header oranje fruit en groenten

Tips om jouw management review snel compleet te maken

04-11-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 280 keer bekeken

Het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat het weer bijna tijd is om de jaarlijkse verificatie en management review uit te voeren. Met een online kwaliteitssysteem heb je alle benodigde gegevens zo bij de hand. In deze blog geven we tips om je management review eenvoudig compleet te maken via een online kwaliteitssysteem.

1. Verslaglegging

Leg alle kwaliteitsverslagen vast in de Memo module. Hiermee vind je snel de informatie die je nodig hebt voor je verificatieverslag.

2. Categoriseren en filteren

Maak categorieën aan voor iedere vorm van verslaglegging om zo snel te filteren op de juiste verslagen. Voorbeelden van categorieën zijn:

  • Recalltest
  • HACCP team overleg
  • Validatie
  • Ongediertebestrijding
  • Interne audit
  • BRC audit
  • TACCP analyse

3. Acties koppelen

Koppel direct acties aan de uitgewerkte verslagen. Deze vind je daarna overzichtelijk terug in de centrale actielijst en ook hier filter je weer eenvoudig per categorie.

4. Trendanalyses instellen

Bepaal welke trendanalyses vanuit interne inspecties (hygiëne, glas en hard plastic, schoonmaak enzovoorts) en audits je jaarlijks wilt bekijken en maak hiervoor snippets (vooraf ingestelde filters) aan binnen de inspectie statistieken. Zo heb je jaarlijks met enkele klikken de benodigde

management review

5. Alle opleidingen vastleggen

Leg het complete opleidingsplan digitaal vast via de E-learning module, dus ook alle externe trainingen. Met de competentiematrix heb je real-time inzicht in behaalde en nog te behalen competenties per medewerker en afdeling.

6. Verbeteracties koppelen

Bespreek de bevindingen met het management en koppel direct verbeteracties aan het online verslag. Deze verbeteracties zijn dan automatisch opgenomen in je centrale actielijst. Vergeet niet de management review en bijbehorende acties van afgelopen jaar te herbeoordelen.

7. Doelstellingen formuleren

Formuleer tot slot samen met het management de doelstellingen voor komend jaar. Leg deze vast in het online handboek en stel medewerkers direct op de hoogte via een notificatiebericht vanuit het handboek of een handboektraining.

Jouw management review snel compleet?

Heb je hulp nodig bij het efficiënt samenstellen van je management review? Onze consultants staan graag voor je klaar! Neem contact met ons op.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

foodlab test

Je hebt een Listeria studie afgerond. En nu?

Als voedselproducerend bedrijf ben je (wettelijk) verantwoordelijk om veilige producten op de markt te brengen.  Voedselveiligheidssystemen zijn geïmplementeerd om risico’s en gevaren te eliminere...
09 Oktober 2020
houten boxen

Hoe weet je of houten verpakkingen aan de eisen voldoen?

Houten verpakkingen hebben veel voordelen: ze zijn sterk, duurzaam en te gebruiken voor vele toepassingen. Wereldwijd zijn afspraken gemaakt waar houtverpakkingen aan moeten voldoen. De NVWA heeft bek...
04 November 2020
cherry tomaten

De beste in tomaten

Er is geen AGF-categorie waar de laatste jaren zoveel aandacht aan rassenkeuze en smaak wordt besteed als de tomatencategorie. Vooral cherrytomaatjes zijn populair onder de consumenten. Hoe creëer je...
09 Oktober 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu