header oranje fruit en groenten

Interview: Normec Foodcare Online geeft grip en inzicht

13-10-2016 | Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 197 keer bekeken

Voedingsmiddelenbedrijven worden groter en het kwaliteitsvraagstuk wordt complexer. Daardoor is het voor QA-managers steeds ingewikkelder om de kwaliteit en voedselveiligheid goed te borgen. Normec Foodcare Online geeft grip op alle kwaliteitsaspecten en zorgt voor beheersing, efficiëntie en transparantie.

De branche verandert. Rick Veldkamp, Business Unit Manager van Normec Foodcare Online, ziet dit om zich heen gebeuren. “Bedrijven worden groter en vooral de toenemende eisen van retailers, certificeringsschema’s en de NVWA hebben veel impact”, zegt hij. “Daarnaast bieden BRC en IFS de mogelijkheid om voor onaangekondigde audits te kiezen. Dit betekent dat bedrijven altijd klaar moeten zijn voor een audit. Er hangt veel van af, niet alleen op het gebied van kwaliteitszorg. QA-managers merken dat de borging van kwaliteitssystemen steeds lastiger wordt.” Ook toonaangevende financiële dienstverleners, zoals ABN AMRO, zeggen dat foodbedrijven moeten investeren in technieken die beschikbare data realtime vastleggen en interpreteren.

Normec Foodcare Online bevat één dashboard met alle kwaliteitsparameters van het hele bedrijf.

Alle kwaliteitsparameters in beeld

Normec Foodcare t Online biedt dé oplossing en is bovendien betaalbaar. “De Software bevat één dashboard met alle kwaliteitsparameters van het hele bedrijf”, vertelt Veldkamp. Certificeringsschema’s stellen eisen aan alle afdelingen binnen een bedrijf. De afdeling HR moet bijvoorbeeld over een compleet opleidingsplan voor alle medewerkers beschikken. “We hebben voor alle afdelingen modules, van inspecties, e-learning en handboek, tot specificaties, registraties en leveranciersbeheersing. Onze software is eenvoudig te koppelen aan de bestaande software van de afdelingen”, zegt Veldkamp. Zo zijn de kwaliteitsparameters van het hele bedrijf in één systeem geborgd.

Auditoren zijn onder de indruk van het systeem. Dat horen we van al onze klanten terug. Met de software is de kans kleiner dat ze tijdens een audit nog voor verrassingen komen te staan.

Realtime inzicht

Normec Foodcare Online geeft grip en inzicht. Zowel grote als kleine bedrijven hebben daar baat bij. Veldkamp: “Voor grote bedrijven is het bijna onvermijdelijk om over te stappen naar een allesomvattend, online kwaliteitszorgsysteem. Dit maakt het mogelijk om vanuit één centraal punt toezicht te houden op meerdere locaties. De software biedt 50% tijdsbesparing en is bovendien realtime. Eventuele onregelmatigheden zijn direct inzichtelijk. De QA-manager wordt niet meer geleefd door de waan van de dag, maar is structureel bezig met kwaliteitsbeheer.” Veldkamp ziet dat auditoren onder de indruk zijn van het systeem. “Dat horen we van al onze klanten terug. Met de software is de kans kleiner dat ze tijdens een audit nog voor verrassingen komen te staan.”

Online werken is de veiligste en betrouwbaarste van dit moment.

Goedbeveiligde data

Normec Foodcare Online heeft online software. Hierdoor werken klanten altijd met de laatste versie. Het datacentrum is bovendien Tier3+ geclassificeerd en gecertificeerd volgens de ISO 27001 norm voor databeveiliging. De verbinding is voorzien van een SSL-certificaat en er vindt 24/7 preventieve monitoring van de servers plaats. Veldkamp: “Online werken is de veiligste en betrouwbaarste van dit moment.”

Bron: Interview Normec Foodcare  Online VMT editie 12-2016

Rick-Veldkamp.jpg
Auteur: Rick Veldkamp Business Unit Manager Normec Foodcare Online
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

branche-agf-sappen-zuidvruchten-noten

Recall: wat is het en hoe ga je er professioneel mee om?

Levensmiddelenproducenten zijn verantwoordelijk voor de levensmiddelen die ze op de markt brengen. Breng je een levensmiddel op de markt die niet veilig is (bijvoorbeeld een product met ee...
23 September 2019
specificatiebeheer

Lettergrootte op een etiket

Verpakkingen van voorverpakte levensmiddelen zijn er in verschillende soorten en maten. Elk voorverpakt levensmiddel dient voorzien te zijn van een etiket met de verplichte voedselinformatie. Hoe groo...
10 April 2019
kwaliteitsmanagement software

Kwaliteitsmanagement software: waarom het jou helpt

Op je kwaliteitsafdeling heb je te maken met diverse eisen uit wet- en regelgeving en certificeringsnormen, zoals BRC, IFS en FSSC 22000. Met voortdurende veranderingen in deze eisen wordt het takenpa...
28 December 2020

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu