banner sinaasappels

Inspecties: papier versus digitaal

12-06-2018 | Gemiddelde leestijd: 3 min
87 personen hebben dit bericht gelezen

Door het uitvoeren van inspecties en audits te digitaliseren, kun je zo’n 40 tot 60% tijd besparen. Die tijd kun je weer goed besteden aan het doorvoeren van corrigerende en preventieve beheersmaatregelen om continue verbetering binnen je bedrijf te kunnen realiseren.

We hebben de verschillen tussen het op papier en digitaal uitvoeren van inspecties en audits voor je in kaart gebracht.

Onderdeel Papier Digitaal via CareNet
Inspectielijst opstellen Via bijvoorbeeld Word of Excel. Met de inspectiemodule bepaal je het type antwoord, definieer je meerkeuze antwoorden, bepaal je de score per vraag en antwoord en groepeer je vragen, bijvoorbeeld per afdeling of soort beheersmaatregel.
Inspecties inplannen Bijvoorbeeld via een gezamenlijke agenda in Outlook, inspectielijsten per mail verspreiden of via een map op de server. Via de centrale planning van de inspectiemodule kun je direct de juiste inspectielijsten met een vaste frequentie inplannen voor diverse inspecteurs binnen je organisatie.
Inspectielijst invullen Inspectielijst printen en invullen met pen / potlood. Digitaal invullen via de CareNet Inspectietool app op je iPad of Android tablet.
Afwijkingen formuleren Afwijkingen per vraag waar niet aan voldaan wordt opschrijven. Bij selectie van een afwijkende antwoordoptie, zoals ‘Voldoet niet’, kan de afwijking direct in een pop-up venster van de app worden ingevuld. Er kunnen ook afwijkingen vooraf worden gedefinieerd, zodat je deze direct in de app kunt selecteren.
Opmerkingen formuleren Waar nodig aanvullende opmerkingen per vraag opschrijven. Meerdere opmerkingen kunnen per vraag worden ingevuld in de app. Opmerkingen hebben geen invloed op de score van de inspectie, waar afwijkingen dat wel hebben.
Inspectielijst uitwerken Bevindingen uitwerken op de computer via bijvoorbeeld Word of Excel. Niet nodig, de rapportage is na invullen direct gereed.
Foto’s toevoegen aan rapportage Foto’s maken met camera, telefoon of tablet, foto’s uploaden op je computer en één voor één toevoegen aan de rapportage in Word of Excel. De foto’s die tijdens de inspectie met de app gemaakt zijn, zijn direct in de rapportage aanwezig.
Afwijkingen in kaart brengen Vanuit de rapportage een lijst met afwijkingen samenstellen in Word of Excel. Afwijkingen zijn na afronding van inspectie meteen in rapportage weergegeven en in de afwijkingenlijst van de inspectiemodule.
Acties uitzetten binnen organisatie Vanuit de afwijkingen acties formuleren en deze communiceren met de verantwoordelijken, bijvoorbeeld mondeling of per email. Afwijkingen kunnen in de inspectiemodule direct worden omgezet tot acties, waarbij je de verantwoordelijke en de deadline voor de actie invoert. Verantwoordelijken worden op de hoogte gesteld met automatische mailnotificaties en iedere verantwoordelijke ziet een persoonlijk actie overzicht staan in CareNet.
Verifiëren of acties voldoende zijn uitgevoerd Actielijst printen en meenemen naar productie om na te gaan of acties voldoende zijn uitgevoerd. Waar nodig nogmaals bespreken met verantwoordelijken. Via de timeline van de actie kan precies weergegeven worden hoe de actie is afgehandeld, bijvoorbeeld door middel van foto’s. Na het invullen van de uitgevoerde datum ziet de verificateur van de actie dat deze gecontroleerd kan worden. Met één klik op de knop kan de actie geverifieerd worden of eventuele onvolkomenheden kunnen via de timeline gecommuniceerd worden en de actie kan weer open gezet worden.
Trendanalyses maken Alle rapporten van een bepaalde periode doornemen en trends analyseren, bijvoorbeeld op basis van aantal afwijkingen per afdeling en gedefinieerde scores. Via de statistieken van de inspectiemodule heb je realtime inzicht in trendgrafieken en –tabellen. Zo kun je op ieder gewenst moment zien waar de probleempunten liggen per afdeling, soort beheersmaatregel of bijvoorbeeld per productielijn.
Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing CareNet Online
peter-juiste-formaat-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

Carenet

Flexibele, snelle en passende opleiding met E-learning

Met E-learning kan een leersituatie worden gerealiseerd aan de hand van een computer of tablet met een internetverbinding. Deze vorm van opleiden kan binnen alle branches worden toegepast. Zowel diver...
02 Mei 2017

Hoe vergroot je het hygiënebesef bij jouw medewerkers?

Sinds de uitbraak van COVID-19 in Nederland hamert het RIVM op het opvolgen van hygiëne maatregelen. Nederland is over het algemeen al een vrij schoon land met goede voorzieningen zoals leidingwate...
21 Juli 2020
e learning op laptop

Normec Training & Education past blended learning toe

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de kennis die zij leren in een cursus, gaan toepassen in de praktijk? Dit kan onder andere met blended learning. Training & Education past dit steeds meer toe. ...
24 November 2017

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

peter-juiste-formaat-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Commercieel Manager Peter Zirkzee

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
peter-juiste-formaat-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Menu