header oranje fruit en groenten

Tips om jouw management review snel compleet te maken

04-11-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 672 keer bekeken

Het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat het weer bijna tijd is om de jaarlijkse verificatie en management review uit te voeren. Met een online kwaliteitssysteem heb je alle benodigde gegevens zo bij de hand. In deze blog geven we tips om je management review eenvoudig compleet te maken via een online kwaliteitssysteem.

1. Verslaglegging

Leg alle kwaliteitsverslagen vast in de Memo module. Hiermee vind je snel de informatie die je nodig hebt voor je verificatieverslag.

2. Categoriseren en filteren

Maak categorieën aan voor iedere vorm van verslaglegging om zo snel te filteren op de juiste verslagen. Voorbeelden van categorieën zijn:

  • Recalltest
  • HACCP team overleg
  • Validatie
  • Ongediertebestrijding
  • Interne audit
  • BRC audit
  • TACCP analyse

3. Acties koppelen

Koppel direct acties aan de uitgewerkte verslagen. Deze vind je daarna overzichtelijk terug in de centrale actielijst en ook hier filter je weer eenvoudig per categorie.

4. Trendanalyses instellen

Bepaal welke trendanalyses vanuit interne inspecties (hygiëne, glas en hard plastic, schoonmaak enzovoorts) en audits je jaarlijks wilt bekijken en maak hiervoor snippets (vooraf ingestelde filters) aan binnen de inspectie statistieken. Zo heb je jaarlijks met enkele klikken de benodigde

management review

5. Alle opleidingen vastleggen

Leg het complete opleidingsplan digitaal vast via de E-learning module, dus ook alle externe trainingen. Met de competentiematrix heb je real-time inzicht in behaalde en nog te behalen competenties per medewerker en afdeling.

6. Verbeteracties koppelen

Bespreek de bevindingen met het management en koppel direct verbeteracties aan het online verslag. Deze verbeteracties zijn dan automatisch opgenomen in je centrale actielijst. Vergeet niet de management review en bijbehorende acties van afgelopen jaar te herbeoordelen.

7. Doelstellingen formuleren

Formuleer tot slot samen met het management de doelstellingen voor komend jaar. Leg deze vast in het online handboek en stel medewerkers direct op de hoogte via een notificatiebericht vanuit het handboek of een handboektraining.

Jouw management review snel compleet?

Heb je hulp nodig bij het efficiënt samenstellen van je management review? Onze consultants staan graag voor je klaar! Neem contact met ons op.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing Normec Foodcare Online
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Manager Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

verpakkingen-stellingen

Is het vermelden van een adres op het etiket verplicht?

Regelmatig krijgen onze etiketteringsspecialisten terugkerende vragen over etiketteren. Daarom hebben wij de top 5 van de veelgestelde vragen op een rij gezet. In deze blog behandelen we de vraag: "mo...
14 November 2018
opleidingen en trainingen

De 5 voordelen van werknemers opleiden op een rijtje

Tegenwoordig zijn er 1.001 verschillende manieren om nieuwe en bestaande werknemers op te leiden. Er zijn keuzes bij officiële opleidingsinstellingen, online zijn er verschillende mogelijkheden of je...
04 Oktober 2018

De kwaliteit van ananas in de winter en lente

Het borgen van de kwaliteit van ananas is in de wintermaanden en ook in de lente vaak een uitdaging. Bij Normec Foodcare merken we dat de smaak van ananas in de winter vaak minder is en het fruit onri...
06 April 2021

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Manager Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

  • Hidden
Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu