header oranje fruit en groenten

Normec Foodcare Online support: technische vraagstukken

28-07-2020 | Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 366 keer bekeken

In een eerdere blog vertelde support consultant Ramon Verwegen hoe hij op de support afdeling dagelijks klanten zo snel mogelijk verder helpt door het oplossen van vraagstukken. In deze blog vertelt hij over het beantwoorden van technische vraagstukken en continue verbetering op support. 

Overleg met afdeling ontwikkeling

Dagelijks komen veel vragen binnen op de support afdeling. Veel van die vragen kunnen direct worden beantwoord. Er zijn ook vraagstukken die we eerst grondiger moeten onderzoeken, omdat hiervoor mogelijk aanpassingen in de software vereist zijn. We willen er alles aan doen om tot een juiste oplossing voor de klant te komen. Daarom vindt in deze gevallen overleg plaats met onze afdeling ontwikkeling.

Zij onderzoeken de technische werking van de software en beoordelen welke verbeterpunten of aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Als support afdeling monitoren we de voortgang van ontwikkelpunten en houden we klanten tussentijds op de hoogte. Na het doorvoeren van de aanpassing in de testomgeving, testen we uitvoerig of deze ook werkelijk het gewenste resultaat oplevert voor de klant. Mocht dit niet volledig het geval zijn dan wordt de aanpassing weer terug in ontwikkeling genomen. Zodra de aanpassing is goedgekeurd, voeren we deze in de live omgeving door en testen we deze nogmaals. Wanneer de aanpassing volledig akkoord is, vindt terugkoppeling naar de klant plaats.

Ramon

Zoveel klanten, zoveel wensen

Regelmatig ontvangen we op support ook wensen voor aanpassingen in de software. Gezien het grote aantal klanten komen er situaties voor waarbij de wens van de klant niet of niet direct kan worden doorgevoerd. Een aanpassing in de software die voor het ene bedrijf een waardevolle toevoeging biedt, kan voor het andere bedrijf juist weer als een belemmering worden ervaren. Waar we enerzijds een hoge mate van flexibiliteit in onze software willen bieden, mogen aanpassingen anderzijds niet met elkaar in conflict komen.

Bovendien lijken gewenste aanpassingen op het eerste oog misschien eenvoudig door te voeren, maar het kan in werkelijkheid betekenen dat vele uren aan ontwikkeling nodig zijn om dit te realiseren. We maken daarom bij elke gewenste aanpassing diverse afwegingen om tot een gedegen besluit te komen. Als we besluiten dat een wens niet kan worden doorgevoerd, zullen we altijd zoeken naar een alternatieve oplossing. We kijken dan hoe de klant met een andere werkwijze tóch hetzelfde resultaat kan bereiken. Bovendien spelen we alle wensen door naar onze productmanager, zodat hij bij toekomstige grote aanpassingen in de applicatie de haalbaarheid van gewenste aanpassingen opnieuw kan onderzoeken.

Continue verbetering

Als leverancier van efficiënte QA software begrijpen we als geen ander dat kwaliteitszaken zo efficiënt mogelijk beheerd moeten worden en dat je zo snel mogelijk wilt werken. Wij streven daarom op onze afdeling naar een zo kort mogelijke doorlooptijd van aanvragen. We voeren periodiek performance metingen uit om bijvoorbeeld de eerste reactietijd en oplostijd van tickets te monitoren. Ook evalueren we de kwaliteit van afhandeling van vraagstukken. Naar aanleiding van de resultaten formuleren we waar nodig verbetermaatregelen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

We helpen je graag verder

Tegen welke vraagstukken je in de praktijk ook aanloopt, op de support afdeling helpen we je graag verder. Stel je vragen daarom gerust per e-mail, chat of telefonisch. Of neem een kijkje op onze uitgebreide supportpagina welke beschikbaar is via de Help functie in onze software.

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing Normec Foodcare Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

specificatiebeheer

Lettergrootte op een etiket

Verpakkingen van voorverpakte levensmiddelen zijn er in verschillende soorten en maten. Elk voorverpakt levensmiddel dient voorzien te zijn van een etiket met de verplichte voedselinformatie. Hoe groo...
10 April 2019
branche-agf-sappen-zuidvruchten-noten

Recall: wat is het en hoe ga je er professioneel mee om?

Levensmiddelenproducenten zijn verantwoordelijk voor de levensmiddelen die ze op de markt brengen. Breng je een levensmiddel op de markt die niet veilig is (bijvoorbeeld een product met ee...
23 September 2019
kwaliteitsmanagement software

Kwaliteitsmanagement software: waarom het jou helpt

Op je kwaliteitsafdeling heb je te maken met diverse eisen uit wet- en regelgeving en certificeringsnormen, zoals BRC, IFS en FSSC 22000. Met voortdurende veranderingen in deze eisen wordt het takenpa...
28 December 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu