banner sinaasappels

Private labelservice en productspecificatie

04-01-2019 | Gemiddelde leestijd: 3 min
134 personen hebben dit bericht gelezen

Wanneer je artikelen produceert onder het eigen merk van een retailer (private label) komt het je vast bekend voor: de vraag om een productspecificatie te maken in het specificatiesysteem van jouw klant. Wanneer het om één product en één afnemer gaat is dit te overzien. Maar wat als je een groter scala aan producten onder private label produceert? En ook nog eens voor diverse retailers met elk hun eigen klantspecifieke specificatiesysteem? Daarnaast heeft iedere retailer zijn eigen eisen en wensen met betrekking tot labelling, waar rekening mee gehouden moet worden bij het opstellen en controleren van een etiket.

Al met al wordt het een flinke klus om alle informatie op tijd aan te leveren bij de klant, volgens de eisen zoals ze gesteld zijn én om alle gegevens up to date te houden. Label & Specifications heeft diverse etiketteringsspecialisten in dienst die je kunnen ondersteunen bij dit proces.

Waar kunnen we je bij ondersteunen

  • Ondersteuning bij het invullen van (online) klantspecifieke specificatiesystemen, zoals SIM (Jumbo, Superunie, …), Trace One (Albert Heijn), Aldi en PIM DAM (Hema).
  • Ondersteuning bij het invullen van online databases, zoals GS1 en PS in foodservice.
  • Opbouwen van een specificatiesysteem met CareNet Online QA Software. Deze database wordt vergelijkbaar ingevuld als een klantspecifiek specificatiesysteem, met als verschil dat dit in het beheer van de producent blijft. Via CareNet kan informatie sneller beschikbaar worden gesteld voor overdracht naar een klantspecifiek systeem. Zo kan CareNet met één druk op de knop informatie overzetten naar PS in foodservice en GS1, zonder dat hiervoor extra handelingen uitgevoerd hoeven te worden.
  • Opstellen of controleren van etiketten volgens de specifieke eisen van de afnemer

Deze werkzaamheden kunnen bij je op locatie uitgevoerd worden, maar het is ook mogelijk voor onze etiketteringsspecialisten om deze werkzaamheden op afstand voor je uit te voeren. Onze specialisten hebben een gedegen kennis van de diverse specificatiesystemen en zijn op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van etikettering.

Enkele binnen- en buitenlandse retailers vereisen een verhandelbaarheidsrapport (ook bekend als Verkehrsfähigkeitsbescheinigung) voor het product dat onder hun private label op de markt komt. Hierbij dient zowel een analyse op het product als een etiketcheck uitgevoerd te worden. Jouw etiket wordt beoordeeld op de geldende wet- en regelgeving en de specifieke eisen van de retailer. Ook dit kan Label & Specifications, in samenwerking met Foodlab, voor je verzorgen. Indien je jouw product ook sensorisch wilt laten onderzoeken, kan onze partner Sensory dit voor je verzorgen.

Hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Label & Specifications je kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op.

Rianne-Bil.jpg
Auteur: Rianne Bil Teamleider Label & Specifications
lara-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Lara van den Boorn.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

regelgeving voedselveiligheid

Allergenenbeheersing met SimplyOK

Onze etiketteringsspecialisten zien regelmatig etiketten voorbij komen waar een waarschuwing voor sporen van allergenen op staan vermeld. Binnen de Europese Unie zijn de regels met betrekking tot het ...
07 Augustus 2018
Peijnenburg

Goede opfrisser over voedselveiligheid voor Peijnenburg

Voedselveiligheid is een thema dat regelmatig opgefrist moet worden. Peijnenburg liet de training verzorgen door Training & Education. “Iedereen vond het leuk om de training te volgen”, aldus ...
20 Mei 2019
noten op houten plank

Wat zijn allergenen?

Als een levensmiddel een stof bevat die een overgevoeligheidsreactie kan veroorzaken, moet dit op het etiket worden vermeld. Dit is van groot belang voor mensen met een allergie om te kunnen bepalen o...
09 Januari 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

lara-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Lara van den Boorn

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
lara-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu