header oranje fruit en groenten

Mandarijnen: kies op het juiste moment de juiste variëteiten

09-11-2021 | Gemiddelde leestijd: 2 min
Dit bericht is 138 keer bekeken

Met het naderen van de winter en de feestdagen vullen de winkelschappen zich met mandarijnen. Consumenten zijn dol op het gemak en de populariteit van deze citrusvruchten. Dit is mede te danken aan hun mooie kleur, goede smaak, sappigheid en het feit dat ze pitloos zijn en gemakkelijk te pellen.

Consumenten verwachten in de wintermaanden een geweldige smaak van mandarijnen, met een goede balans tussen suiker en zuurgraad. Een goede eetervaring stimuleert de verkoop.

Suikerniveau en zuurgraad in balans

Terwijl de suikerniveaus in mandarijnen het hele jaar door behoorlijk variëren (grofweg tussen 10 en 15 Brix), fluctueert de zuurgraad nog meer. De vruchten met de hoogste zuurgraad hebben 3 keer meer zuur dan de vruchten met de laagste zuurgraad. Deze verschillen in suikerniveau en zuurgraad worden vanzelfsprekend door de consument opgemerkt.

De uitdaging is om op het juiste moment de juiste variëteiten te kiezen en suiker en zuur in balans te houden. Op deze manier optimaliseren slimme producenten en supermarktketens de smaak en houdbaarheid gedurende het citrusseizoen.

Drijvende kracht is de consument; wat vindt de consument écht lekker? Inzicht en grip op de citruscategorie helpt producenten en retailers hun categorieplannen te verbeteren. Dit helpt hen om de juiste variëteiten op het juiste moment te promoten voor de beste smaak en kwaliteit.

Jouw partner in de wereld van AGF

Kwaliteit en beschikbaarheid van groente en fruit fluctueren doorlopend. Naast dagelijkse werkzaamheden zoals het keuren van AGF zijn er nieuwe uitdagingen. Denk aan het reduceren van verpakkingsmaterialen, de toenemende focus op smaak, de AGF-kennis van nieuw personeel, het verbeteren van specificaties, het optimaliseren van seizoen overgangen en de introductie van nieuwe teelttechnieken.

In deze complexe groente- en fruitwereld is Normec Foodcare jouw partner. Wij geven je grip op de kwaliteit van AGF. Dit doen wij door:

  • Monitoren van kwaliteit in de supermarkt
  • Productvergelijkingen
  • Houdbaarheidstesten
  • Smaakonderzoek
  • Winkelinspecties
  • Productspecificaties
  • Detachering keurmeesters & kwaliteitsmanagers
  • Opleidingen kwaliteit AGF

Ons team van AGF-experts en keurmeesters is er voor jou. Met vele jaren aan kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe je als teler, importeur of supermarktketen het verschil kunt maken in AGF.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met complexe kwaliteitsvraagstukken. Samen met jou maken we het verschil in het dagelijks leven van de consument. Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen of neem contact met ons op. Onze AGF-experts helpen je graag.

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
karin2

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

dienst-etiketteren

Zout: verplicht onderdeel van de voedingswaardetabel

Chips, pizza’s, soepen, kant-en-klaarmaaltijden: allemaal voorbeelden van eten waar veel zout in zit. Maar waarom zit er zout in en hoeveel gram zout is toegestaan? We eten over het algemeen te veel...
07 December 2018
Kaas-op-planken

Ready to eat. Of niet?

Regelmatig worden producten vanwege een besmetting met Listeria monocytogenes uit de markt teruggeroepen. Risicoproducten zijn vooral langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden ...
27 Januari 2020
branche-visindustrie

FDA/FSMA: waar moet ik als foodbedrijf aan voldoen om te exporteren naar de USA?

Om als foodbedrijf – voor mens en dier – te exporteren naar de USA heb je te maken met aanvullende regelgeving. Om goedgekeurd te worden als leverancier voor jouw klant in de USA, moet...
17 Juni 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

karin2

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Director Quality & Business Development Karin Gorree

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

karin2

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

Menu