banner sinaasappels

Top 3 veelgevraagde oplossingen voor specificaties

17-08-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
73 personen hebben dit bericht gelezen

Bedrijven die specificaties willen digitaliseren, krijgen allereerst een bezoek van onze accountmanager. Tijdens dit bezoek wordt nagegaan welke vraagstukken spelen bij het bedrijf en welke software oplossingen we hiervoor kunnen bieden. In deze blog geven we de top 3 van de veelgevraagde oplossingen voor specificaties.

1. Het aantal handelingen voor het opstellen van productspecificaties verminderen

Als specificatiebeheerder moet je tal van handelingen verrichten om tot een productspecificatie te komen. Denk hierbij aan:

  • Ingrediëntendeclaratie opstellen;
  • KWID (kwantitatieve ingrediënten declaratie) berekenen;
  • Weergave van allergenen;
  • Voedingswaarden berekenen;
  • Weergave in de juiste specificatie lay-out voor de klant.

De oplossing die door onze klanten dan ook het meest gevraagd wordt, is om al deze werkzaamheden te automatiseren. Hiermee wordt het aantal handelingen voor het opstellen van een specificatie verlaagd. Dit zorgt voor meer werkplezier, besparing van tijd en de focus kan juist meer gelegd worden op het voldoen aan de klantwensen.

2. De foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties verlagen

Fouten maken is menselijk. Bij het veelvuldig opstellen, aanpassen en vertalen van specificaties is een foutje zo gemaakt. Het verlagen van de foutgevoeligheid bij het opstellen van productspecificaties is dan ook een veel gevraagde oplossing tijdens onze demo bezoeken. Door gegevens eenmalig in te voeren en vanuit daar alle gewenste soorten specificaties op te stellen, wordt de foutgevoeligheid aanzienlijk verlaagd.

digitaal kwaliteitssysteem

3. Specificaties eenvoudig in meerdere talen opstellen

Als food bedrijf heb je gegarandeerd te maken met internationale klanten en moet je dus voorzien in specificaties in andere talen. Dit zorgt bij veel bedrijven voor dubbele werkzaamheden. Specificaties moeten in meerdere talen worden opgesteld en bij wijzigingen in grondstoffen of recepturen moeten de aanpassingen in alle talen worden doorgevoerd. Door dit proces te digitaliseren worden specificaties na invoer van de juiste gegevens direct in de gewenste talen verkregen. Aanpassingen hoeven dan slechts op één plaats te worden doorgevoerd.

Welke oplossing zoek jij?

Komen bovenstaande vraagstukken je bekend voor? Of ben je op zoek naar een andere digitale oplossing? We gaan graag met je in gesprek om na te gaan welke oplossing het beste aansluit bij jouw vraagstukken. Neem contact op met ons op. Wij helpen je graag.

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

Carenet

Flexibele, snelle en passende opleiding met E-learning

Met E-learning kan een leersituatie worden gerealiseerd aan de hand van een computer of tablet met een internetverbinding. Deze vorm van opleiden kan binnen alle branches worden toegepast. Zowel diver...
02 Mei 2017

Hoe vergroot je het hygiënebesef bij jouw medewerkers?

Sinds de uitbraak van COVID-19 in Nederland hamert het RIVM op het opvolgen van hygiëne maatregelen. Nederland is over het algemeen al een vrij schoon land met goede voorzieningen zoals leidingwate...
21 Juli 2020
e learning op laptop

Normec Training & Education past blended learning toe

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de kennis die zij leren in een cursus, gaan toepassen in de praktijk? Dit kan onder andere met blended learning. Training & Education past dit steeds meer toe. ...
24 November 2017

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu