• nl
    • en
    • de

Private labelservice

Wanneer u artikelen produceert onder het eigen merk van een retailer (private label) komt het u vast bekend voor: de vraag om een productspecificatie te maken in het specificatiesysteem van uw klant. Wanneer het om één product en één afnemer gaat is dit te overzien. Maar wat als u een groter scala aan producten onder private label produceert? En ook nog eens voor diverse retailers met elk hun eigen klantspecifieke specificatiesysteem? Daarnaast heeft iedere retailer zijn eigen eisen en wensen met betrekking tot labelling, waar rekening mee gehouden moet worden bij het opstellen en controleren van een etiket.

Al met al wordt het een flinke klus om alle informatie op tijd aan te leveren bij de klant, volgens de eisen zoals ze gesteld zijn én om alle gegevens up to date te houden. Normec Label & Specifications heeft diverse etiketteringsspecialisten in dienst die u kunnen ondersteunen bij dit proces.

Waar kunnen we u bij ondersteunen

  • Ondersteuning bij het invullen van (online) klantspecifieke specificatiesystemen, zoals SIM (Jumbo, Superunie, …), Trace One (Albert Heijn), Aldi en PIM DAM (Hema).
  • Ondersteuning bij het invullen van online databases, zoals GS1 en PS in foodservice.
  • Opbouwen van een specificatiesysteem met CareNet Online QA Software. Deze database wordt vergelijkbaar ingevuld als een klantspecifiek specificatiesysteem, met als verschil dat dit in het beheer van de producent blijft. Via CareNet kan informatie sneller beschikbaar worden gesteld voor overdracht naar een klantspecifiek systeem. Zo kan CareNet met één druk op de knop informatie overzetten naar PS in foodservice en GS1, zonder dat hiervoor extra handelingen uitgevoerd hoeven te worden.
  • Opstellen of controleren van etiketten volgens de specifieke eisen van de afnemer

Deze werkzaamheden kunnen bij u op locatie uitgevoerd worden, maar het is ook mogelijk voor onze etiketteringsspecialisten om deze werkzaamheden op afstand voor u uit te voeren. Onze specialisten hebben een gedegen kennis van de diverse specificatiesystemen en zijn op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van etikettering.

Enkele binnen- en buitenlandse retailers vereisen een verhandelbaarheidsrapport (ook bekend als Verkehrsfähigkeitsbescheinigung) voor het product dat onder hun private label op de markt komt. Hierbij dient zowel een analyse op het product als een etiketcheck uitgevoerd te worden. Uw etiket wordt beoordeeld op de geldende wet- en regelgeving en de specifieke eisen van de retailer. Ook dit kan Normec Label & Specifications, in samenwerking met MicroCare Laboratorium, voor u verzorgen. Indien u uw product ook sensorisch wilt laten onderzoeken, kan onze partner Normec Sensory dit voor u verzorgen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Normec Label & Specifications u kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken via 0800-2522737 (gratis) of via info@normeclabel.com

kwaliteitscontrole vloeistof boxarrow-up

Datum

04-01-2019

Categorie

Blog | Label & Specifications

Delen

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlende
Offerte aanvragen
Care for Food Group gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is de Care for Food Group met IvoMar Marktonderzoek overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten
IvoMar Marktonderzoek gaat verder als Normec Foodcare

Vanaf 1 september is IvoMar Marktonderzoek met de Care for Food Group overgegaan in Normec Foodcare. Hierdoor kunt u bij één partij terecht voor een totale dienstverlening binnen de voedingsbranche. Normec Foodcare is dé specialist voor onderzoek, inspecties, compliance en certificering voor retail en food.

Wij nemen complete projecten voor u uit handen op het gebied van kwaliteit, industriële voedselveiligheid, smaakonderzoek, microbiologisch en chemisch onderzoek, QA automatisering, opleiding en trainingen, etikettering en risicomanagement.

Sluiten