Tips voor het behouden van overzicht met de centrale actielijst

| Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 529 keer bekeken

In de centrale actielijst worden acties uit de modules Inspecties en Registraties automatisch opgenomen. Ook losse acties en acties voortvloeiend uit memo’s komen in de centrale actielijst te staan. Zo heb je alle lopende, verlopen, goed te keuren en afgeronde acties altijd in één overzicht bij elkaar. We geven je graag een aantal tips om het werken met de centrale actielijst nóg makkelijker te maken.

Tips & tricks

  • Maak (via Instellingen > Acties) categorieën aan voor de acties, zodat je als kwaliteitsmanager gemakkelijk het overzicht behoudt. Inspectie en registratie acties krijgen automatisch de juiste categorie.
  • Maak gebruik van de diverse filteropties om de gewenste overzichten te verkrijgen
  • Wil je actielijsten uitdraaien per afdeling? Filter dan eerst op afdeling en klik vervolgens op de knop ‘Exporteren’ om een Excel overzicht te verkrijgen.
  • Wil je direct weten welke acties door jou geverifieerd moeten worden? Filter dan op ‘Mijn verifieer acties’ en je ziet direct wat de status van de acties is.
  • Het is mogelijk om extra vrije velden weer te geven bij de acties (zoals oorzaakanalyse, corrigerende maatregelen, preventieve maatregelen). Dit kan per soort actie (losse actie, inspectie actie of registratie actie) worden ingesteld via Instellingen > Acties. Voor de inspectie acties kunnen tevens twee vrije dropdowns worden aangemaakt.
  • Wil je medewerkers op de hoogte stellen van ingeplande acties, wijzigingen of verlopen acties? Vink dan de diverse notificatie opties per actie aan.

Lees meer over de online actielijst of neem contact op als je vragen hebt over deze functie.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

besmettingsbronnen

5 onverwachte besmettingsbronnen binnen je productielocatie

Het is belangrijk om binnen je bedrijf de hygiëne op orde te hebben. Daarom doe je er waarschijnlijk alles aan om de hygiëne te borgen: je hebt goede schoonmaakprocedures, personeel is goed getraind...
28 Juni 2022
Spezifikationsmanagement

5 veelgemaakte fouten op een etiket

De behoefte aan juiste en duidelijke etiketten is de laatste jaren flink gegroeid. De consument wordt namelijk steeds kritischer en wil goed geïnformeerd worden om weloverwogen keuzes te maken. Echte...
10 Maart 2021
dienst-risicomanagement

Voedselfraudebeheersing in de praktijk

Het is voor bedrijven een hele uitdaging om de beste aanpak te bedenken voor voedselfraudebeheersing. Sinds 2018 bevatten alle GFSI-standaarden voor kwaliteitssystemen eisen omtrent beheersing en voor...
28 April 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief