Hoe passen foodbedrijven E-learning toe?

| Gemiddelde leestijd: 3 min
Dit bericht is 2208 keer bekeken

Om te voldoen aan de BRCGS, IFS en FSSC 22000 eisen moet je medewerkers aantoonbaar opleiden. In de praktijk zijn hier diverse manieren voor, zoals we ook beschreven in de blog Onbezorgd de audit in: voldoen aan opleidingseisen. In deze blog richten we ons met name op E-learning en de toepassing hiervan binnen food bedrijven. Door de jaren heen hebben we gezien dat ieder bedrijf weer andere wensen en werkwijzen heeft om E-learning toe te passen. We lichten de diverse werkwijzen hieronder toe.

Zelf trainingen ontwerpen

Veel van onze klanten zien het als een groot voordeel dat zij een onbeperkt aantal E-learning trainingen kunnen ontwerpen. Zij maken hier dan ook veelvuldig gebruik van en maken tal van trainingen, zoals CCP instructies, éénpuntslessen, animal welfare, veiligheid, arbo en milieu. Ook gebeurt het vaak dat trainingen die zij voorheen klassikaal of op een andere wijze aanboden, worden omgezet tot E-learning. Met E-learning beschikken zij op ieder moment over een handige tool om trainingen te ontwerpen. Ook kunnen ze direct cursisten uitnodigen om de trainingen te volgen.

Training op maat

Diverse klanten hebben ervoor gekozen om naast de bovenstaande opties ook een E-learning training op maat te laten ontwikkelen. Hierbij bezoekt de trainer het bedrijf en stelt op basis van de wensen en benodigde leerstof een volledige training op maat samen. Deze wordt naar wens voorzien van foto’s, instructies en video’s vanuit de fabriek, zodat deze volledig passend is voor het bedrijf.

Virtual tours

Een aantal bedrijven wil nog een stapje verder gaan om de trainingen nóg interactiever en effectiever te maken. Zij kiezen voor virtual tours in E-learning. Hierbij worden medewerkers via de computer met een virtuele rondleiding door het bedrijf geleid. Zij bekijken zo informatie, afbeeldingen en video’s over diverse instructies in en rond het bedrijf. Ook beantwoorden de medewerkers tussentijds vragen over hetgeen ze gelezen hebben. Onze trainers realiseren volledige virtual tours die afgestemd zijn op de wensen van het bedrijf.

E-learning

Handboektraining

Diverse bedrijven maken het online opleidingsplan nóg completer door gebruik te maken van handboektrainingen. Via een unieke koppeling tussen het online handboek en de module E-learning, worden medewerkers direct getraind naar aanleiding van nieuwe of gewijzigde documenten. Met de documentenmatrix is direct zichtbaar welke medewerkers op de hoogte zijn van welke documenten, zodat de inzetbaarheid van medewerkers altijd in beeld is.

Voordat we de applicatie gebruikten, waren we veel tijd kwijt met het instrueren van de medewerkers volgens de handboekdocumenten. Nu worden ze automatisch aangemeld voor de juiste trainingen. QESH-manager Zwanenberg Food Group

Externe trainingen

We zien ook vaak dat bedrijven gebruik maken van de externe trainingsoptie. Dit houdt in dat alle soorten trainingen, zoals klassikale trainingen of on the job trainingen, voor iedere medewerker geregistreerd worden. Hiermee heb je per medewerker, maar ook per functieprofiel precies inzichtelijk welke competenties behaald zijn. De competentiematrix biedt hiervan een real-time overzicht. Zo zijn alle opleidingen geregistreerd binnen één omgeving.

Alles in één overzicht

Bekijk hier alle trainingssoorten in één overzicht.

Meer informatie?

De mogelijkheden van E-learning bekijken? Neem contact met ons op en we komen samen tot de best passende oplossing voor jouw bedrijf. Of lees meer over onze E-learning software.

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste kennisartikelen? Volg onze LinkedInpagina.  

Marlous-van-Drunen.jpg
Auteur: Marlous van Drunen Marketing & Communicatie
martijn-website

Meer over dit onderwerp?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel.

Neem contact op

Gerelateerde kennisbank artikelen

Top 3 meest gelezen

besmettingsbronnen

5 onverwachte besmettingsbronnen binnen je productielocatie

Het is belangrijk om binnen je bedrijf de hygiëne op orde te hebben. Daarom doe je er waarschijnlijk alles aan om de hygiëne te borgen: je hebt goede schoonmaakprocedures, personeel is goed getraind...
28 Juni 2022
Spezifikationsmanagement

5 veelgemaakte fouten op een etiket

De behoefte aan juiste en duidelijke etiketten is de laatste jaren flink gegroeid. De consument wordt namelijk steeds kritischer en wil goed geïnformeerd worden om weloverwogen keuzes te maken. Echte...
10 Maart 2021
dienst-risicomanagement

Voedselfraudebeheersing in de praktijk

Het is voor bedrijven een hele uitdaging om de beste aanpak te bedenken voor voedselfraudebeheersing. Sinds 2018 bevatten alle GFSI-standaarden voor kwaliteitssystemen eisen omtrent beheersing en voor...
28 April 2022

Gerelateerde diensten

Gerelateerde branches

martijn-website

Hulp nodig met jouw product in de foodsector?

Neem contact op met onze Accountmanager Martijn van de Wiel

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

martijn-website

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor de nieuwsbrief