header oranje fruit en groenten

Meer dan 20 druivenrassen: welke ras is dan het beste?

18-12-2020 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 132 keer bekeken

Ook in de druivenwereld is steeds meer aandacht voor smaak. De laatste jaren zijn daardoor veel nieuwe druivenrassen commercieel beschikbaar gekomen. Dat biedt unieke kansen voor retailers en leveranciers om de smaakervaring voor consumenten verder te verbeteren en te differentiëren.

Wij monitoren de druivenmarkt doorlopend. Op sommige momenten in het jaar tellen wij meer dan twintig verschillende rode pitloze druivensoorten op de Europese markt. Deze nieuwe rassen verschillen aanzienlijk in smaak, uiterlijk en houdbaarheid. Brixgehaltes kunnen bijvoorbeeld variëren van 13 graden Brix tot 24 graden Brix en ook zuurgehaltes laten enorme verschillen zien. Naast de meetbare parameters is de schilkwaliteit van groot belang.

Consumenten geven bij druiven regelmatig aan dat de schil taai, wrang of een stroef mondgevoel geeft. Deze verschillen en gebreken zorgen ervoor dat de consument soms tevreden is en soms teleurgesteld wordt.

De keuze is reuze

De aanvoer van druiven was altijd al complex. Om consumenten jaarrond goede kwaliteit druiven te kunnen bieden, moeten druiven uit ten minste acht productielanden komen. Met de komst van zoveel nieuwe druivenrassen zijn de keuzes nog complexer geworden. Welk druivenras is dan het beste en welke vindt de consument het lekkerst? Kan ik met een betere specificatie de kwaliteit verbeteren? Kan ik een seizoen nu beter eerder beëindigen? En hoe fluctueert de smaak gedurende het seizoen?

rode-druiven-(2)-zw

Meten is weten

In ons laboratorium meten wij onder andere het suikergehalte, de zuurgraad en versheid van druiven. Daarnaast bieden we specifieke trainingen aan op het gebied van productkwaliteit. Een van onze trainingsmodules is speciaal gericht op de kwaliteit van druiven. We ondersteunen producenten, importeurs en supermarktketens ook met keurmeesters en het opstellen van productspecificaties. Kortom, een totaalpakket van kwaliteitsoplossingen dat grip biedt op de kwaliteit van AGF.

Hulp nodig?

Ook de perfecte smaakervaring creëren? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op.

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
karin2

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

listeria

Whitepaper: Ontdek de 9 beheersmaatregelen van Listeria monocytogenes

Elk bedrijf moet beheersmaatregelen opstellen ten aanzien van Listeria monocytogenes. De beheersmaatregelen zijn complex en vaak multidisciplinair. Een Listeria besmetting heeft namelijk grote gevolge...
07 Mei 2020
header digitaal inspecteren

Inspecteer jij al digitaal?

Inspecties uitvoeren moet. Inspecties zijn namelijk onderdeel van het verificatieprogramma van het kwaliteitssysteem dat jij met jouw bedrijf hebt gekozen. Je voert inspecties uit om te controleren of...
25 Januari 2020
Carenet

Normec Foodcare Online support: de best passende oplossing voor iedere klant

Klanttevredenheid staat bij Normec Foodcare Online hoog in het vaandel. Daarom staat onze afdeling support iedere werkdag voor alle klanten klaar om vraagstukken telefonisch, per mail of via de chat t...
23 Juni 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

karin2

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
karin2

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu