banner sinaasappels

Manage ook in deze tijd de risico’s in jouw bedrijf

01-07-2020 | Gemiddelde leestijd: 3 min
57 personen hebben dit bericht gelezen

In deze tijden waar het COVID-19 virus ons dagelijks in de ban houdt en waarbij de anderhalve meter afstand gewaarborgd moet worden, wordt het voor sommige bedrijven door verminderde bezetting extra lastig in het kader van beveiliging. En voor sommige branches en bedrijven door afwezigheid van beveiliging juíst extra makkelijk. Het managen van risico’s in jouw bedrijf is juist nu in deze tijd extra belangrijk.

Kans op voedselfraude

Schaarste van verschillende goederen zorgt ervoor dat er op zowel veiligheid, fraude gevoeligheid als beveiliging concessies gedaan worden. In sommige situaties treedt er voedselfraude, opzettelijke besmetting of vervalsing op. Zo wordt er verhandeld via diefstal verkregen goederen of illegaal verkregen goederen worden tegen woekerprijzen aangeboden. Recentelijk werden mondkapjes en desinfectiemiddelen voor een bedrag van €6,64 miljoen aangeboden met de belofte snel te kunnen leveren. Uiteraard een valse belofte over de rug van het virus.

Daarnaast doen personen zich voor als medewerker van gigantische concerns en bieden bij bedrijven en organisaties – welke normaal moeilijk of niet bereikbaar zijn door aanwezige controles – nu producten aan.

interne-audits

Voorkom dergelijke situaties

Als bedrijf wil je zo’n dergelijke situatie natuurlijk voorkomen. Normen maken de eisen voor Food Defense steeds scherper en duidelijker. Certificerende instanties kijken tijdens inspecties verder dan enkel of de buitendeuren gesloten zijn. Het is daarom belangrijk om een volledige risicobeoordeling uit te laten voeren. Enkel daarmee ondervindt je waar de risico’s in jouw bedrijf aanwezig zijn.

Om de kans op voedselfraude in jouw bedrijf te minimaliseren is het belangrijk om een Vulnerability Assessment (VACCP) uit te voeren. Onze projectmanagers helpen je daar graag bij. Met een VACCP-inventarisatie beoordelen we de kwetsbaarheid van de productketen. Aan de hand van de VACCP-inventarisatie kun je vervolgens maatregelen vaststellen in een voedselfraudeplan.

Tevens helpen we je graag met het opstellen van een Food Defense-plan. Bij een TACCP-inventarisatie beoordelen we waar mogelijk risico’s aanwezig zijn op de productiefaciliteit. De gedefinieerde risico’s nemen we vervolgens op in een Food defense-plan.

Tip: E-learning Food Defense

Zelf onveilige situaties herkennen en leren hoe je daarmee om moet gaan? Volg onze E-learning Food Defense. Hierin leer je wat Food Defense is, aan welke richtlijnen aandacht besteed moet worden en hoe er moet worden gehandeld in geval van incidenten en/of calamiteiten.

Bekijk hier de E-learning

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met het inventariseren van risico’s binnen jouw bedrijf? Onze adviseurs helpen je graag. Neem contact met ons op.

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina.

logo-nf-vierkant
Auteur: Normec Foodcare Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak
Roel-Botden.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

Carenet

Flexibele, snelle en passende opleiding met E-learning

Met E-learning kan een leersituatie worden gerealiseerd aan de hand van een computer of tablet met een internetverbinding. Deze vorm van opleiden kan binnen alle branches worden toegepast. Zowel diver...
02 Mei 2017

Hoe vergroot je het hygiënebesef bij jouw medewerkers?

Sinds de uitbraak van COVID-19 in Nederland hamert het RIVM op het opvolgen van hygiëne maatregelen. Nederland is over het algemeen al een vrij schoon land met goede voorzieningen zoals leidingwate...
21 Juli 2020
e learning op laptop

Normec Training & Education past blended learning toe

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de kennis die zij leren in een cursus, gaan toepassen in de praktijk? Dit kan onder andere met blended learning. Training & Education past dit steeds meer toe. ...
24 November 2017

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Roel-Botden.jpg

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Roel Botden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Roel-Botden.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu