformatie. Hoe groo...
10 April 2019
branche-agf-sappen-zuidvruchten-noten

Recall: wat is het en hoe ga je er professioneel mee om?

Levensmiddelenproducenten zijn verantwoordelijk voor de levensmiddelen die ze op de markt brengen. Breng je een levensmiddel op de markt die niet veilig is (bijvoorbeeld een product met ee...
23 September 2019

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu