Normec Foodcare Online support: technische vraagstukken

28-07-2020 | Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 682 keer bekeken

In een eerdere blog vertelde support consultant Ramon Verwegen hoe hij op de support afdeling dagelijks klanten zo snel mogelijk verder helpt door het oplossen van vraagstukken. In deze blog vertelt hij over het beantwoorden van technische vraagstukken en continue verbetering op support. 

Overleg met afdeling ontwikkeling

Dagelijks komen veel vragen binnen op de support afdeling. Veel van die vragen kunnen direct worden beantwoord. Er zijn ook vraagstukken die we eerst grondiger moeten onderzoeken, omdat hiervoor mogelijk aanpassingen in de software vereist zijn. We willen er alles aan doen om tot een juiste oplossing voor de klant te komen. Daarom vindt in deze gevallen overleg plaats met onze afdeling ontwikkeling.

Zij onderzoeken de technische werking van de software en beoordelen welke verbeterpunten of aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Als support afdeling monitoren we de voortgang van ontwikkelpunten en houden we klanten tussentijds op de hoogte. Na het doorvoeren van de aanpassing in de testomgeving, testen we uitvoerig of deze ook werkelijk het gewenste resultaat oplevert voor de klant. Mocht dit niet volledig het geval zijn dan wordt de aanpassing weer terug in ontwikkeling genomen. Zodra de aanpassing is goedgekeurd, voeren we deze in de live omgeving door en testen we deze nogmaals. Wanneer de aanpassing volledig akkoord is, vindt terugkoppeling naar de klant plaats.

Ramon

Zoveel klanten, zoveel wensen

Regelmatig ontvangen we op support ook wensen voor aanpassingen in de software. Gezien het grote aantal klanten komen er situaties voor waarbij de wens van de klant niet of niet direct kan worden doorgevoerd. Een aanpassing in de software die voor het ene bedrijf een waardevolle toevoeging biedt, kan voor het andere bedrijf juist weer als een belemmering worden ervaren. Waar we enerzijds een hoge mate van flexibiliteit in onze software willen bieden, mogen aanpassingen anderzijds niet met elkaar in conflict komen.

Bovendien lijken gewenste aanpassingen op het eerste oog misschien eenvoudig door te voeren, maar het kan in werkelijkheid betekenen dat vele uren aan ontwikkeling nodig zijn om dit te realiseren. We maken daarom bij elke gewenste aanpassing diverse afwegingen om tot een gedegen besluit te komen. Als we besluiten dat een wens niet kan worden doorgevoerd, zullen we altijd zoeken naar een alternatieve oplossing. We kijken dan hoe de klant met een andere werkwijze tóch hetzelfde resultaat kan bereiken. Bovendien spelen we alle wensen door naar onze productmanager, zodat hij bij toekomstige grote aanpassingen in de applicatie de haalbaarheid van gewenste aanpassingen opnieuw kan onderzoeken.

Continue verbetering

Als leverancier van efficiënte QA software begrijpen we als geen ander dat kwaliteitszaken zo efficiënt mogelijk beheerd moeten worden en dat je zo snel mogelijk wilt werken. Wij streven daarom op onze afdeling naar een zo kort mogelijke doorlooptijd van aanvragen. We voeren periodiek performance metingen uit om bijvoorbeeld de eerste reactietijd en oplostijd van tickets te monitoren. Ook evalueren we de kwaliteit van afhandeling van vraagstukken. Naar aanleiding van de resultaten formuleren we waar nodig verbetermaatregelen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

We helpen je graag verder

Tegen welke vraagstukken je in de praktijk ook aanloopt, op de support afdeling helpen we je graag verder. Stel je vragen daarom gerust per e-mail, chat of telefonisch. Of neem een kijkje op onze uitgebreide supportpagina welke beschikbaar is via de Help functie in onze software.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

uitfasering

Verplichte vermeldingen etiket

Een etiket van een levensmiddel bevat allerlei informatie. Sommige informatie is vrijwillig toegevoegd, zoals bijvoorbeeld claims. Sommige informatie is wettelijk verplicht om te vermelden. Wat er pre...
25 Februari 2020
Challenge test

Is het nodig om een challenge test uit te voeren?

Een challenge test wordt veel ingezet door bedrijven voor de beheersing van Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen. Het product wordt opzettelijk besmet, waarna er wordt gekeken tot ho...
28 Maart 2022
wetboek-hamer

FSSC 22000 versie 4.1: uitleg documenten over voedselfraude en food defense

FSSC heeft twee guidance documenten uitgebracht met betrekking tot food fraud en food defense. Download de documenten op de website van FSSC 22000. Het food fraud guidance document gaat over de achter...
23 Mei 2018

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief