header oranje fruit en groenten

Normec Foodcare Online support: technische vraagstukken

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 721 keer bekeken

In een eerdere blog vertelde support consultant Ramon Verwegen hoe hij op de support afdeling dagelijks klanten zo snel mogelijk verder helpt door het oplossen van vraagstukken. In deze blog vertelt hij over het beantwoorden van technische vraagstukken en continue verbetering op support. 

Overleg met afdeling ontwikkeling

Dagelijks komen veel vragen binnen op de support afdeling. Veel van die vragen kunnen direct worden beantwoord. Er zijn ook vraagstukken die we eerst grondiger moeten onderzoeken, omdat hiervoor mogelijk aanpassingen in de software vereist zijn. We willen er alles aan doen om tot een juiste oplossing voor de klant te komen. Daarom vindt in deze gevallen overleg plaats met onze afdeling ontwikkeling.

Zij onderzoeken de technische werking van de software en beoordelen welke verbeterpunten of aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Als support afdeling monitoren we de voortgang van ontwikkelpunten en houden we klanten tussentijds op de hoogte. Na het doorvoeren van de aanpassing in de testomgeving, testen we uitvoerig of deze ook werkelijk het gewenste resultaat oplevert voor de klant. Mocht dit niet volledig het geval zijn dan wordt de aanpassing weer terug in ontwikkeling genomen. Zodra de aanpassing is goedgekeurd, voeren we deze in de live omgeving door en testen we deze nogmaals. Wanneer de aanpassing volledig akkoord is, vindt terugkoppeling naar de klant plaats.

Ramon

Zoveel klanten, zoveel wensen

Regelmatig ontvangen we op support ook wensen voor aanpassingen in de software. Gezien het grote aantal klanten komen er situaties voor waarbij de wens van de klant niet of niet direct kan worden doorgevoerd. Een aanpassing in de software die voor het ene bedrijf een waardevolle toevoeging biedt, kan voor het andere bedrijf juist weer als een belemmering worden ervaren. Waar we enerzijds een hoge mate van flexibiliteit in onze software willen bieden, mogen aanpassingen anderzijds niet met elkaar in conflict komen.

Bovendien lijken gewenste aanpassingen op het eerste oog misschien eenvoudig door te voeren, maar het kan in werkelijkheid betekenen dat vele uren aan ontwikkeling nodig zijn om dit te realiseren. We maken daarom bij elke gewenste aanpassing diverse afwegingen om tot een gedegen besluit te komen. Als we besluiten dat een wens niet kan worden doorgevoerd, zullen we altijd zoeken naar een alternatieve oplossing. We kijken dan hoe de klant met een andere werkwijze tóch hetzelfde resultaat kan bereiken. Bovendien spelen we alle wensen door naar onze productmanager, zodat hij bij toekomstige grote aanpassingen in de applicatie de haalbaarheid van gewenste aanpassingen opnieuw kan onderzoeken.

Continue verbetering

Als leverancier van efficiënte QA software begrijpen we als geen ander dat kwaliteitszaken zo efficiënt mogelijk beheerd moeten worden en dat je zo snel mogelijk wilt werken. Wij streven daarom op onze afdeling naar een zo kort mogelijke doorlooptijd van aanvragen. We voeren periodiek performance metingen uit om bijvoorbeeld de eerste reactietijd en oplostijd van tickets te monitoren. Ook evalueren we de kwaliteit van afhandeling van vraagstukken. Naar aanleiding van de resultaten formuleren we waar nodig verbetermaatregelen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

We helpen je graag verder

Tegen welke vraagstukken je in de praktijk ook aanloopt, op de support afdeling helpen we je graag verder. Stel je vragen daarom gerust per e-mail, chat of telefonisch. Of neem een kijkje op onze uitgebreide supportpagina welke beschikbaar is via de Help functie in onze software.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

dvnutrion

Snel online van start met de overstapservice

Als je gekozen hebt voor een digitale oplossing van Normec Foodcare Online worden altijd één of meerdere implementatiedagen met je ingepland. Tijdens een implementatiedag wordt de software voor je i...
12 Juli 2021
branche-bakkerijen-banket-en-zoetwaren

Onaangekondigde audits: bereid je goed voor

In de foodsector krijg je hoe dan ook steeds vaker te maken met onaangekondigde inspecties en audits. Bijvoorbeeld vanuit de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), klanten of vanuit certifice...
07 Mei 2018
IFS PIA

Hoe betrek ik afdelingen bij het kwaliteitssysteem?

Veel voedingsmiddelenbedrijven hebben te maken met een kwaliteitssysteem. Vaak wordt dit opgesteld en beheert door de kwaliteitsafdeling en doen de andere afdelingen niet veel met het kwaliteitssystee...
12 Februari 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief