Interview: Normec Foodcare Online geeft grip en inzicht

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 605 keer bekeken

Voedingsmiddelenbedrijven worden groter en het kwaliteitsvraagstuk wordt complexer. Daardoor is het voor QA-managers steeds ingewikkelder om de kwaliteit en voedselveiligheid goed te borgen. Normec Foodcare Online geeft grip op alle kwaliteitsaspecten en zorgt voor beheersing, efficiëntie en transparantie.

De branche verandert. Rick Veldkamp, Business Unit Manager van Normec Foodcare Online, ziet dit om zich heen gebeuren. “Bedrijven worden groter en vooral de toenemende eisen van retailers, certificeringsschema’s en de NVWA hebben veel impact”, zegt hij. “Daarnaast bieden BRC en IFS de mogelijkheid om voor onaangekondigde audits te kiezen. Dit betekent dat bedrijven altijd klaar moeten zijn voor een audit. Er hangt veel van af, niet alleen op het gebied van kwaliteitszorg. QA-managers merken dat de borging van kwaliteitssystemen steeds lastiger wordt.” Ook toonaangevende financiële dienstverleners, zoals ABN AMRO, zeggen dat foodbedrijven moeten investeren in technieken die beschikbare data realtime vastleggen en interpreteren.

Normec Foodcare Online bevat één dashboard met alle kwaliteitsparameters van het hele bedrijf.

Alle kwaliteitsparameters in beeld

Normec Foodcare Online biedt dé oplossing en is bovendien betaalbaar. “De software bevat één dashboard met alle kwaliteitsparameters van het hele bedrijf”, vertelt Veldkamp. Certificeringsschema’s stellen eisen aan alle afdelingen binnen een bedrijf. De afdeling HR moet bijvoorbeeld over een compleet opleidingsplan voor alle medewerkers beschikken. “We hebben voor alle afdelingen modules, van inspecties, e-learning en handboek, tot specificaties en registraties. Onze software is eenvoudig te koppelen aan de bestaande software van de afdelingen”, zegt Veldkamp. Zo zijn de kwaliteitsparameters van het hele bedrijf in één systeem geborgd.

Auditoren zijn onder de indruk van het systeem. Dat horen we van al onze klanten terug. Met de software is de kans kleiner dat ze tijdens een audit nog voor verrassingen komen te staan.

Real-time inzicht

Normec Foodcare Online geeft grip en inzicht. Zowel grote als kleine bedrijven hebben daar baat bij. Veldkamp: “Voor grote bedrijven is het bijna onvermijdelijk om over te stappen naar een allesomvattend, online kwaliteitszorgsysteem. Dit maakt het mogelijk om vanuit één centraal punt toezicht te houden op meerdere locaties. De software biedt tot 60% tijdbesparing en is bovendien real-time. Eventuele onregelmatigheden zijn direct inzichtelijk. De QA-manager wordt niet meer geleefd door de waan van de dag, maar is structureel bezig met kwaliteitsbeheer.” Veldkamp ziet dat auditoren onder de indruk zijn van het systeem. “Dat horen we van al onze klanten terug. Met de software is de kans kleiner dat ze tijdens een audit nog voor verrassingen komen te staan.”

Online werken is de veiligste en betrouwbaarste van dit moment.

Goed beveiligde data

Normec Foodcare Online heeft online software. Hierdoor werken klanten altijd met de laatste versie. Het datacentrum is bovendien Tier3+ geclassificeerd en gecertificeerd volgens de ISO 27001 norm voor databeveiliging. De verbinding is voorzien van een SSL-certificaat en er vindt 24/7 preventieve monitoring van de servers plaats. Veldkamp: “Online werken is de veiligste en betrouwbaarste van dit moment.”

Bron: Interview Normec Foodcare  Online VMT editie 12-2016

Rick-Veldkamp.jpg
Auteur: Rick Veldkamp Business Unit Directeur Normec Foodcare Online
Rick-Veldkamp.jpg

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Business Unit Directeur Normec Foodcare Online Rick Veldkamp.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

besmettingsbronnen

5 onverwachte besmettingsbronnen binnen je productielocatie

Het is belangrijk om binnen je bedrijf de hygiëne op orde te hebben. Daarom doe je er waarschijnlijk alles aan om de hygiëne te borgen: je hebt goede schoonmaakprocedures, personeel is goed getraind...
28 Juni 2022
Spezifikationsmanagement

5 veelgemaakte fouten op een etiket

De behoefte aan juiste en duidelijke etiketten is de laatste jaren flink gegroeid. De consument wordt namelijk steeds kritischer en wil goed geïnformeerd worden om weloverwogen keuzes te maken. Echte...
10 Maart 2021
dienst-risicomanagement

Voedselfraudebeheersing in de praktijk

Het is voor bedrijven een hele uitdaging om de beste aanpak te bedenken voor voedselfraudebeheersing. Sinds 2018 bevatten alle GFSI-standaarden voor kwaliteitssystemen eisen omtrent beheersing en voor...
28 April 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

Rick-Veldkamp.jpg

Hulp nodig met het digitaliseren van het kwaliteitssysteem?

Stuur jouw gegevens naar onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rick-Veldkamp.jpg

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief