Specificaties in meerdere talen voor VGR Food B.V.

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 674 keer bekeken

“De QA Software van Normec Foodcare Online is erg gebruiksvriendelijk, het is overzichtelijk en praktisch opgesteld. Het werkt daardoor erg prettig.” De Quality Manager bij VGR Food B.V. deelt in een interview haar ervaringen over de implementatie van de QA Software binnen het bedrijf. VGR Food B.V. is gestart met de module Specificaties. “Er was behoefte aan digitalisering om met name structuur aan te brengen in de omvang van informatie en om fouten in specificaties te reduceren.”

Implementatie

De implementatie is goed verlopen bij VGR Food B.V. “Je wordt goed geholpen en krijgt direct advies over de inrichting van de module. Het invoeren van alle grondstoffen kost natuurlijk veel tijd, maar dit verdien je heel snel terug in de periode daarna”, vertelt de Quality Manager. Uiteindelijk leverde de Specificatie module veel tijd op en zaten er daardoor minder fouten in de specificaties. “Het is voor collega’s van andere afdelingen inzichtelijk als ze snel informatie van een bepaald product willen hebben.”

Speciaal voor Normec Foodcare Online gekozen

De Quality Manager van VGR Food B.V. heeft niet zomaar voor Normec Foodcare Online gekozen. Er is specifiek voor Normec Foodcare Online gekozen omdat je in het systeem specificaties in verschillende talen kunt instellen. “Tijdens de implementatie was dit nog in ontwikkeling, maar dit is binnen een aantal maanden operationeel gemaakt door Normec Foodcare Online. Intussen had ik alles ingevoerd en konden vrij snel de eerste meertalige specificaties uit het systeem komen”, vertelt ze. De module Specificaties heeft voor VGR geresulteerd in een lastenverlichting en een vermindering van het aantal fouten, die voorheen door het handmatig invoeren van specificaties wel eens voorkwamen. “Dit is een investering die ieder bedrijf in de voedingsmiddelenbranche zou moeten maken, want je verdient het dubbel en dwars terug. Door het systeem kan ik ook heel snel klanten van de juiste informatie voorzien en heb ik nauwelijks ‘wachtlijsten’ voor deze aanvragen.”

“Dit is een investering die ieder bedrijf in de voedingsmiddelenbranche zou moeten maken, want je verdient het dubbel en dwars terug.”

Snel respons via verschillende kanalen

“De medewerkers bij Normec Foodcare Online zijn erg klantvriendelijk, je wordt altijd snel te woord gestaan door middel van e-mail, telefoon of chat. Ik wist niet eens dat er een online handleiding was! Ik heb mezelf heel veel geleerd, het is een erg gebruiksvriendelijk systeem.” De support van Normec Foodcare Online wordt dus als goed ervaren. De Quality Manager vertelt dat je snel respons krijgt via de telefoon, mail of chat bij een vraag.“ Ze denken met je mee. Zo hebben ze ook een stukje maatwerk opgepakt wat naar tevredenheid is afgerond. Ik kan alleen maar lovend over dit bedrijf spreken.” Ze geeft aan dat ze ook verbeterpunten kan aangeven. “Deze punten hebben op dat moment geen prioriteit, maar worden vaak wel opgepakt door Normec Foodcare Online.”

“Ik kan alleen maar lovend over dit bedrijf spreken.”

Toekomstblik

In de toekomst wil de Quality Manager ook nog kijken naar de andere opties van Normec Foodcare Online. “Op dit moment zijn we aan het inventariseren hoe we de hoeveelheid papier kunnen reduceren op de werkvloer en behoort implementatie van de module Registratie tot de mogelijkheden.” De module E-learning heeft ook haar interesse gewekt. “Personeel op deze manier trainen is erg van deze tijd en ook nog eens effectief. Je krijgt met deze module gemakkelijk inzichtelijk welke competenties je medewerkers al hebben en waar extra training gewenst is.”

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

besmettingsbronnen

5 onverwachte besmettingsbronnen binnen je productielocatie

Het is belangrijk om binnen je bedrijf de hygiëne op orde te hebben. Daarom doe je er waarschijnlijk alles aan om de hygiëne te borgen: je hebt goede schoonmaakprocedures, personeel is goed getraind...
28 Juni 2022
Spezifikationsmanagement

5 veelgemaakte fouten op een etiket

De behoefte aan juiste en duidelijke etiketten is de laatste jaren flink gegroeid. De consument wordt namelijk steeds kritischer en wil goed geïnformeerd worden om weloverwogen keuzes te maken. Echte...
10 Maart 2021
dienst-risicomanagement

Voedselfraudebeheersing in de praktijk

Het is voor bedrijven een hele uitdaging om de beste aanpak te bedenken voor voedselfraudebeheersing. Sinds 2018 bevatten alle GFSI-standaarden voor kwaliteitssystemen eisen omtrent beheersing en voor...
28 April 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief