Tips om jouw management review snel compleet te maken

04-11-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 934 keer bekeken

Het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat het weer bijna tijd is om de jaarlijkse verificatie en management review uit te voeren. Met een online kwaliteitssysteem heb je alle benodigde gegevens zo bij de hand. In deze blog geven we tips om je management review eenvoudig compleet te maken via een online kwaliteitssysteem.

1. Verslaglegging

Leg alle kwaliteitsverslagen vast in de Memo module. Hiermee vind je snel de informatie die je nodig hebt voor je verificatieverslag.

2. Categoriseren en filteren

Maak categorieën aan voor iedere vorm van verslaglegging om zo snel te filteren op de juiste verslagen. Voorbeelden van categorieën zijn:

  • Recalltest
  • HACCP team overleg
  • Validatie
  • Ongediertebestrijding
  • Interne audit
  • BRC audit
  • TACCP analyse

3. Acties koppelen

Koppel direct acties aan de uitgewerkte verslagen. Deze vind je daarna overzichtelijk terug in de centrale actielijst en ook hier filter je weer eenvoudig per categorie.

4. Trendanalyses instellen

Bepaal welke trendanalyses vanuit interne inspecties (hygiëne, glas en hard plastic, schoonmaak enzovoorts) en audits je jaarlijks wilt bekijken en maak hiervoor snippets (vooraf ingestelde filters) aan binnen de inspectie statistieken. Zo heb je jaarlijks met enkele klikken de benodigde

management review

5. Alle opleidingen vastleggen

Leg het complete opleidingsplan digitaal vast via de E-learning module, dus ook alle externe trainingen. Met de competentiematrix heb je real-time inzicht in behaalde en nog te behalen competenties per medewerker en afdeling.

6. Verbeteracties koppelen

Bespreek de bevindingen met het management en koppel direct verbeteracties aan het online verslag. Deze verbeteracties zijn dan automatisch opgenomen in je centrale actielijst. Vergeet niet de management review en bijbehorende acties van afgelopen jaar te herbeoordelen.

7. Doelstellingen formuleren

Formuleer tot slot samen met het management de doelstellingen voor komend jaar. Leg deze vast in het online handboek en stel medewerkers direct op de hoogte via een notificatiebericht vanuit het handboek of een handboektraining.

Jouw management review snel compleet?

Heb je hulp nodig bij het efficiënt samenstellen van je management review? Onze QA adviseurs helpen je graag bij iedere stap! Neem contact met ons op.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

uitfasering

Verplichte vermeldingen etiket

Een etiket van een levensmiddel bevat allerlei informatie. Sommige informatie is vrijwillig toegevoegd, zoals bijvoorbeeld claims. Sommige informatie is wettelijk verplicht om te vermelden. Wat er pre...
25 Februari 2020
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief